Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:25, 10. 1. 2024.

| Politika

Naprednjak hteo bolji posao od onog gde prima platu, a ne zna gde i šta radi

Autor:Milan ZirojevićIzvor:Južne vesti
marko simov
Svedočenje jednog bota kako sebe naziva; Foto: privatna arhiva

"Razumem da sam 'bot i sendvičar' zbog svojih političkih uverenja, ne ljutim se, ali nisam problematičan i nisam ja njih napao" - tvrdi Marko Simov, akter tuče u niškoj Gradskoj upravi. Svedoči da je imao ugovor i primao platu, a da nije znao ni gde, ni šta radi i da je samo tražio novi i drugačiji ugovor. Da radi za Grad pozvala ga je, kaže, Dragana Sotirovski.

Nakon jučerašnje tuče u Gradskoj upravi u Nikole Pašića i javnosti dostupnih i nedostupnih snimaka gde se vidi rvanje i udaranje, Tužilaštvo Simova tereti za nasilničko ponašanje.

Simov tvrdi da načelnicu Gradske uprave za organe Grada i građanska stanja Marinu Janković nije napao već je do nje došao po instrukciji Dragane Sotirovski i tražio drugačiji ugovor od onog koji je imao - gde nije znao ni gde, ni šta radi.

U oktobru mesecu 2022. godine nakon vise poziva prihvatio sam da radim u kabinetu gradonačelnice Niša Dragane Sotirovoski, ponavljan nakon više poziva, jer ja to nikada nisam od nje tražio niti molio bilo koga. Prihvatio sam iz ubeđenja bez obzira na zaradu, koja je verovali ili ne, bila manja neko druga ponuda doduše iz drugog grada, postoji ugovor na određeno u kome je sve to lepo opisano - počinje svedočenje Simov.

Posle incidenta sa Banđurom, Simov je tvrdio da je on žrtva, a kaže da ga se gradonačelnica Sotirovski tada "odrekla", ali onda je došlo do preokreta.

Pozvala me nekih mesec dana kasnije sa ugovorom o privremenim i povremenim poslovima da nastavimo saradnju, što sam ja osećao kao neku dužnost jer je ni kriva ni dužna bila upletena u celu priču. Čitavu prošlu godinu radio sam sa takvim ugovorom u kome nije jasno definisano ni šta radim, ni kada radim, ni gde radim - nastavlja Simov.

Kaže da su mu smetale prozivke da ne dolazi na posao, a prima platu jer su bile - tačne.

I onda dolazimo do burnog jučerašnjeg dana u “Opštini”.

Simov kaže nije hteo da potpiše ugovor ukoliko se jasno ne definiše da radi u Kabinetu koji je “inokosni organ Gradske uprave” i koje mu je radno vreme.

Dana 9. janura u 8:30 dobijam poziv iz Gradske uprave da potpišem ugovor, odlazim, ugovor je isti kao i svi prethodni bez pre svega jasno definisanog radnog mesta odnosno gde radim. Da li u zgradi Gradske uprave ili u Gradskoj kući. U 9:32 pozivam gradonačelnicu sa primedbom na ugovor gde me ona upućuje, na gospođu Marinu Janković, v. d. načelnika Gradske uprave za organe grada i građanska stanja da se dogovorim oko ugovora - kaže.

Ušao je, opisuje, u kabinet sekretarice, pitao da li je tu načelnica i dobio dozvolu da uđe.

Ulazim u kancelariju gde sedi jedna vidno nervozna žena koja mi se povišenim tonom obraća: ko si ti, šta ‘oćeš? Objašnjavam joj da me je gradonačelnica poslala, na šta mi odgovara povišenim tonom - da to nju nije briga i za izađem napolje, molim je da bar pogleda ugovor - isti onaj u kome njeno ime stoji za naručioca posla. Možete li da zamislite da nekog poslodavca baš briga o tome kakav ugovor daje radniku. Tada pozivam gradonačelnicu Niša, da se bar ona sa njom čuje, ali Marija Janković počinje da histeriše i zove obezbeđenje, njeno histerisanje jasno čuje Dragana Sotirovski, preko telefona - navodi Simov.


A onda je usledila tuča

Kao i prošli put, u incidentu u kojem je učestvovao, Simov tvrdi da je sve počelo “snimanjem i otimanjem telefona”, ne negira da je zadao udarce portirima, ali negira da je napao načelnicu.

Ona zove obezbeđenje koje dolazi i traži da joj vratim telefon, koji sam joj uzeo iz ruku jer je htela da me snima. Moj telefon je tada bio na stolu i nisam imao pristuo njemu, nisu mi dali telefon, kada sam joj vratio nisu mi dozvolili da izađem iz prostorije, gurali su me, unosili se u facu, provocirali. U jednom trenutku sam osetio da dobijam udarce, i tada svim silama krećem ka izlazu, zadajem udarce i bukvalno osećam kao da se borim za život, uspevam da izađem u hodnik gde je nastao čuveni snimak. Kada sam potpuno izgubio snagu jedno lice mi je kolenom pritislo vrat i počeo sam da se gušim, pokušavam da se izvučem, bukvalno ostajem bez vazduha, do posednjeg atoma snage se borim. Sve vreme dobijam udarce i na pregledu je doktor rekao da sam primio više od dvadeset udaraca. Kada je dosla policija bukvalno sam osetio spas. Gospođu Marinu Janković niko nije pipnuo prstom, niti vređao, niti psovao. Ona uopšte nije bila žrtva nikakvog napada. I to ću dokazati - naglašava Simov.


Gubi veru u SNS, kaže - “zašto sam ja problematičan, a ne oni koji su preko noći postali milioneri”

Simov objašnjava da je od 2013. godine član SNS-a, ali smatra da ovo nije ni stranačko, ni političko pitanje, već da je on “ispao budala”.

Razumem da sam zbog svojih političkih uverenja koje još uvek imam, a koje sve više i više gubim - bot, sendvičar, i ne ljutim se, sve je to deo nečega što se zove politika. Ali da me neko davi dok me četiri čoveka drže, to sigurno, dajem reč, neće proći nekažnjeno - uzvraća Simov.

Kaže da do novembra 2022. godine i sukoba sa Banđurom nije imao nijednu krivičnu ni prekršajnu prijavu, a sada je označen kao “problematični naprednjak”, posle tuče u “Opštini”.

Zbog čega? Što nikada nisam dozvolio da me gazi bilo ko, što branim svoj stav, integritet i sve ono u šta verujem. Nisu problematični oni koji preko noći postaju milioneri, a došli su u pocepanim patikama u SNS, bivsi kadrovi DS, koji je koliko sam razumeo, razorio ovu zemlju, uništio vojsku, topio tenkove, izručivao generale, izdao Kosovo, nisu oni problematični… I to je tačno, nisu oni, ja sam, ne problematičan, već budala, nažalost, vreme dokazuje - zaključuje Simov.

Pitanja i zahtev za komentar poslati su i gradonačelnici i v. d. načelnice Marini Janković.

Tužilaštvo Simova tereti za nasilničko ponašanje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bayazit

    16:14 // 13. 1. 2024.

    Kalimero. Pa šta ? PRAVDA za "radnika" !

  • neko izmase

    19:58 // 11. 1. 2024.

    ...a što bi znao ko mu uplaćuje platu, to ga ne interesuje, kad je prošla priča o Andreju Vučiću kako mu je neko ukrao LK i sa njom otvorio firmu koja je Andreju redovno uplaćivala platu i zdravstveno a ta firma je ojadila budžet Srbije za ogromne pare...Andrej se na sudu branio upravo tom pričom, neko mu ukrao LK i otvorio firmu a ovaj nije imao pojma ko mu isplaćuje platu i plaća osiguranje

  • Djoka

    16:26 // 11. 1. 2024.

    Ti si jedan (od ko zna koliko) "razocarani(h)" uhljeb(a) !
    p.s. Mislim da ce vas biti jos, i jos i mnogo jos !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: