Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:33, 29. 3. 2017.

| Politika

Naprednjaci traže javno glasanje na izborima u Surdulici?

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
Izbori glasanje foto Aleksandar Kostic
Opozicija optužuje naprednake za pritisak na birače; Ilustracija; foto: A.K.

Opštinski odbori Srpskog pokreta Dveri, Srpske radikalne stranke, Demokratske stranke i Pokreta Dosta je bilo u Surdulici oglasili su se saopštenjem u kome tvrde da su "primili više poziva zabrinutih građana Surdulice koji su članovi i simpatizeri Srpske napredne stranke“, jer se od njih, navodno, traži da javno glasaju na predsedničkim izborima.

Kako se navodi u saopštenju, a prema tvrdnjama tih građana, čelnici Opštinskog odbora SNS-a su u strahu "da neće uspeti da ispune traženu kvotu od 11.000 glasova za Aleksandra Vučića u Surdulici".

Iz tog razloga su naložili svojim članovima i svima na čiji siguran glas računaju, da na predsedničkim izborima svoj glas daju javno, pred celom komisijom. Na taj način žele da se osiguraju da se očigledno nezadovoljstvo glasača SNS-a i SPS-a celokupnom političkom situacijom neće negativno odraziti na rezultat Aleksandra Vučića u Surdulici – stoji u saopštenju.

Potpisnici saopštenja kažu da su dužni  da javnost obaveste o tome da ovakav pritisak na glasače predstavlja najgrublji vid kršenja ljudskih i građanskih prava, zagarantovnih Ustavom i zakonima Republike Srbije.

Naši kontrolori na izbornim mestima koji će ovoga puta raditi koordinisano, dobili su uputstva da, ukoliko primete ovakve pritiske i manipulacije, istog trenutka ulože prigovor i traže zatvaranje biračkog mesta – navodi se u saopštenju. 

Igor Kostić, predsednik Opštinskog odbora SNS-a u ovoj opštini, kaže da je saopštenje koje je upereno protiv funkcionera Srpske napredne stranke u Surdulici potpuno besmisleno i neistinito.

Jedina stvar koja je u njemu istinita je činjenica da ono jasno pokazuje da su se praktično svi kandidati ujedinili i dali uputstva svojim članovima biračkih odbora da opstruišu i ometaju izborni proces, svesni velikog izbornog poraza koji će doživeti i u Surdulici i u celoj Srbiji – tvrdi Kostić.

On kaže da surdulički naprednjaci neće nikada vršiti "nedozvoljeni pritisak" na glasače.

To je svojstveno verovatno onima koji su saopštenje i potpisali i oni to najbolje znaju da rade - kaže Kostić.

Zanimljivo je da su iz ovih optužbi isključeni socijalisti koji čine apsolutnu vlast u ovoj opštini i podržavaju kandidata Aleksandra Vučića.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • bakula

    00:29 // 31. 3. 2017.

    Sve je kao izmisljeno a jedino snsovci idu po gradu od kuce do kuce sa spiskovima gradjana ( i sa njihovim JMBG ) i traze potpise! Pa gde to ima,ko njima daje spiskove i podatke gradjana? Osililo se to bez mere!

  • simon

    22:35 // 29. 3. 2017.

    Nedopustivo, ali verovatno tacno jer ovo je srbija, tesko nama.

  • Ajd sad javno glasanje

    21:27 // 29. 3. 2017.

    Ko je za opoziciju neka udari + a ko za Vučića nek udari - pa da vidimo ko će da pobedi!Baš me živo interesuje!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: