Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:04, 9. 9. 2019.

| Politika

Narodna stranka: Gradnja garaže iza Narodnog pozorišta primer bahatosti vlasti

Autor:V. M. R. Izvor:Južne vesti
Parking Sinđelićev trg
Treba li na ovom mestu da bude garaža? Foto: J. A.

Povodom najavljene gradnje garaže na Sinđelićevom trgu, zbog koje su protestovale komšije, oglasila se i Narodna stranka u Nišu, a iz ove partije ističu da je umetanje objekata gde im nije mesto svojstveno aktuelnoj vlasti. Zato i ovaj graditeljski potez smatraju bahatim.

Ističu da gradnja garaže iza Narodnog pozorišta, na mestu koje je godinama i bilo parkiralište, počinje bez ikakve javne rasprave i konsultacije sa građanima.

Narodna stranka smatra da je izgradnja pomenute garaže očigledan primer nemara i bahatosti vlasti, naročito ako se uzme u obzir da stambene zgrade Sinđelićev trg 18 i Svetozara Markovića 1, nemaju zemljište za redovnu upotrebu, što je svojevrstan urbanistički apsurd - navode iz Narodne.

Dodaju i da navodi nadležnih da je u pitanju gradnja po italijanskom konceptu, koja će biti arhitektonski usklađena sa okolinom i urađena od najmodernijih materijala, nisu potkrepljeni potpunim infomacijama, pa je izostavljena cena jednog takvog parking mesta. Kako tvrde, ona iznosi oko 330.000 dinara.

Vlast je ovakvim svojim plansko-bahatim ponašanjem dovela u situaciju sve građane, da recimo subvencionisane kredite za energetsku efikasnost, izgradnju biciklističkih staza, besplatni javni prevoz, smatraju bajkama ili utopijom. Čak i kada ima novaca u gradskom budžetu, on se neplanski troši, a jedina vizija gradskih čelnika je kako namaći još koji dinar za dalju neplansku i nenamensku potrošnju. I tako u krug - navode iz Nardone stranke.

Podsetimo, izgradnja ove garaže najavljena je prvi put 2016, a kako je rečeno krajem prošle godine, za ove svrhe Parking servis diže kredit od 40 miliona dinara. Trebalo bi da ima do 70 parking mesta više nego sada.

Tokom vikenda stanari okolnih zgrada protestovali su zbog najavljene izgradnje garaže, tražeći da na tom mestu bude zelenilo.

Dokumenti za preuzimanje

  1. Saopštenje Narodne stranke (preuzmi) - 295.61 KB
Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Smuk

    20:26 // 9. 9. 2019.

    Gologuzaniiiiii... treba vam garaža za kola stara deceniju i pol ! "Euro 1" motor !

  • Aca

    19:16 // 9. 9. 2019.

    Kakva bahatost vidite da nema gde da se parkira gde da idemo u Tvrđavu da parkiramo ,samo komentarišete napamet bez rezona....

    • Ouzo

      19:59 // 9. 9. 2019.

      Prodaj kola i onako se vidi da nisu za tebe,stapce i na magare.

  • Igor Razvigor

    16:48 // 9. 9. 2019.

    To što je garaža planirana pre 10 ljeta, govori samo o kontinuitetu nesposobnosti, a parcele su preparcelisali i dve zgrade ostavili bez zemljišta za redovnu upotrebu, a da ne pominjem da se kao vlasnici nekih 100 kvadrata pominju sumnjiva lica. Živim tu, i rado bih otišao na selo(imam i gde),ali pošto sam svakog meseca u minusu 100 e, nemam su čim, živelo zlatno doba i alugaraža!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: