Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:01, 5. 3. 2020.

| Politika

Naprednjaci sa starim partnerima izlaze na izbore u Leskovcu, Cvetanović nosilac liste

Autor:Bojana StamenkovićIzvor:Južne vesti
sns koalicija leskovac izbori 2020
Isti koalicioni partneri, foto: B. S.

I za predstojeće lokalne izbore 26. aprila, Srpska napredna stranka neće menjati koalicione partnere, pa će se na zajedničkoj listi sa njima naći Socijaldemokratska partija Srbije, Partija ujedinjenih penzionera, Pokret socijalista, Pokret snaga Srbije i Srpska narodna partija. Prvi na zajedničkoj listi “Aleksandar Vučić - Za našu decu” je aktuelni gradonačelnik Goran Cvetanović.

Uz reči da su dve glave pametnije od jedne, te da udruženim snagama žele da nastave sa realizacijom projekata koje su započeli, prvi čovek leskovačkih naprednjaka Goran Cvetanović najavio je zajedničko učestvovanje na lokalnim izborima.

Lista ove koalicije ponovo će nositi ime prvog čoveka Srpske napredne stranke i aktuelnog predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Čovek je društveno biće, ne može i ne bi trebalo da nastupa sam. Zato se okružuje prijateljima i saradnicima stvarajući tim. Takav je slučaj i sa političkim strankama - udružena snaga svih ljudi, sinergija timova različitih političkih opcija koje deluju sa istim ciljem pretočena je u koaliciju “Aleksandar Vučić - za našu decu” - kaže Cvetanović.

sns leskovac Puni hodnici u prostorijama naprednjaka, foto: B. S. Izbori su,dodaje on, borilište na kojem pobedu odnose posvećeni i vredni, a veruje da će dobiti veliku podršku i glas naroda jer su do sada, kako kaže, uradili dosta kako bi "osigurali dobru budućnost za decu".

Sa prikupljanjem potpisa, kaže Cvetanović, krenuli su juče, a do sada naprednjaci imaju podršku preko 2.000 Leskovčana.

Juče su raspisani lokalni i parlamentarni izbori. Naš Gradski odbor je na svojim punktovima prikupio preko 2.000 potpisa podrške listi za parlamentarne izbore. Konačan broj prikupljenih potpisa na nivou Republike je impozantnih 50.000 potpisa za jedan dan - kaže Cvetanović.


Na listi odbornika lekari, profesori, preduzetnici

Iako listu još nisu predali, Cvetanović kaže da će za odbornike predložiti mlade ljude, a na listi su i 34 žene. Mlade ljude, kaže on, predvodiće starije kolege, a među kandidatima imaju i 2 doktora nauka. sns slogan izbori 2020 Lista ponovo nosi Vučićevo ime, foto: B. S.

Na lisit su 41 muškarac i 34 žene, procenat žena 45,3 % toliko smo imali i pre nego što je donet Zakon da na listi moraju biti 40 % pripadnice lepšeg, nežnijeg i uspešnijeg pola. Imamo 14 lekara, 8 profesora, 3 preduzetnika, 8 medicinskih sestara, jednog umetnika, 3 penzionera. Sem mene i načenika Gradske uprave Miloša Cvetanovića, koji je 75. na listi, nemamo nijednog direktora, funkcionera, zato što smo samouvereni, znamo šta smo uradili i imamo planove za budućnost - kaže prvi čovek leskovačkih naprednjaka.

Nada se i da će mladi i edukovani ljudi i ubuduće voditi Leskovac.


Naprednjaci najavljuju veliki miting i dolazak Vučića - 3 puta do izbora

Srpska napredna stranka sa svojim koalicionim partnerima najavljuje borbenu trku, a Cvetanović kaže da će izbori biti fer i pošteni.

U predizbornoj kampanji najavljuje veliki miting koji bi trebalo da se održi 4. aprila, a do izborne ćutnje Leskovac će, prema njegovim najavama, Vučić posetiti čak 3 puta.

Predizborna kampanja obuhvatiće i razgovor sa ljudima o onome što smo uradili i ono što ćemo da uradimo. Veliki miting Srpske napredne stranke sa koalicionim partnerima održaće se 4. aprila, a očekujemo jedno 3 posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića, što zavisi od njegovih obaveza - kaže Cvetanović.

Podseća da su i u prethodnoj kampanji od prvog dana krenuli da rade punim kapacitetom, a isto najavljuje i za ovu.

Inače, listu za lokalne izbore do sada u Leskovcu nije predala nijedna stranka, ali su učešće najavili Jedinstvena Srbija, Narodni blok i Srpska stranka Zavetnici,

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Дечак

    21:44 // 5. 3. 2020.

    Треба имати разумевања за БОТОВЕ. То су често људи запослени у јавним службама и државним предузећима, који су добили посао и солидну плату по партијској или рођачкој вези. Ти људи седе у удобним фотељама у топлим канцеларијама, пред компјутером. Немајући много посла, труде се да докажу захвалност ономе ко их је ухлебио.

  • Деда

    21:37 // 5. 3. 2020.

    Председник Вучић се обратио члановима своје партије :
    “ХОЋУ ДА УЂЕТЕ У СВАКО СЕЛО, У СВАКУ КУЋУ !” додавши да се тако ради и у Америци.

    Председник је погрешио.
    У Америци, као и у свакој демократији, приватност грађана, неповредивост стана и подаци о личности, су уставом гарантовани. Нико не сме да звони на врата грађана и да их испитује за кога ће да гласају. То је лична и приватна тајна,

  • Visnja

    18:57 // 5. 3. 2020.

    Cvetanovic je dosadasnjim radom opravdao poverenje gradjana, sada ima jos vecu podrsku nego ranije. Verujem da bi i sa kaoalicijom i bez nje svakako odneo pobedu. Puna podrska gradonacelniku Leskovca.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: