Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:36, 13. 12. 2017.

| Politika

Nakon hapšenja većnika, opozicija traži smenu kompletne gradske vlasti

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
Branislav-Kačar---Vanja-Keser
Bura oko Kačara; foto: Vanja Keser

Hapšenje gradskog većnika Branislava Kačara sramota je za Niš, ocenjuju iz Pokreta Dosta je bilo, dok opozicionar Branislav Jovanović traži uvođenje prinudne uprave i raspisivanje vanrednih lokalnih izbora, zajedno sa beogradskim.

Optužbe za korupciju i hapšenje gradskog većnika za sport i omladinu Branislava Kačara, jednog od najbližih saradnika gradonačelnika Bulatovića, izazvala je oštru reakciju niške opozicije. Šef odborničke grupe Pokreta Dosta je bilo Srđan Nonić navodi da je naročito sramotno da se ovo dešava nekom zaduženom za sport.

Zapaljena su 3 automobila proteklog meseca, napadnut je predsednik Opštine Niška Banja, sada je uhapšen gradski većnik. Previše loših stvari se dešava oko Gradskog veća da bi bila koincidencija i tražićemo političku odgovornost vlasti - kaže Nonić.

Odbornik grupe “Niš moj grad” i jedan od “najglasnijih” niških opozicionara Branislav Jovanović bio je konkretniji u svojim zahtevima i najavljuje da će ih izneti na sednici Skupštine u ponedeljak 18. decembra.

Posle mnogo skandala, afera i piromanija koje su se dešavale u Nišu ispunjeni su svi uslovi za smenu gradskih i opštinskih čelnika ili za prinudnu upravu i raspisivanje vanrednih lokalnih izbora zajedno sa beogradskim - zahteva Jovanović.

Šef odborničke grupe niškog DS Miodrag Stanković tumači ceo slučaj kao političku nestabilnost vladajuće stranke u Nišu.

To ugrožava bezbednost građana Niša. Još nisu razjašnjeni slučajevi paljenja automobila, a već imamo i hapšenje većnika. Očekujemo da nadležni organi profesionalno urade svoj posao. Ukoliko ima elemenata za ono što ga optužuju, očekujemo da bude procesuiran - rekao je Stanković.

Podsetimo, zbog sumnje na korupciju, juče je uhapšen gradski većnik Branislav Kačar, Sumnjiči se za nameštanje tendera, "trgovinu uticajem" i nelegalno prosleđivanje novca sportskim klubovima. Gradonačelnik Niša Darko Bulatović povodom hapšenja je rekao "da nema nedodirljivih".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Branko

    09:12 // 14. 12. 2017.

    Prvo sto im treba ukinuti to su sluzbeni automobili! Pojedine direktore jos sluzbenim automobilima odvoze i dovoze do posla.Treba poceti od sitnih stvari.Ne dozvoliti im da se osecaju previse mocno!!

    • Komsija

      10:52 // 14. 12. 2017.

      Gradsko vece je jos 2015 godine donelo odluku o zabrani upotrebe sluzbenih vozila u privatne svrhe,kao i dovozenje i odvozenje sa posla.E sada druga je stvar sto su neki iznad zakona.

  • Micko

    14:14 // 13. 12. 2017.

    Aman bre, gde udariste na ovako lepo dete, idite direktno na coveka koji kaze da mu je kacar kao sin.

    • Smuk

      20:06 // 13. 12. 2017.

      @Micko : "Kakva vrba , takav klin - kakav otac , takav klin" !

  • Uroš

    13:55 // 13. 12. 2017.

    Krajnje je vreme da ovim gradom počnu da upravljaju časni, kompetentni i ostvareni ljudi. Takvih ima, ali su se povukli pred ološem koji koristi svaku priliku da zaposedne moć. Zato nam se ovo i dešava.

    • igor

      15:58 // 13. 12. 2017.

      Časni, kompetentni i ostvareni ljudi se NE bave i nisu se bavili politikom, već rade i bave se svojom strukom. U politiku se ulazi da bi se pojedinac obogatio NERADOM i MAHINACIJAMA...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: