Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:38, 4. 6. 2018.

| Politika

Nakon posete vrha SNS, predsednik Opštine Blace podnosi ostavku

Autor:Lj. M. i A. K.Izvor:Južne vesti
zoran jozic foto lj.m.
Disciplinovanje ili kompromis vrha SNS i Jozića?; foto: Lj.M.

Iako je pre samo nekoliko dana napustio SNS sa još 10 odbornika koji su istupili iz odborničke grupe, a na sednici Skupštine mu je novoformirana većina dala podršku kao predsedniku Opštine Blace, prvi čovek ove male opštine u Topličkom kraju - Zoran Jozić, kako je sam potvrdio Južnim vestima, podneće ostavku na tu funkcije.

Jozić je novinarima rekao da će do kraja radnog vremena i formalno podneti ostavku koju će Skupština razmatrati, kako je najavio, do kraja nedelje.

Kao razlog povlačenja Jozić navodi da je to "dogovor koji je postigao sa prijateljima" iz vrha stranke i da je u najboljem interesu za grad i građane kako bi se politička situacija stabilizovala.

Ja sam iz SNS istupio u znak protesta zbog stalnih ometanja i pritisaka od poverenika Darka Laketića, dok je 10 odbornika samo istupilo iz odbornićke grupe SNS i formiralo novu koja je mene podržala, čime smo hteli da skrenemo pažnju vrhu stranke na probleme koje na lokalu imamo sa poverenikom. Politiku stranke i Vučića ću uvek podržavati - kaže Jozić.

Ipak, kako nezvanično saznajemo, tokom vikenda je u Blacu, po nalogu centrale SNS, boravio Zoran Milojević Zelja, član Izvršnog odbora i on je u petak održao sastanak i sa blačkim naprednjacima, ali i sa Jozićem, koji je, nakon tog sastanka, i pored podrške novoformirane skupštinske većine, odlučio da se povuče sa mesta predsednika Opštine.

Sam Jozić nije potvrdio da je tog sastanka uopšte i bilo, već je samo kratko prokomentarisao "da je njegovo povlačenje najbolji kompromis". Nije želeo da komentariše ni da li će se "odbeglli odbornici" koji čine trenutnu većinu, vratiti u SNS.

Iako sam Jozić kaže da će se najverovatnije vratiti na svoje radno mesto u prosveti, nezvanično saznajemo da je ipak postignut dogovor da on bude izabran za potpredsednika Opštine, a konačan rasplet političke situacije u Blacu očekuje se nakon sednice lokalnog parlamenta koja bi trebalo da se održi "do kraja nedelje".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan

    13:09 // 6. 6. 2018.

    Imao sam prililu da upoznam Gosp. Jozica licno inace nisam sa teritorike Toplice, izuzetno korektan i dobar covek, Blacani veliki pozdrav i pamet u glavu GRESKA JE MENJATI OVOG COVEKA, nemojte da dozvolite da vam politiku vaseg mesta vodi Zelja, sto je Zvezdan u Nisu to je Laketic u Prokuplju ko razume shvatice!!

  • ŽIVKO DUH

    00:52 // 5. 6. 2018.

    Samo SRĐAN ANIČIĆ i niko drugi.On je školovani političar i svi ostali boranija za njega.Srle zvani USPEH.Blace /EVROPA.Samo ga zamoliti da pristane.Verujem da hoće jer voli Blace.

  • Blačanin

    00:07 // 5. 6. 2018.

    Ma najbolje da se vratis u skolu. Nema agencije za borbu protiv korupcije da te sputava, nema subvencija, stanova, hladnjaca, kamiona, ciscenja snega, ima samo učenička zadruga i ekskurzije. Još kad bi mogao da biraš šta bi, nego ne daju ti dušmani. Ovo što si izjavio u novinama ni pas s maslom ne bi pojeo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: