Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:39, 6. 3. 2020.

| Politika

Naprednjaci i u Vranju, Pirotu i Lebanu predali liste za lokalne izbore

Autor:B. Stamenković, M. DejanovićIzvor:Južne vesti
sns vranje
Prošetali do skupštinske zgrade, foto: MIlica Dejanović

Nakon Bojnika, Leskovca,Svrljiga i Niša, naprednjaci su i u Pirotu, Vranju i Lebanu predali liste kandidata za odbornike koji će se birati 26. aprila. Svi nosioci lista, koje imaju isto ime “Aleksandar Vučić - Za našu decu”, pozvali su građane da izađu na izbore i podrže ih.

Gradski odbor Srpske napredne stranke u Vranju, sa svojim koalicionim partnerima, predao je listu za lokalne izbore, a predvodi ih prvi čovek Vranja Slobodan Milenković.

Naprednjaci su sa zastavama prošetali od stranačkih prostorija do Skupštine Grada, potpise su sakupljali prethodna 2 dana, a njihovu listu podržalo je 2.200 Vranjanaca. sns vranje Milenković prvi na listi, foto: M. D.

Prema rečima aktuelnog gradonačelnika Vranja Slobodana Milenkovića “pobednička odbornička” lista kandidata je sastavljena od uglednih, cenjenih, poštovanih ličnosti, a u odnosu na listu oz 2016. godine, na njoj je polovina novih ljudi.

Tu ima i lekara, nestranačkih ličnosti, profesora, poljoprivrednika. Ova lista treba da nastavi ono što smo započeli 2016. godine, a to je da vodimo Vranje u napredak, u nove perspektive. Dokazali smo za ove 4 godine da znamo da upravljamo gradom. Zatekli smo mnogo problema, počeli smo sistematično da ih rešavamo, rešili smo finansijske probleme i sada je Grad konsolidovan. Glas za koaliciju “Aleksandar Vučić - za našu decu” je siguran glas za bolju budućnost - rekao je Milenković nakon predaje liste.

Prvi na listi za lokalne izbore u Vranju je Slobodan Milenković, drugi je Slaviša Bulatović, prvi čovek lokalnih naprednjaka i narodni poslanik, treća Ljiljana Antić, direktorka Zdravstvenog centra u Vranju, a četvrta Zorica Jović, gradska većnica za kulturu i informisanje. sns vranje Vijorile se zastave, foto: M. D.

Vranjski naprednjaci će na izbore izaći sa Partijom ujedinjenih penzionera Srbije, Socijaldemokratskom partijom Srbije, Pokretom socijalista i Pokretom snaga Srbije.

Izbornu listu su prvi predali i naprednjaci iz Surdulice, iako su do sada to uglavnom činili Socijalisti. U toj opštini prvi na listi je Nemanja Gligorijević, doktor ekonomskih nauka, drugi Boban Petrović, inženjer mašinstva, treća je Slađana Stojanović Tasić, diplomirani sociolog.

Inače, u Pčinjskom okrugu su listu “Aleksandar Vučić - Za našu decu, Goran Mladenović” sinoć prvi predali i naprednjaci iz Vladičinog Hana, a prosečna starost kandidata za odbornike na listi je 35 godina.


Naprednjaci u Lebanu očekuju ubedljivu pobedu

Poput stranačkih kolega u ostalim gradovima, naprednjaci u Lebanu predali su listu čiji je nosilac aktuelni predsednik Opštine Ivan Bogdanović.

Na predstojećim izborima SNS u Lebanu nastupiće u koaliciji sa Srpskom narodnom partijom i Socijaldemokratskom partijom, a prema rečima prvog čoveka lokalnih naprednjaka Gorana Jovića, na listi su mladi ljudi koji će na političkoj sceni u Lebanu doneti novu energiju. sns lebane Bogdanović predvodi listu u Lebanu, foto: SNS Lebane

U odnosu na listu iz 2016. godine ovogodišnja je značajno podmlađena, a na njoj je i 12 pripadnica lepšeg pola. Dve trećine dosadašnjih odbornika nije na listi, gledali smo da podmladimo kadar i to je ono na čemu smo nakviše insistirali. Našu listu podržalo je 257 Lebančana - rekao je Jović.

Ubedljivu pobedu, kako na lokalnom, tako i na republičkom nivou očekuje aktuelni predsednik Opštine i nosilac liste Ivan Bogdanović.

Velika je čast da listu koja nosi ime našeg predsednika Aleksandra Vučića u Lebanu predvodim ja. Velika je i obaveza jer nam predstoji i velik posao. Zahvalio bih se svim našim članovima i simpatizerima koji su nam dali podršku. Očekuje nas poštena borba i nadam se da će Srpska napredna stranka ubedljivo pobediti - rekao je Bogdanović.


Vasić nosilac liste u Pirotu

Praćeni velikim brojem članova i simpatizera, naprednjaci su, vođeni novim članom i aktuelnim gradonačelnikom Vladanom Vasićem, predali listu za predstojeće izbore. Vasić je prvi na listi, a biće i kandidat za gradonačelnika.

Za 2 dana su sakupili 1.950 potpisa, a kao i u ostalim gradovima, lista nosi Vučićevo ime.

Zahvaljujem se svim svojim sugrađanima koji su imali strpljenja zbog velikih gužvi, i po lošem vremenu i hladnoći, da svojim potpisom daju podršku našoj listi. Pozivam birače da podrže listu “Aleksandar Vučić - Za našu decu” i tako izaberu da se Pirot još snažnije razvija i napreduje u narednom periodu - rekao je Vasić.

Podsetimo, prvi su listu predali naprednjaci u Svrljigu, a posle njih, sa svojim koalicionim partnerima i u Nišu, Leskovcu i Bojniku.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: