Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:09, 13. 1. 2015.

| Politika

Nakon burne sednice Medveđa još uvek bez predsednika

Autor:Dragan MarinkovićIzvor:Južne vesti
Medvedja.jpg
Svađe i vređanja na sednici Skupštine odložile izbor predsednika opštine Medveđa

Nakon burne sednice Skupštine, u Medveđi je propao prvi pokušaj izbora novog predsednika Opštine Nataše Filić.

Mesec i po dana nakon smrti dugogodišnjeg predsednika Opštine i lidera Grupe građana "Gonja Jablanica" Slobodana Draškovića, njegova bliska saradnica Nataša Filić nije dobila poverenje lokalnih odbornika.

Glasanju za predsednika Opštine je prethodio izbor predsednika lokalnog parlamenta, za kog je izabran Goran Ivanović iz iste "stranke".

Ipak, za Filićevu je glasalo 17, dok je protiv njenog izbora bilo 18 odbornika.

Iz lokalnog SNS, koji u Medveđi deluje iz opozicije, tvrde da se desio “neviđeni skandal” kada je, nakon apsolutno regularno sprovedene procedure glasanja i trostrukog brojanja glasačkih listića, došlo do pokušaja prekrajanja volje odbornika i traženo ponovo brojanje glasova.

Očigledno je da Nataša Filić, koja nije uspela da obezbedi ni većinu u svojoj odborničkoj grupi, želi da po svaku cenu ostane na vlasti u Opštini Medveđa, ne obazirujući se na stav većine građana - kaže predsednik lokalnog opozicionog SNS-a Zoran Jovanović.

Naprednjaci tvrde da Filićeva nema kredibilitet da rukovodi opštinom Medveđa jer, kažu oni, uživa neznatnu podršku građana.

Ujedno je do sada više puta sebe deklarisala kao osobu koja je sklona raznim manipulacijama u vidu falsifikovanja isprava i protivzakonitim postupanjem u raznim situacijama kao predsednik Skupštine opštine Medveđa, o čemu je blagovremeno obavešteno nadležno tužilaštvo koje na žalost i dalje ćuti - saopštio je Jovanović.

Međutim, kako saznaju Južne vesti, u pauzi su se čule međusobne pretnje, umalo je došlo i do tuče, a pogrdne reči upućene su Filićevoj.

Ipak, ona je ostala nedostupna za naše pozive.

Još uvek se ne zna kada će biti nastavljena sednica Skupština.

Na vlasti u Medveđi su Grupa građana Gornja Jablanica sa 16 i Pokret za demokratsko delovanje Rize Halimija sa 6 odbornika.

Opoziciju čine SNS, koja je na lokalnim izborima osvojila 3 mandata, ali su im se kasnije iz DS-a priključila još 2 odbornika, i DS kojoj su ostala 4 odbornika, koliko imaju takođe opozicioni Ujedinjeni regioni Srbije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: