Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:44, 29. 10. 2020.

| Politika

Nakon inicijative opozicionog odbornika sednice niške Skupštine opet u Oficirskom domu

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
skupstina
Odbornici ponovo u Oficirskom domu; foto: M. Z.

Inicijativa opozicionog odbornika Miodraga Stankovića, da se zbog korone sednice niške Skupštine održavaju u Oficirskom domu, konačno je usvojena, ali zvanično jer je Štab za vanredne situacije to predložio. Stanković kaže da je to dokaz da aktuelna vlast nema nikakav kredibilitet da odlučuju o bilo čemu, pa ni o pitanju koje se tiče zdravlja njih samih.

Odbornik koalicije "Niš moj grad" Miodrag Stanković je još početkom meseca tražio da odbornici zasedaju u Oficirskom domu, a ne u sali Skupštine grada, kako bi se obezbedila distanca među njima i ispoštovale mere protiv širenja korone.

Njegov predlog na prošloj sednici nije usvojen, uz objašnjenje da je Štab za vanredne situacije zaključio da je bezbedno biti u skupštinskim klupama. Danas je ipak saopšteno da će 6. sednica niškog Parlamenta biti na lokaciji koju je Stanković predložio.

Obaveštavam Vas da će 6. SEDNICA SKUPŠTINE GRADA NIŠA, zakazana za 2. novembar 2020. godine (ponedeljak), sa početkom u 9,00 sati, biti održana u sali Oficirskog doma, Ulica mladih 28a, u skladu sa Zaključkom Gradskog štaba za vanredne situacije Grada Niša, kako bi se ispoštovale sve epidemiološke mere - piše u obaveštenju predsednika Skupštine Bobana Džunića.

Stanković ističe da o njegovom predlogu odbornici ranije nisu želeli ni da diskutuju, ali da je sada jasno da je bio u pravu kada je podneo zvaničnu inicijativu.

Samim tim što su oni prihvatili inicijativu da se sednica održi u Oficirskom domu, što je iznuđena stvar, to je dokaz koliko oni nemaju nikakav kredibilitet da odlučuju o bilo čemu, pa ni o najosnovnijem koje se tiče zdravlja ljudi, čak i o zdravlju njih samih - napominje Stanković.

Podseća da osim ove najvažnije inicijative koja se odnosi na zdravlje ljudi, ni drugi predlozi opozicije se ne prihvataju i o njima se ne diskutuje, te je tako odbijen predlog da odbornici govore o trošenju para na rekonstrukciju Trga kralja Milana, kao i o novcu za sport.

Šta god da se tiče trošenja para iz budžeta grada njima je problem da se to otvara, ali mi ćemo inicijative podnositi i dalje - kaže Stanković.

Iako se o predlozima opozicije ni ne razgovara, Stanković pred novu sednicu ponavlja da će tražiti da se razgovara o zagađenju vazduha u Nišu i insistiraće da to bude prva tačka dnevnog reda, jer smatra da je zagađenje vazduha jedan od ključnih problema i ove sezone.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • P

    08:36 // 30. 10. 2020.

    Da se raspusti-ukine skupština,a članovi procesuiraju

  • Baka Vida

    20:47 // 29. 10. 2020.

    Hvala mladom Gospodinu što zastupa mišljenja i stavove nas običnih gradjana. Iako ova inicijativa nema veze sa nama, Gospoda iz Vlasti bi trebalo da se ugledaju na njega, naročito iz razloga što konkretno ovaj predlog utiče na njihovo zdravlje.

  • Mara

    20:37 // 29. 10. 2020.

    Gluposti

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: