Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:01, 27. 6. 2020.

| Politika

Nakon asfaltiranog puta meštani Kukulovca odustali od bojkota, većina glas dala SNS-u

Autor:Bojana StamenkovićIzvor:Južne vesti
glasanje leskovac
Ipak izašli na izbore i podržali naprednjake, Ilustracija; Foto: Bojana Stamenković

Iako su najavili bojkot lokalnih i parlamentarnih izbora, jer obećani projekti za leskovačko selo Kukulovce nisu ispunjeni, nakon asfaltiranja puta meštani ovog sela su ipak izašli na glasanje. Prema preliminarnim rezultatima Gradske izborne komisije, od 224 upisana birača, na izborima je glasao 201. Najveću podršku meštani su dali onima zbog kojih su i najavili bojkot - Srpskoj naprednoj stranci.

Nakon što je 2017. godine selo Kukulovce, udaljeno 7 kilometara od Leskovca, postalo poznato po visokoj izlaznosti na predsedničkim izborima, koji su ponovljeni zbog niza nepravilnosti, pozornost javnosti privuklo je i početkom jula ove godine - kada su najavili bojkot.

Razlog za bojkot, kako su tada objasnili, bila su neispunjena obećanja data pre 3 godine, poput kanalizacije i asfaltiranja puta.

Koga više da glasamo i koja je svrha glasanja? Zašto jedni imaju svetlo, a drugi nemaju? Ispada da mi ne plaćamo porez i PDV. Mi samo želimo da nam urade ono što su obećali. Kad im je bilo gusto, izašli smo im u susret, a sad neka urade ono što su obećali, jer zašto bi glasali kad nemamo ništa od toga. Nema svrha glasanja - govorili su početkom jula meštani.

U jeku predizborne kampanje, a nakon pisanja medija o odluci meštana, ovo selo posetio je gradonačelnik Goran Cvetanović sa direktorom JP Putevi Srbije Zoranom Drobnjakom i obećao da će asfalt stići narednih dana, pre održavanja izbora. Ni gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, ni premijerka Ana Brnabić u ovome nisu videli kupovinu glasova

Nakon funkcionera, stigle su i mašine i počelo je asfaltiranje celih 2,5 kilometara puta kroz selo. Iako su lokalni putevi u nadležnosti gradova i opština, asfaltiranje plaća JP Putevi Srbije.

Da se poseta nadležnih u kampanji isplatila, pokazuju preliminarni rezultati izbora jer su meštani odustali od bojkota, a najviše glasova dali političkoj opciji čiji su ih funkcioneri posetili, a čija brojna obećanja nisu ispunjena - Srpskoj naprednoj stranci.

Od 224 upisana birača, na biračko mesto 75 - Osnovna škola u selu Kukulovce, glasao je 201 birač. Najviše glasova osvojila je koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke - 156, što je 77,6 % od ukupno izašlih birača. Nakon naprednjaka, najviše glasova osvojila je koalicija Bolja Srbija - Zdrava Srbija - 29 - rezultati su Gradske izborne komisije.

Osim naprednjacima i koaliciji BS - ZS, građani su poverenje dali i radikalima za koje je glasalo 4 građana, dok po 2 glasa imaju Jedinstvena Srbija, Grupa građana "Za Leskovac zajedno" i Narodni blok, a jedan glas otišao je Grupi građana "Gojko Veličković".

Bez podrške meštana Kukulovca na lokalnim izborima su Srpska stranka "Zavetnici", Poret "Metla 2020" i Pokret slobodnih građana.

Prema podacima Gradske izborne komisije, u biračkoj kutiji bila su i 2 nevažeća listića.

Podsetimo, selo Kukulovce postalo je poznato u javnosti po visokoj izlaznosti na predsedničkim izborima 2017. godine, koji su u ovom selu ponovljeni zbog niz nepravilnosti, a nakon ponavljanja Aleksandar Vučić osvojio je 95,67 % glasova.

Od obećane ulične rasvete, asfalta, kanalizacije i igrališta za decu, za sada su dobili samo 2,5 kilometara puta kroz selo.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Sablja 2

    19:53 // 27. 6. 2020.

    Cudimo se sto se snimaju serije, gde su glavni likovi sa Juga Srbije, sa turcizmima, losim govorom, gde je vazno da se najedu, napiju i nesto usicare, koji ne postuju ni porodicu, ni Boga...
    Materijala napretek, za serije,filmove, novinske natpise i reportaze !
    Srecan vam asvalt !

  • Dax

    19:31 // 27. 6. 2020.

    A sada kad su prošli izbori treba da im skinu i odnesu taj asfalt da ga sačuvaju za sledeće izbore. I svetlo da im isključe jer su naviknuti na mrak.

    • Snezana

      14:00 // 28. 6. 2020.

      skinuce ga kise i prvi sneg, to je samo prostirka preko makadama.

  • Bruno

    18:58 // 27. 6. 2020.

    Čuo sam da je posle saoptenih rezultata i Lucifer pobegao iz Srbije. Blago njemu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: