Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:49, 25. 2. 2023.

Narodna stranka: Pruga Beograd-Niš preskupo plaćena

Marina Lipovac Tanasković Narodna stranka Državi je bitno da uzme novac od netransparetnih donacija; foto: Narodna stranka

Ulaganja od 2,8 milijardi evra za 230 kilometara deonice Beograd-Niš skupa je cena koju će Srbija platiti spore vozove, tvde iz Narodne stranke i dodaju da je prioritet države gradnja infrastrukturnih projekata, bez tenderskih procedura i transparentnosti.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Realan

    15:19 // 25. 2. 2023.

    Gadi mi se da vice citam ove kritike od onih koji nisu dok su bili na vlasti ni jedan kilometar pruge napravili a sada kritukuju kada se radi nesto sto je zaista dobro za nas grad. Postala je praksa da se ama bas sve kritikuje i ono dobro i ono sto treba da se kritikuje jer je zaista lose. Ne branim vlast ali projekat brze pruge je dobar za nas grad i ne treba bas sve po svaku cenu kritikovati.

    • Konstruktivna kritika

      18:47 // 25. 2. 2023.

      Vi izgleda niste pročitali šta je poslanica Lipovas Tanasijević kritikovala. Ona nije kritikovala nameru izgradnje, već cenu gradnje i netransparentnost, a takođe i to što nije donet plan razvoja Srbije.

  • Jonca

    15:48 // 25. 2. 2023.

    Ma nema nista od toga, ja ne mogu da verujem da postoje ljudi koji i dalje u sve to veruju. Dajuci lazna obecanja, vodja time samo kupuje vreme od glupog naroda, recimo bice pruga 2031.ili recimo bice stadion 2028.A prvo u Nisu treba da se izmesti pruga iz centra, a to nece da bude jos za 5 god. Pa pogledajte samo koliko je Vesic unazad godinama obecavao autobusku stanicu u Beogradu, pa...

  • Darko

    15:55 // 25. 2. 2023.

    Paušalno,odokativnom metom se procenjuje stvarna vrednost radova. Prvo ne možete da uporedjujete radove koji su u nekoj zemlji izvedeni pre vise godina kada su cene u izgradnji bukvalno bile duplo niže i danas kada su cene izgrqdnje bukvalno podivljale. Drugo na cenu najvise utiče konfiguracija terena(broj tunela,mostova) i to zahteva jednu duboku strucnu ekspertizu da bi se doslo do prave cene.

    • Srecko Sojic

      17:13 // 25. 2. 2023.

      Ovaj pruga belgrade nis se radi jos od 2016 godine tad je SNS uzela kredite od jevrope pod uslivom da rade evropske firme po evropskim standardima i to da brzina kretanja kargo transporta bude 150km a putnicki saobracaj i preko 300km za cenu radova od milijardu eura sada zbog kineza kao izvodjaca placamo penale kamate se nizu a radovi nisu ni poceli pa ti idalje veruj SNS I AV

    • Milosh

      04:35 // 26. 2. 2023.

      Strucnjace,ovo nije izgradnja nego rekonstrukcija!
      Kakve veze ima konfiguracija?
      Ili mora da se brani neodbranjivo! Jos jedna pljacka!

  • Filozof

    17:35 // 25. 2. 2023.

    Izdradnja nove pruge Berlin-Hamburg (287km) pogodna za brze ICE vozove kostala je 650 miliona €, putovanje smanjeno na svega 90 min a brzina voza povecana na 320km/h.
    Zahvaljujuci predsedniku stranke i odgovornoj politici koju vodi, Srbija iz dana u dan jaca svoje diplomataske veze u svetu i imace najskuplju zeleznicku prugu na svetu sa simbolicnom cenom karte jednakom sa cenom jednog vagona ..

    • Realan

      23:43 // 25. 2. 2023.

      Uporedjivati cene gradnje iz nekog vremena i danas je zaista besmislica.Tacno je da ce to biti najskuplja pruga na svetu zato sto cene gradjevinskog matirijala svakodnevno poskupljuju kao i radne snage na gradilistima koje vise i nema u Srbiji. Zemljotres u Turskoj ce dodatno poskupeti gradjevinski materijal jer tamo krece izgradnja hiljade zgrada a vec je nestasica gvozdja zbog te izgradnje.

    • Slucajni prolaznik pored Predsednistva

      11:21 // 26. 2. 2023.

      Realno, tvoj predsednik stranke planira proizvodnju baterija od krecnjaka zato je zeleznicki balast (kamen) poskupeo, zbog rata u Ukrajini drvo za pragove je poskupelo, geotekstil iz Srbije poskupeo zbog zemljotresa u Siriji, sine koje Srbija uvozi iz Rusije poslednjih 7 godina su 3 puta skuplje od Nemackih a sada su zbog ozonskih rupa iznad Norveske dodatno poskupele, a plata radnika je 23.500€

  • Dragan Petrovic

    19:02 // 25. 2. 2023.

    Blize se izbori!!!Tako i obecanja(ludom radovanje)postaju sve smelija,a pljacke i grabez sve drskiji...ne mogu da shvatim da se neki i dalje primaju...vidim i za NS vozovi smanjise na sigurnih 30km...zaboravise se nedavna iskakanja,curenja amonijaka,a ovom prugom vozovi idu danas sporije nego kad je napravljena u 19.veku.Prodavaci magle ne staju,Kosovo je blizu svrsenog cina,treba zataskati...

  • Slavko iz centar

    20:14 // 25. 2. 2023.

    Ja neću prugu,mi u centar imamo smog.!

  • Decak

    20:32 // 25. 2. 2023.

    Za brzu prugu Beograd - Nis zainteresovana je i EU.
    Predvidela je donaciju (poklon, grant) od 600 miliona evra.
    Potpisivanje ugovora u martu.

    • Nove Nislije

      02:20 // 26. 2. 2023.

      To ne interesuje. Kad ih pitas da li navijaju za Zvezdu ili Radnicki, odgovor je... Da li bi vise voleo brzu prugu Nis- Beograd ili put Beograd-Cacak, odgovor je... Put od Nisa do Draca ili gondolu na Zlatiboru, pa gondolu na Zlatiboru naravno. Nije ni cudo sto nas svi zbog takvih prozivaju da smo "seljaci". A i nije zvaka za seljaka. P.S.Napravite prugu, ne interesuje me koliko kosta.

    • Rade

      06:45 // 26. 2. 2023.

      A funkciomeri eu ne vole pare, oni svi "posteni", kao ne tale se sa politicarima na vlasti

  • Naissus

    20:55 // 25. 2. 2023.

    Pruga treba da se, konacno jednom i za svagda, ukloni iz grada pa da se tek onda radi na njenoj rekonstrukciji. A postojece sine u gradu preurediti i uvesti tramvaj, kako bi se rasteretio javni prevoz i rascistila guzva u gradu. Eto, toliko je jednostavno. Samo treba neko da uradi od svih tih strucnjaka u redovima naprednjaka ...

  • Lj

    01:09 // 26. 2. 2023.

    Koliko ce se njih OKORISTITI u ovaj projekat.
    CISTA cena izgradnje je bar za 40% manja.

    • Dušan Andrijašević

      12:50 // 26. 2. 2023.

      Pokrašće milijarde... (evra)....

  • wtf

    03:32 // 26. 2. 2023.

    12000 e za svaki metar pruge, jel zlatna pruga?

  • Boki

    11:04 // 26. 2. 2023.

    Pruga Bg-Niš je trenutno 244km duga a ne 230km. Ako bi bila napravljena za voz koji bi išao brzinom od 200 km/hšto nije za današnje vreme nešto brzo putovalobi se oko 75-80 min što je prihvatljivo. Vesić navodi 100 min a na kraju će biti 2h , što je za ovu našu siromašnu zemlju prihvatljivo, s obzirom koliko je čerupaju.

  • Dušan Andrijašević

    12:47 // 26. 2. 2023.

    Nova posla.U pitanju su,na delu opet isti bezočni gangsteri.

    Graditelji puteva,pruga,stranih naselja i fabrika.

    Srbija do kraja potpuno pokradena. Onda će po oprobanom scenariju silne milijarde evra na ino račune, offshore co.a braća i sestre u inozemstvo.

    Glupa moja Srbijo!

    Naravno Karići,sa drugim nazivima, dobiju prugu,Mišković,Beko, Kostić, Mali, porodice Vučić, Brnabići... multim

  • Gaga

    13:13 // 26. 2. 2023.

    Zadnja rekonstrukcija te pruge je bila pre 40-tak godina. Ona je,dobrim delom,dvokolosecna...prom.pragova i poboljsanje trase ne moze toliko da kosta

  • Gaga

    13:18 // 26. 2. 2023.

    Na"Pirotskoj i Zajecarskoj pruzi"su zamenjene sine, a pragovi postolje ostalo staro,pa se vozovi prevrcu... placeno je sve,uredjeno pola;gde su pare?

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: