Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:08, 5. 11. 2012.

| Politika

"Napuštamo LDP zbog diktature"

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
ldp-nis.jpg

Rukovodstvo niškog odbora Liberalno demokratske partije svoju odluku da napusti partiju obrazložilo je lošim odnosom centrale u Beogradu prema Nišu.

Dojučerašnji potpredsednik LDP Nebojša Ranđelović izjavio je da je jedan od problema što je ta partija mogla da promeni naziv u "Liberalno beogradska partija". Nebojša Ranđelović Necer Nebojša Ranđelović

- Imamo situaciju u kojoj je većina poslanika LDP u Skupštini Srbije iz Beograda, a baš u tom gradu, gde je prvi na listi bio i sam predsednik stranke, stranka nije prešla cenzus - kaže Ranđelović.

On je pojasnio da je, iako su građani stekli utisak da je odluka o napušatnaju stranke stigla iznenada, zapravo problem postojao od ranije, ali da je rešavan unutar stranke.

- Ja sam razlog što se to nije ranije dogodilo. Dao sam sve od sebe da rešimo problem, ali nije vredelo. Pokušao sam još jednom, u petak uveče na Glavnom odboru, ali sam na kraju napustio tu sednicu jer nije bilo svrhe dalje pričati - rekao je Ranđelović.

Odluku o napuštanju partije sinoć je usvojio i Gradski odbor. ZA je glasalo 11, protiv je bilo 5 članova, dok je 5 bilo uzdržano. Ali, kako je novinarima pojasnio dojučerašnji predsednik LDP u Nišu Predrag Jelenković, petoro uzdržanih su zapravo predsednici Opštinskih odbora koji nisu mogli da glasaju bez konsultacija sa svojim bazama.

Pored Jelenkovića, Ranđelovića i Miloša Grozdanovića koji su i odbornici u Skupštini Grada Niša, stranku je napustila i Sanja Jefić-Branković, poslanica u Skupštini Srbije.

Kako je Jelenković najavio, svi oni će ostati na svojim funkcijama kao nezavisni odbornici i poslanici.

Podsetimo, LPD je na majskim izborima osvojio 4 mandata u Skupštini Grada. Pored pomenute trojice, u skupštinskim klupama je i dr Srđan Pešić. Za sada nema informacija da je i on napustio stranku.


Nema veze sa Živkovićem

Nebojša Ranđelović odbacio je teze da je istupanje gradskog rukovodstva LDP u vezi sa gotovo istovremenim napuštanjem Zorana Živkovića Demokratske stranke.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Nislija

    19:26 // 18. 11. 2012.

    KONACNO, sada se mogu mirne duse vratiti u LDP jer svi ovi na slici koji su izasli su od odbora u Nisu napravili ALKATRAZ vodeci racuna samo o sebi i o svojim malim koristima koje su pokusavali da izvuku sklanjajuci i gazeci i poslednji mikrom demokratije o kojoj sada pricaju tako glasno na celu sa vecitim magistrom Jelenkovicem , profesorom Randjelovicem sa mekim Ć, tastom Igora Novakovica - Misom Bojovićem. Jednostavno receno izaslo je iz LDP u Nisu ono najgore a ostali su ljudi koji su u toj stranci zbog ideje koja je davno zaboravljena pod vodjstvom ovih koji su sada hvala bogu istupili. Odlicna vest.

  • Ja

    00:34 // 7. 11. 2012.

    Pa-pa! Nećete nam nedostajati...

  • Hakija-Medvedja

    23:29 // 5. 11. 2012.

    Sinoc sam napisao komentar da podrzavam odbor ili clanove odbora i odmah danas sam poslao moju ostavku na potral enovine u znak podrske Nislijama i u znak protesta sto su me vredjali na nacionalnoj osbnovi na sednicu presednistva !Hakija ,sada vec bivsi clan glavnog odbora !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: