Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:51, 23. 6. 2020.

| Politika

Naprednjaci mogu samostalno da formiraju vlast u celom Pirotskom okrugu

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
izbori
Naprednjaci ubedljivi u Pirotskom okrugu; foto: Matija Gačić

Srpska napredna stranka ubedljivo je pobedila u svim opštinama Pirotskog okuga. Pored Pirota, gde su naprednjaci osvojili 57,38 % glasova, sličan broj glasova osvojili su u Dimitrovgradu, a još ubedljiviji su bili u Babušnici i Beloj Palanci gde imaju preko 75 % glasova izašlih birača.

Gradska izborna komisija u Pirotu potvrdila je preliminarne rezultate objavljene u ponedeljak ujutru, a pobeda naprednjaka u Pirotu nije usamljena u celom okrugu.

Naprednjaci su pobedili u svim opštinama Pirotskog okruga, a najubedljiviji su bili u Beloj Palanci gde je bila i najveća izlaznost. Od upisanih 9.067 glasača, glasalo je 7.417 ili skoro 82 %.

Najviše glasova Belopalančani su dali Srpskoj naprednoj stranci - 5.687, pa će naprednjaci u budućem sazivu imati ogromnu većinu sa 24 odbornika od mogućih 29.

Socijalistička partija Srbije osvojila je 908 glasova i imaće 3 odbornika, a i treća lista koja je učestvovala na izborima imaće svoje predstavnike u parlamentu - za Srpsku radikalnu stranku glasalo je 522 Belopalančana i oni će imati 2 odbornika.

Slična situacija je i u Babušnici, gde je izlaznost bila 77,79 % i od 9.105 građana glasalo je 7.083.

Na izborima u Babušnici biralo se između 6 lista, a polovina će imati svoje predstavnike u lokalnoj skupštini. Najviše glasova pripalo je SNS-u, naprednjaci su osvojili 4.286 glasova i imaće 16 mandata.

Četiri mandata i 1.068 glasova pripalo je koaliciji SPS-a i Demokratske partije Bugara, dok su preostala 3 mandata pripala listi "Milan Stamenković Singer".

Ispod crte ostali su Socijaldemokratska partija Srbije, Pokret slobodnih građana i Pokret obnove kraljevine Srbije.

Apsolutnu vlast naprednjaci će imati i u Dimitrovgradu gde će imati 19 od 29 odbornika. Oni su u ovoj opštini osvojili 3.181 glasova ili 56,93 %.

Drugoplasirana u Dimitrovgradu je Demokratska partija Bugara sa 823 glasa i oni su osvojili 4 mandata, dok je trećeplasirani SPS sa 541 glasom i imaće 3 odbornika.

Mesto u lokalnom parlamentu pronašla je i Jedinstvena Srbija koja će imati 2 madata, a jedan mandat osvojila je lokalna grupa građana Feniks.

Izlaznost u Dimitrovgradu bila je 66,57 %, a ispod crte ostala je samo Srpska radikalna stranka.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • JOCA Lepi

    13:54 // 23. 6. 2020.

    Osvojili pošteno.Pa neče valjda ovija nekakva Srpska Desnica sas onija dvojica bivši SPS i onija smešan Raičević Andrej kobajagi trener na fudbal da vladaju u Pirot.Treba da se raboti a ne samo da se slikuju i objavljuju.

    • GRADIMIR Tigar

      12:40 // 24. 6. 2020.

      Tako je bata Jocke.Treba domaćin da bude i onda da se bavi politikom a ne neradnik i pričalica.

  • Dunja Alamunja

    12:00 // 23. 6. 2020.

    A ja mislio Niš i Pirot pali doćiće ovi moji Žuti što me zaposliše da me sada unaprede e propadoše mi planovi za povratak mojih bratića.

  • ***

    10:38 // 23. 6. 2020.

    Lokalna vlast u Nisu ce biti nelegitimna,jer je izaslo manje od 50 posto glasaca.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: