Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:22, 17. 7. 2021.

| Politika

Naprednjački autobusi okupirali parking Kliničkog centra, direktor kaže bilo je van radnog vremena

Autor:M. M. K.Izvor:Južne vesti
bus 1 foto ssp
Pun parking; foto: SSP

Ko je juče hteo u UKC Niš, a planirao je da iskoristi veliki parking ove ustanove, teško da je mogao da nađe mesto, jer su tu bili već parkirani autobusi pristigli u Niš sa pristalicama naprednjaka širom Srbije koji su došli na stranački skup. Direktor ove ustanove Zoran Perišić kaže da je sve to bilo van radnog vremena i dodaje da heliodrom nije korišćen. Iz Stranke slobode i pravde poručuju da je SNS skupom zloupotrebio resurse javnih preduzeća koji su korišćeni u stranačke svrhe.

Iako nije bilo najave skupa kao ni zabrane parkiranja, građani juče nisu mogli da se koriste parkiralište kod hale "Čair" već su ih radnici JKP Parking servis upućivali na okolne ulice, dok je parking kasnije korišćen za stranačke autobuse koji su pristigli iz cele Srbije. bus2 foto ssp Drugi deo slike; foto: SSP

Autobusi su bili i na bolničkom parkingu, a tu je red održavala saobraćajna policija. Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Zoran Perišić kaže vozila nisu smetala pacijentima i radnicima, dok na pitanje zbog čega je UKC ustupio parking stranačkim autobusima nije odgovorio.

Autobusi su stigli nakon završetka radnog vremena i nije bilo problema za parkiranje pacijenata i osoblja - poručuje Perišić.

Iako je bilo je nagoveštaja da će lider SNS Aleksandar Vučić sleteti na helidrom UKC-a, Perišić kaže da helidrom juče nije korišćen.

Stranački skup organizovan je uz podršku brojnih javnih preduzeća i javnih službi, ali još nije zvanično potvrđeno šta je predsednik Srpske napredne stranke juče poručio pristalicama. Navodno se govorilo o izborima koji još nisu ni raspisani, a ljudi su dovoženi čak iz Smederva i Jagodine. sns skup cair Ni kiša ne sprečava simpatizere SNS da strpljivo čekaju na ulaz u nišku halu "Čair" ; foto: A. S.

U hali "Čair" je, prema rečima Vučića, bilo oko 6.000 ljudi, ali mesta nije bilo za novinare koji nisu dobili ni poziv ni dozvolu da prisutvuju konvenciji, već ih je policija upućivala na zatvoren ulaz.


SSP: Vučić u Nišu u funkcionerskoj kampanji

Iz Stranke slobode i pravde poručuju da je juče u Nišu dovedeno u pitanje zdravlje građana i da su korišćeni javni resursi u stranačke svrhe.

I dok nam prete vraćanjem korone, optužuju građane da su nedisciplinovani, prvi čovek Srpske napredne stranke, nažalost i prvi čovek Srbije krši sve epidemiološke mere koje za pristalice SNS ne važe. A kad korona bukne i krene novi talas, biće krivi građani, jer Vučiću su uvek drugi krivi - navedeno je u saopštenju.

Na kraju dodaju da stranka nije država i optužuju Aleksandra Vučića da će biti odgovoran za novi talas korone u Nišu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivan

    08:32 // 19. 7. 2021.

    Ja ne znam ko čita glupost,do sada,pisane ovog lista.
    Gospodo iz "Južnih vesti",žao mi je što ne prenosite vesti iz "opozicije",nego napadate SNS.Ja nisam pripadnik ni jedne partije,nikad bio,ali ovo što radite za Vas,je velika sramota

    • Mile

      12:36 // 22. 7. 2021.

      Sramota je sto je dotični
      direktor KC .

  • Racika

    19:45 // 18. 7. 2021.

    Krecu naprednjaci u predizbornu kampanju,kad sve zavrse,raspisu izbore I prvi predaju listu da bi na glasackom listcu bili br.1 u suprotnom budu li bilo koj drugi broj gube izbore.....znaju to oni odlicno I zato tako rade.

  • Grlica

    17:15 // 18. 7. 2021.

    I mi iz Svrljiga smo dobili kvote. Ja nisam parkirala u KC, već kao tašta iz Niševca u Beverli hilsu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: