Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:34, 13. 2. 2019.

| Politika

Narodna stranka: Bulatović nema legitimitet, gradonačelnika birati direktno

Autor:M. ZirojevićIzvor:Južne vesti
narodna stranka niš
Prva konferencija NS u Nišu; Foto: JV

Direktan izbor gradonačelnika je civilizacijska norma koja je oduzeta građanima Niša, kažu u Narodnoj stranci, pa zato gradonačelnik Darko Bulatović nije legitimni predstavnik Nišlija niti ga poštuju republičke institucije. Ova stranka odnedavno ima poverenika Ljubu Kostića, a stranačke izbore održaće u naredna 4 meseca.

Od početka građanskih protesta “1 od 5 miliona” aktuelna je i tema o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora. Narodna stranka u Nišu kaže da će tada biti verovatno raspisani i vanredni lokalni izbori, pa u igru vraćaju ideju o direktnom izboru prvog čoveka Grada.

U Narodnoj pitaju zašto je to pravo oduzeto Nišlijama i drugim građanima Srbije, ako je dozvoljeno građanima Londona, Rima ili Pariza. Član niškog povereništva NS Dragan Stojadinović objašnjava da u sadašnjem sistemu profitiraju poslušnici.

Pravo direktnog izbora bi ponovo nateralo političke stranke da kandiduju one najbolje, dok im sadašnji princip omogućava negativnu praksu kandidovanja političkih poslušnika - kaže Stojadinović.

Predstavnici stranke Vuka Jeremića podsećaju da je Darko Bulatović bio “sakriven” na 8. mestu niške liste i da je stranačkim dekretom imenovan za gradonačelnika.

Da li bi građani Niša glasali za listu SNS da su znali da time glasaju za Darka Bulatovića? Zbog načina na koji je izabran, Bulatović nije legitimni predstavnik građana Niša i videli smo da kao takav, ne uživa poštovanje republičkih institucija i njihovih predstavnika - kaže Stojadinović.

Za izbor odbornika Stojadinović kaže da bi kombinacija većinskog i proporcionalnog sistema bila najbolja, jer bi većinski u aktuelnim uslovima doneo jednopartijski sistem.

U Narodnoj stranci navode da podržavaju niške proteste, ali da pomažu oko logistike onoliko koliko "Pokret mladih" koji organizuje demonstracije, to zatraži.

Inače, Stojadinović je politikolog koji je, kako navodi, znanja sticao na Stokholmskom univerzitetu, bivši je član DSS, a niškoj javnosti poznat je i kao komentator NBA košarke na jednoj lokalnoj televiziji.

Dodaju i da Narodna ima oko 1.000 članova u Nišu, a za poverenika stranke u Nišu od nedavno je postavljen Ljuba Kostić, bivši član Dveri, a povremeno i kolumnista Južnih vesti.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Naissus

    10:08 // 15. 2. 2019.

    "Nije važna kosa na muškarcu k'o što nisu važne uši na magarcu"

    Ko ume, razumeće

  • dr

    11:16 // 14. 2. 2019.

    E moj Jeremicu,alal ti na kadrovima!

  • Žika

    08:45 // 14. 2. 2019.

    NS je postala azil za preletače. Pogledajte im samo članstvo - od DSS -a do SPS-a. A sve njih predvodi odbojni i izveštačeni narcis Jeremić. Jadan ovaj narod koji protestuje i nije čudo što neće da glasa za opoziciju, iako je istovremeno ogorčen vlašću.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: