Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:45, 3. 1. 2022.

| Politika

Narodna stranka: Gradonačelnica Niša da preusmeri novac za izgradnju akva-parka na druge investicije

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
akva park
2 milijarde za izgradnju akva-parka; foto: pixabay-mrkt

Nakon izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski nije poslušala njegove molbe da država ne upravlja akva-parkom koji će biti izgrađen kod Niške Banje, već da se oformi javno-privatno partnerstvo, iz Gradskog odbora Narodne stranke kažu da je predsednik očigledno poslušao njihove ranije kritike na račun izgradnje i predlažu preusmeravanje 2 milijarde na tekuće i ozbiljne probleme Nišlija.

Potpredsednik Narodne stranke, Nišlija Đorđe Stanković pre nekoliko nedelja u debati Južnih vesti izjavio je da akva-park investicija koja ne doprinosi gradu, jer radi samo 3 meseca i uglavnom je zaposlen određeni broj ljudi i da bi za tako nešto bilo bolje da Grad nađe investitora.

Biće zaposleno od 40 do 100 ljudi, kako je i sama gradonačelnica rekla. On radi uglavnom na nuli, jednostavno on neće doprinositi gradu - rekao je tada Stanković

Nakon tog gostovanja i sam predsednik je uputio kritike na odluku gradonačelnice Niša, pa iz Gradskog odbora Narodne stranke smatraju da ih je predsednik Vučić očigledno poslušao, ali da se nevešto ogradio od izgradnje akva-parka rečima kako ga navodno gradonačelnica Niša nije poslušala.

Nisam srećan i zato bežim od toga da država nečim upravlja. Ja sam molio Draganu Sotirovski - nemoj da država upravlja akva parkom. Daj nekome, uradi javno-privatno partnerstvo, daj da privatnik od toga ima koristi, da može da radi i zaradi, a ti uzmi korist. Naplati plac, naplati bilo šta. Nemoj da mi time upravljamo, za 10 godina će biti propast - istakao je predsednik.

Zbog toga građanima Niša, kako navode iz Narodne stranke, sigurno neće biti simpatična činjenica što će se njihov novac iz budžeta trošiti na nečije megalomanske i neostvarive snove, umesto da se isti iskoristi za tekuće i ozbiljne probleme.

Ističu da je 2 milijarde dinara bolje preusmeriti za uređenje leve i desna obale Nišave što je, pema njihovim procenama 600 miliona, a isto toliko je, tvrde, potrebno za uređenje Tvrđave i iskorišćenje njenog potpunog kapaciteta.

Takođe navode da je po 300 miliona dinara potrebno za kompletne subvencije za prelazak 1.000 domaćinstava godišnje na gas, kao i za rekonstrukciju fasada u prvoj gradskoj zoni, dok je besplatan gradski prevoz za mlađe od 30 godina potrebno 200 miliona.

Sve to, objašnjavaju, bi moglo da se finansira, ako se odustane od izgradnje akva-parka, zbog čega apeluju i na samu gradonačelnicu.

Poštovana gospođo Sotirovski, ako je mogao i vaš neprikosnoveni predsednik da nas posluša i time (još uvek) ne izgubi svoju krunu sa glave, tim pre i vi to možete isto učiniti i tako poboljšati svoj ne baš tako dobar imidž i kod građana grada čije vam je upravljanje trenutno povereno. Poslušati dostojanstvenog protivnika je uvek mudrije nego lošeg savetnika - poručuju iz Narodne stranke.

Podsetimo, ugovor za izgradnju akva-parka je potpisan sa konzorcijumom koji predvodi beogradska firma Alex E&C, a platiće ga svi građani Niša parama iz budžeta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Decak

    22:42 // 5. 1. 2022.

    Akvapark gdji Sotirovski, nacionalni stadion g Vucicu.
    POKLON ZA IZBORE 3 APRILA !

  • Dipl neSNS

    15:03 // 4. 1. 2022.

    Kad će biti konkurs za direktora? Mislim, ako su svi zetovi ulebljeni? napreDNO NaprDnjaci

  • Banjac

    14:43 // 4. 1. 2022.

    Naravno da treba da se izgradi akva park,od toga ce imati koristi svi u Nisu .Ima li zarade od besplatnog prevoza i raznih gluposti.Koliko ima u
    Srb akva parka dali je neki zatvoren ? Neka grade svi a mi ...

    • Sićevac

      15:18 // 4. 1. 2022.

      @Banjac - mislel sam da si popametan al se prevari. Koj će imat korist. Neće ni u banju imat korist a pogotov u Niš. Idi si begaj ne razumevaš se ti na biznis ti

    • Banjac

      15:49 // 4. 1. 2022.

      Sve ima svoje granice osim svemira i ljucke gluposti

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: