Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:49, 25. 2. 2023.

| Politika

Narodna stranka: Pruga Beograd-Niš preskupo plaćena

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Marina Lipovac Tanasković Narodna stranka
Državi je bitno da uzme novac od netransparetnih donacija; foto: Narodna stranka

Ulaganja od 2,8 milijardi evra za 230 kilometara deonice Beograd-Niš skupa je cena koju će Srbija platiti spore vozove, tvde iz Narodne stranke i dodaju da je prioritet države gradnja infrastrukturnih projekata, bez tenderskih procedura i transparentnosti.

Poslanica Narodne stranke Marina Lipovac Tanasković na sednici Skupštine Srbije rekla je da će Srbija platiti 12 miliona evra po kilometru deonice Beograd-Niš za vozove koji će ići 150 kilometara na sat, što je cena po kojoj se u svetu grade pruge kojima će vozovi saobraćati 300 kilometara na sat.

Prioritet države je gradnja infrastrukturnih projekata, jer uz velike investicije idu i velike pare, ali i mali brojevi koji se tada ne primećuju. Mali procenat od velikog iznosa znači ruke do ramena u narodnom ćupu od meda - rekla je Marina Lipovac Tanasković.

Marina Lipovac Tanasković je istakla da se Narodna stranka zalaže da se u Srbiji gradi, ali da se narodni novac ne rasipa, te se pozvala na donaciju iz 2018. godine od 268 miliona evra za rekonstrukciju pruge Dimitrovgrad-Niš na kojoj se prevrnula cisterna sa amonijakom.

To pokazuje neodgovornost vlasti nesposobne da uradi dokumentaciju i da uđe u tendersku proceduru po pravilima međunarodnih finansijskih organizacija i da se infrastrukturni projekti rade isključivo ako nema tenderske procedure i transparentnosti i samo direktnim dogovorima sa kompanijama iz Kine koje za podizvođače biraju firme bliske vlasti u Srbiji - dodala je poslanica.

Takođe je rekla da nije urađen Plan razvoja Srbije, koji je ključni dokument za određivanje pravca razvoja Srbije, što prema rečima Marine Lipovac Tanasković znači da se ne vodi računa o zdravlju i bezbednosti putnika i imovine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Gaga

    13:18 // 26. 2. 2023.

    Na"Pirotskoj i Zajecarskoj pruzi"su zamenjene sine, a pragovi postolje ostalo staro,pa se vozovi prevrcu... placeno je sve,uredjeno pola;gde su pare?

  • Gaga

    13:13 // 26. 2. 2023.

    Zadnja rekonstrukcija te pruge je bila pre 40-tak godina. Ona je,dobrim delom,dvokolosecna...prom.pragova i poboljsanje trase ne moze toliko da kosta

  • Dušan Andrijašević

    12:47 // 26. 2. 2023.

    Nova posla.U pitanju su,na delu opet isti bezočni gangsteri.

    Graditelji puteva,pruga,stranih naselja i fabrika.

    Srbija do kraja potpuno pokradena. Onda će po oprobanom scenariju silne milijarde evra na ino račune, offshore co.a braća i sestre u inozemstvo.

    Glupa moja Srbijo!

    Naravno Karići,sa drugim nazivima, dobiju prugu,Mišković,Beko, Kostić, Mali, porodice Vučić, Brnabići... multim

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: