Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:09, 13. 11. 2012.

| Politika

Naprednjaci izbačeni iz koalicije u Blacu

Autor:N.M.Izvor:Južne vesti
490x370-490x370-blace.jpg
Blace, zgrada opštine; foto: blacecaffe.com

Nakon dvomesečne krize, međusobnih prepucavanja i optuživanja politička situacija u opštini Blace rezultirala je izbacivanjem SNS-a iz vladajuće većine na poslednjoj sednici Skupštine Opštine Blace.

Do sada su blačku vlast činili: DSS (8), URS (5), SPS (2) i SNS (2) od 29 odbornika.

Po mišljenju naprednjaka, URS, DSS i SPS su tokom ovog zasedanja nasilno oduzeli mandat odbornici iz odborničke grupe SNS i prekršili Zakon o lokalnim izborima. Navodi se i da su nezakonito smenili i dosadašnje članove upravnih odbora iz Srpske napredne stranke.

- Predsednik Skupštine opštine Blace Ljubiša Sudimac iz URS-a je grubo i na ličnoj osnovi, pred svim odbornicima izvređao odbornicu dr Slavicu Miljojković koja je, vidno potrešena, ubrzo napustila zasedanje Skupštine, a i prema drugim odbornicima SNS-a je pokazao neshavtljivu netrpeljivost - tvrdi Milan Miljković, predsednik Opštinskog odbora Srpske napredne stranke u Blacu.

On kaže da odbornici SNS već duže vreme ukazuju na nenamensko trošenje budžetskih sredstava i veliki broj zloupotreba u vršenju vlasti što predstavlja  direktno kršenje koalicionog sporazuma potpisanog prilikom formiranja skupštinske većine i nanošenje štete svim građanima opštine Blace.

Povodom dešavanja u lokalnoj Skupštini Miljković najavljuje da će pravdu potražiti na sudu. 

- Mi imamo samo zamenika predsednika opštine i nijedno više zaposleno lice, a ostali su izmišljali radna mesta kako bi namirili svoje članove. Pošto smo se pobunili protiv toga, odlučili su da nas izbace - pojašnjava on i dodaje da su sada sa DS u opoziciji.

Povodom dešavanja na sednici blačke Skupštine oglasio se i lokalni URS. Oni u saopštenju za medije tvrde da lokalni SNS doživljavaju kao koalicionog partnera.

- Kao dugogodišnji član i politički radnik G 17 Plus i URS-a odgovorno tvrdim da u mojoj stranci i među njenim članovima nema negativnog raspoloženja prema Srpskoj naprednoj stranci. Istovremeno bih zamolio naše koalicione partnere da provere da li takve vibracije postoje u njihovim redovima i ako ih ima da ih preusmere na pravi put u cilju ostvarenja opštih i korektnih intreresa. Ne na zadovoljenja ličnih potreba pojedinaca - kazao je u ime blačkog URS Ljubiša Sudimac, koji je i prozvani predsednik Skupštine Blace.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • zaks

    09:32 // 14. 11. 2012.

    Sklonite već jednom tog Sudimca koji rovari Opštinom Blace i sve do Niša.Sa mlekarom Lazar obogatio se preko Dinkića, dok ne daju da se otvori druga mlekara koja je milion puta bolja i kvalitetnija .Radi na pet mesta .Dokle više da mu se toleriše.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: