Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:12, 8. 2. 2020.

| Politika

Naprednjaci optužuju i vređaju "Info Vranjske", urednik portala kaže da se SNS plaši javnosti

Autor:Milica DejanovićIzvor:Južne vesti
SNS Vranje
Iz SNS-a potvrdili da su pretnje bile upućene Info Vranjskim; foto: M. D.

Reakcije onih koji smatraju da SNS pravi “tim za uništenje medija”, a povodom najava iz SNS-a da je u planu formiranje pravnog tima koji će krivičnim prijavama i tužbama odgovoriti na pisanje jednog lokalnog medija koji smatraju lažnim, ne jenjavaju. Vranjski SNS reagovao je na izjave onih koji ih osuđuju i pojasnio da su im glavni problem Info Vranjske, a urednik ovog portala kaže da se naprednjaci plaše javnosti.

U svojoj reakciji naprednjaci kažu da bi im trebala večnost da navedu sve sramne izmišljotine "ove pošasti medijskog sveta svedenog na portal bestidno učauren u memoriji kućnog laptopa".

Ali ćemo se osvrnuti na onaj koji se tiče prljave medijske kampanje uperene protiv Vesne Anđelković, direktorke OŠ “Predrag Devedžić u Vranjskoj Banji. Kako Info Vranjske navode, direktorka Anđelković ima četiri krivične prijave čiji sadržaji su objavljeni bez trunke validne argumentacije, opipljivih dokaza i ikakvog prava “optužene” pred ovim medijskim sudom Info Vranjskih na odbranu - navode naprednjaci.

Portal Info Vranjske nazvali su “rekla - kazala” čiji je sadržaj namenjen jeftinoj zabavi pojedinaca koji slove za opoziciju, a ljude iz redakcije lažljivim manipulatorima koji ne znaju ili se ne trude da saznaju da su sve optužbe pred sudom neosnovane i da za njih postoje pravno prihvatljivi dokazi koje mediji dobijaju na uvid pozivajući se na pravo o dostupnosti informacijama od javnog značaja.

Slobodno pišite, mi i dalje držimo čas - poručili su naprednjaci.

Urednik Info Vranjskih Saša Stojković reakciju SNS-a na akciju SNS- a vidi kao tipično ponašanje naprednjaka ne samo u Vranju.

Mi smo doneli kratku vest o tome da su protiv direktorke banjske škole podnete 4 krivične prijave i naveli smo dela za koja se ona sumnjiči u tim prijavama. Njihovo saopštenje je višestruko duže od naše vesti i optužuju nas da ne radimo profesionalno istraživačko novinarstvo jer se nismo bavili time što je žena nevina. To je ogromna količina neznanja, jer se time da li je neko nevin ili kriv bave tužilaštva i sudovi - priča Stojković.

Dodaje i da su gradonačelniku Vranja 5 puta nudili intervju, ali da on nikada nije pristao.

Da ga snimimo kamerama, damo autorizaciju, slali pitanja, ali nije pristao. Ponuda još stoji, svako od njih ko ima da kaže nešto daćemo mu sat vremena prostora, ali je čitava suština u tome da se oni plaše javnosti, ne Info Vranjskih - kaže Stojković.

Stojković kaže da naprednjaci Info Vranjske ne zovu na konferencije, ne šalju saopštenja za javnost, ne javljaju se novinarima na telefon, a samo zbog toga što su svesni svog neznanja i nesposobnosti.

Da znate, kada iz Vranja prestanu da dolaze vesti koje su profesionalne, aktuelne i važne, od tog časa nad Ljubinim grobom nema više živih proletera - poručuje Stojković.


PSG: Sumnjamo da se na Akademiji mladih lidera SNS-a uči o slobodi građana

Najave o formiranju pravnog tima za uništenje Info Vranjskih osudio je i Pokret slobodnih građana Vranja, osvrnuvši se na stranačku Akademiju za formiranje mladih lidera, čiji je polaznik Milan Ilić u četvrtak, 6. februara na konferenciji za medije uputio pretnje “jednom lokalnom mediju”.

Sumnjamo, napredna omladino, da su vas na toj vašoj “Akademiji” učili o značaju slobodnih medija za demokratski proces u jedom društvu i ne verujemo da ste zainteresovani da slušate o tome kako danas imamo čak i bojkot izbora na svim nivoima, samo zato što vaš predsednik, još od kad je 1998. godine postao najozloglašeniji ministar informisanja u istoriji Srbije, pokušava da ugasi svako svetlo slobodnog novinarstva u našoj zemlji - navode iz PSG-a.

Da nije bilo tog portala, kažu, javnost u Vranju nikad ne bi saznala da je gradonačelnik službenim autom išao na letovanje, da je direktorka Zdravstvenog centra postavljena na funkciju iako nije ispunjavala uslove, da je narodni poslanik zaposlio suprugu bez kvalifikacija u Zdravstvenom centru, da su Hiruški blok, Fabrika otpadnih voda i rekonstrukcija Pozorišta samo kićenje tuđim perjem lokalnog SNS-a…

Podsetimo, Milan Ilić, koji smatra da je protiv njegove Srpske napredne stranke u toku medijski rat, izjavio je na konferenciji za medije da će pojačano da prate, a pravni tim da reaguje na objave portala, iako nije tačno rekao kog.

Nakon toga, usledile su burne reakcije onih koji smatraju da su takve pretnje neprihvatljive u modernom demokratskom društvu, a urednik portala Info Vranjske Saša Stojković rekao je da ni po koju cenu neće prekinuti sa razbijanjem priče o lepoti i bajkovitom životu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: