Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:15, 17. 8. 2020.

| Politika

Naprednjaci sami formirali vlast u Prokuplju, novi gradonačelnik Milan Aranđelović

Autor:Lj. M. Izvor:Južne vesti
sednica
Konstitutivna sednica Skupštine Prokuplja; Foto: Lj. M.

Sa 48 glasova za, 1 protiv i 6 odbornika koji nisu glasali, izabran je novi gradonačelnik Prokuplja, donedavni načelnik Topličkog okruga Milan Aranđelović. Na današnjoj konstitutivnoj sednici verifikovani su mandati 55 odbornika, a sudeći po izboru funkcionera, Srpska napredna stranka je sa 41 od ukupno 55 odborničkih mesta odlučila da sama formira gradsku vlast.

Time je rešena jedina nedoumica koja je bila nakon poslednjih izbora, s obzirom da su naprednjaci osvojili apsolutnu većinu, pa će 6 odbornika SPS, nakon 16 godinana vlasti u kontinuitetu, verovatno sesti u opozicione klupe, gde će im praviti društvo 4 predstavnika Pokreta za obnovu Kraljevine Srbije, 3 iz stranke Zavetnici i jedan odbornik Grupe građana “Pristojno Prokuplje” - Ujedinjena demokratska Srbija.

Iz redova naprednjaka za predsednika Skupštine izabran je Dejan Lazić koji je i do sada obavljao tu funkciju, kao i njegov pomoćnik Nikola Hadži Lazić.

Govoreći o svom planu i programu, novi gradonačelnik Aranđelović, koji je ranije podneo ostavku na mesto načelnika okruga, rekao je da je on sastavljen u 15 tačaka, da će sa svojim timom pokušati da realizuje sve planirano i da očekuje novine u radu gradskih službi kako bi bile pristupačnije za građane. milan arandjelovic (1) Novi gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović; Foto: Lj. M.

U naredne 4 godine nastavićemo mnoge započete projekte, ali i započeti neke važne investicije kako bi Prokuplje i čitav kraj postali bolje mesto za život. U toku su radovi na završetku i rekonstrukciji Zdravstvenog centra, čija je ukupna vrednost oko 35 miliona evra, počećemo izgradnju Industrijske zone Hisar sa oko 120 miliona dinara, rekonstruiše se zgrada Gimnazije – ističe Aranđelović samo neke od poslova za koje tvrdi da će biti završeni u narednom periodu.

Napominje i da će u ovom mandatu sela u okolini Prokuplja, poput Gornje i Donje Stražave, Nove Božurne i Babinog Potoka dobiti vodovodnu mrežu, biće sanirano smetlište koje je na stotinak metara od centra Prokuplja, izmestiće se gradsko groblje, napraviti Tržnica.

Za zamenika gradonačelnika izabran je još jedan naprednjak Dejan Tonić, dok su od 9 članova Gradskog veća neki već bili na toj funkciji, poput Milice Erić, Vladice Mladenovića, Saše Stošića, Miloša Kostića i Žarka Koprivice.

Novi članovi Gradskog veća sui Milena Petrović, Nikola Koprivica (koji je do sada obavljao posao načelnika Gradske uprave), Katarina Veljović i Oliver Radošević, nekada istaknuti član i funkcioner SPS, sada član veća kao nestranačka ličnost.

Sednica je zbog epidemioloških mera održana u zgradi Doma kulture.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Gradjanin

    14:03 // 20. 8. 2020.

    Da li je moguce da gradonacelnik bude neko bez dana radnog iskustva?
    Da li nema nikog drugog ko ce da vodi grad sem njega - Geografa?

    • KOSMOS

      22:21 // 28. 8. 2020.

      Sada ce GEOGRAF malo da te sprovode Kroz ZEMALJSKU GEOGRAFSKU KUGLU a moze I kroz TOPLICKI OKRUG I PROKUPLJE da ste ne izgubis.

  • Mia

    19:28 // 18. 8. 2020.

    Zdravo,
    kako je samo moguće da za Gradonačelnika izaberu osobu koja je do prošle sedmice imala Covid-19???
    Jeli to u Prokuplju postoji lek protiv Corone ili se samo diže velika prašina da se pograbe pozicije na sledeće 4 godine pa uhljebi svoje najbliže

  • Alex

    20:04 // 17. 8. 2020.

    Samo najave i prazna obecanja vec 8 godina, a grad se raspada, kasaba nad kasabama. Jedna jedina normalna ulica u gradu nema.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: