Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:24, 2. 4. 2017.

| Politika

U Trgovištu glasalo skoro polovina birača, izlaznost najmanja u Aleksincu

Autor:RedakcijaIzvor:Južne vesti
Izbori
Bez prijavljenih nepravilnosti na jugu; foto: Vanja Kesić

Prema podacima Cesid-a i Ipsos-a, izlaznost do 14 sati na predsedničkim izborima na republičkom nivou je 29 %, dok je na jugu Srbije različita, pa je najveća u Trgovištu, a najmanja u Aleksincu. U topličkom okrugu prema izveštajima do 15 sati najviše ih je izašlo u Prokuplju.

16:00 Prema podacima izbornog štaba SNS-a, do 16 sati je u Svrljigu glasalo 43,6 % građana

15:00 U opštinama Blace i Žitorađa na izbore za predsednika Srbije do 15 sati je izašlo oko 24 odsto upisanih birača, a potvrđeno je da se sve odvija bez nepravilnosti.

U Prokuplju je do 15 časova izašlo nešto preko 30 odsto upisnih birača.

Izbori u Vranju se odvijaju bez nepravilnosti, rekli su iz tamošnje izborne komisije, a izlaznost procenili na 37,27%.


14:00 U Radnom telu republičke izborne komisije saopštili su da je izlaznost u Nišu u 14 sati 28,47%, a najviše birača izašlo je u Trgovištu 47 %.

U Svrljigu je izašlo 33 % upisanih birača, u Bosilegradu je izlaznost 30 %, dok je u Surdulici glasalo 23 % birača. Izbori Foto: Vanja Keser

U Doljevcu i Gadžinom Hanu je tokom prvih 7 sati izbora glasalo 28 % prijavljenih stanovnika.

Najlošiju izlaznost zabeležili su Ražanj sa 24,14 %, kao i Aleksinac sa 22,3 %.


13:00 Prema najnovijim podacima, izlaznost na predsedničkim izborima u Nišu je blizu republičkog proseka, koji je 24,9 %, dok su Svrljižani i Vranjanci vredniji, pa je tamo izašlo nešto više birača.  

Prema podacima Demokratske stranke, do 13 sati je izašlo 58.800, odnosno 24,8% Nišlija sa pravom glasa. U izbornom štabu DS-a kažu da u poslednjih 10 godina nije bila ovolika izlaznost u prvih 6 sati od otvaranja biračkih mesta. Izbor Foto: Vanja Keser

U Svrljigu je do 13 sati glasalo 26,96% od 11.665 upisanih birača. Interesantno je da je veća izlaznost u samom Svrljigu, čak 26,95%, dok je u svrljiškim selima do 13 sati glasalo 24,43% upisanih birača, javljaju iz štaba Srpske napredne stranke.

Vranjanci su imali veću izlaznost od one koja je prosečna u Srbiji u istom periodu, pa je 28,44% upisanih birača u ovom mestu glasalo do 13 sati. 

U Vladičinom Hanu se situacija malo popravila, pa je do 13 sati ukupno na birališta izašlo i glasalo 4.375 birača što predstavlja 25% od ukupnog broja upisanih glasača u ovoj opštini.

Izlaznost u Kuršumliji do 12 sati je preko 20% od 15.661 glasača.


11:00 U Vranju je do 11 sati glasalo 16,9% birača. Predsednici biračkih tela kažu da je primetno da nema „tenzija“ koje su pratile predhodne parlamentarne izbore, pa nije prijavljena nijedna nepravilnost.

U Vladičinom Hanu je najlošija izlaznost, kao i prethodnih godina, pa je u ovoj opštini do 11 sati glasalo je oko 6% birača.


10:00 Među najvrednijima bili su i građani Leskovca, gde je na izbore do 10 sati izašlo 15% od oko 128.000 prijavljenih birača. Izbori Foto: Vanja Keser

Prijavljenih incidenata u Nišu nije bilo, potvrdio je član Radnog tela republičke izborne komisije Ljubiša Janić, a prema prvim podacima glasalo je 8,8%, što je nešto više u odnosu na izbore 2016. i 2014. godine.

Na biračkim mestima odabranih slučajnim izborom glasalo je 8,88% birača. Osim tehničkih problema, koji su otklonjeni, nemamo nikakvih prijavljenih problema - kaže Janić.

Slično je i u Prokuplju, gde je na osnovu slučajnog uzorka u 10 sati utvrđeno da je na izbore izašlo 9%, a do sada nisu prijavljeni problemi na biračkim mestima.

Daleko najveća izlaznost zabeležena je u Blacu, gde je tokom prva 3 sata glasalo 16% građana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Koja

    18:43 // 2. 4. 2017.

    Totalna nezainteresovanost.

  • Cujte Srbi

    12:28 // 2. 4. 2017.

    JUZNJACI,pocepajmo pasose svojoj deci,dajmo im radna mesta,penzionerima nek pripadne zaradjeno da trose uzivajuci a ne hraneci svoju decu i unuke,radnicime zabraniti pelene odobriti pristojnu platu.Juznjaci i mi smo gradjani ove nase Srbije.Dosta nam je uvezenih vladara.Zbog toga izadjite,Nislije,Vranjanci,Leskovcani,Prokupcani..PROMENI JUG SRBIJE.

  • Gradjanin

    11:41 // 2. 4. 2017.

    A u Leskovcu ujutru osvanuli flajeri AV u postanskim sanducicima...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: