Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:08, 6. 10. 2016.

| Politika

Naprednjaci u Merošini "pojačali" SPS i postali brojniji od SNS

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
merosina
U parlamentu promenjen odnos snaga preko noći; foto: Opština Merošina zvanični sajt

Devetoro odbornika lokalne grupe "Naprednjaci Merošine" potpisalo je pristupnice SPS, pa tako ova partija sada ima 14 odbornika u lokalnom parlamentu. Socijalisti su sada brojniji od SNS, koalicionih partnera na vlasti, ali tvrde da to neće "zloupotrebiti".

Odnos snaga u vladajućoj koaliciji u Merošini okrenuo se preko noći. Devetoro odbornika “pojačalo” je SPS, pa umesto dosadašnjih 5, imaju 14 predstavnika u parlamentu.

To je 4 više od naprednjačkih 10, koji su do sada bili vodeći u koaliciji koja je formirana nakon aprilskih izbora.

Iako ovakav odnos snaga otvara socijalistima brojne mogućnosti za političku matematiku, moguće ucene i trgovinu, predsednik SPS u Merošini Miljan Đorđević, kaže da to neće promeniti dosadašnje odnose sa koalicionim partnerima.

Najbitnije da dolaskom novih članova SPS ne želi da ugrozi koalicionu konstrukciju sadašnje vlasti, jer koalicija funkcioniše maksimalno dobro. Posebno jer je u tom delu većinski partner SNS koji to radi sasvim dobro - kaže Đorđević.

Međutim, grupa građana koja je prišla socijalistima je zapravo grupa bivših članova SNS, koji su stranku napustili i pre aprilskih izbora i na njima nastupali pod imenom "Naprednjaci Merošina". Predvodi ih Bojan Nešić, bivši predsednik Opštine Merošina i okuplja nekoliko nekadašnjih funkcionera ove opštine.

Oni su već početkom aprila napustili SNS, formirali vlast sa DS i sprečili već jednom rasturili koaliciju SNS i SPS koja je do tada bila na vlasti u Merošini.

Socijalisti su sada najbrojnija parlamentarna stranka, a Đorđević kaže da je pristupnice juče, pored devetoro odbornika, potpisalo još četrdesetak članova pomenute grupe građana.

24 odbirnika SPS i SNS sa 4 odbornika Jedinstvene Srbije, 3 predstavnika Grupa građana “20-20” i po 2 DSS-USS i radikala čine većinu u lokalnom parlamentu. Jedino su u opoziciji 2 odbornika DS.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zabrinuti selac iz Aleksandrovo

    13:02 // 6. 12. 2016.

    Stvarno treba se selu koje ima najbolji geografski polozaj u Merosini pomoci.Svi predsednici ga zaobilaze, selo polako izumire.To što su ljudima prekinuli bez razloga put da bi proširili igralište za FK Aleksandrovo koje se i ne takmiči je skandal.Seljaci ne mogu u njive ,ne mogu preko u Merošinu i na regionalni put.To je krivično delo što je uradjeno tim ljudima APEL OPŠTINI DA iISPRAVI GREŠKU.

  • АЛЕКСАНДРОВАЧКА ИСТИНА И МУКА

    14:12 // 1. 12. 2016.

    Молимо Вас да нам отворите пут који сте затворили за игралиште у Александрово.Пут је био широк шест метра.Неможе си народ да иде пречицом до Мерошину и Хладњачу.Обећали сте да ће те нам вратите пут пред изборе пут који има сто година, да вратите у стање исто.Обећао предходни председник Пекар и сад докторка Сања.Са један булдожер сат ипо посла а нам сељацима да можемо да идемо ко пре наши стари .

  • ŠEŠELj ZA PREDSEDNIKA!

    19:54 // 7. 10. 2016.

    Desio se obrt i zvanicno je SPS sa 14 odbornika naj jaca stranka na teritoriji opstine Merosina ali i naj jaca opoziciona stranka zelimo vam sve naj gore i da ako bog da na izborima 2020 imate 2 odbornika a mislim da vam je to i realnost!!!

    • Krajkovac

      23:05 // 7. 10. 2016.

      I mene zanima sta sada radi,u koju je partiju kontrolor Nis ekspresa iz Rozinu.Bese mnogo visoko poleteo ko da ce da bude nacelnik na Toplicki region.

    • Milan

      22:50 // 11. 10. 2016.

      za "Krajkovac" Decko, potpisi se imenom da znamo ko si, nisi ti celo selo, ako te zanima gde je bilo ko dodji u opstinu pa se raspitaj...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: