Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:56, 2. 7. 2019.

Narodna stranka Niš: 62% građana nema kanalizaciju, uređenje trga preskupo

centar trg Narodna kaže preskupo; Foto: Sekretarijat za izgradnju

U Nišu 62% građana nema kanalizaciju, 2000 mališana čeka na upis u vrtiće, sve je više onih koji koriste narodnu kuhinju, a naprednjačka vlast troši preko 200 miliona dinara na preskupu rekonstrukciju centralnog gradskog trga, navode iz niškog odbora Narodne stranke.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Срба

    19:59 // 2. 7. 2019.

    62% грађана без канализације у 21. веку у сред Европе?!? Напре-ДНО, нема шта. Са таквом статистиком боље да се одмах придружимо Бангладешу, Пакистану, Афганистану. Нема пра да тражимо у ЕУ, а још мање да бацамо паре на лицкање тргова.

    • Lj

      08:34 // 3. 7. 2019.

      MOZDA JE spinovan podatak?

  • Todor

    22:15 // 2. 7. 2019.

    Neko reče 200 miliona? Bate,tu je provizija bar 10%,a pitanje je jel će to biti konačna cena.Gde su nepredviđeni radovi,dodatni troškovi i ko zna šta.

    • Slavisa

      11:29 // 3. 7. 2019.

      Todore upravu si. Isto uzimaju ko i Bane G17. Prepisali od njega skolu graditeljstva. Dva pravnika dva graditelja da te bog sacuva od takvih.10% uvek

  • Prcko

    08:19 // 3. 7. 2019.

    Napravite impozantan spomenik najpoznatijem Nisliji na svetu caru Konstantinu. Kao Englezi sto su mu podigli. Makar zbog turista i promocije istorije grada da imaju po cemu da pamte Nis, posto je nas briga za istoriju i nista nam nije sveto. Sabanu ste podigli spomenik a Svetom caru Konstantinu strasilo sram vas bilo! Nije ni cudo sto nas svi cerupaju kao kokosku, postali smo sprdacina od drzave

    • Šaban Prvopozvani

      17:21 // 6. 7. 2019.

      Dosta više. Dosadili ste i caru i ljudima. Ne dirajte mi u Šabana. Tu mu je mesto. Svi smo mi Šabani!

  • Anonimus

    08:26 // 3. 7. 2019.

    Preuzeli da vode Srbiju da samo kukumavce. Uredjenje zelenih povrsina u gradovima i oko mnogih fabrika gde rade masine-roboti sa stotinu radnika nije neki napredak. Kako je SNS-a dosla na vlast slusamo samo kukumavcenje.

  • Šta bi ??? Ko je to nas kandidovao, ZA sta

    08:49 // 3. 7. 2019.

    Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj reče da smo nominovani za jedan od 10 najboljih gradova u Evropi(i kuku lele nemamo predstavnika na dodeli) i da privlačimo investicije pa zar je to moguće a ovamo statistika da 62 posto Nišlija nema kanalizaciju o čemu se ovde radi KO JE nas to kandidovao i za šta ako nije zadovoljeno elementarno i gde su te investicije da reše problem kanalizacije

  • Zoki Limun

    09:00 // 3. 7. 2019.

    Slažem se da nije normalno slupati toliku lovu na taj način u Nišu, ali ovaj podatak o 62% bez kanalizacije svakako ne može biti tačan. Koji je izvor za taj podatak?

    • Nela Marela

      12:00 // 3. 7. 2019.

      Izvestaj Fiskalnog saveta lepi...
      A imas i ovde https://www.juznevesti.com/Ekonomija/Niske-finansije-medju-najlosijim-u-Srbiji-nema-ni-ulaganja-u-infrastrukturu.sr.html

  • Ivan

    09:10 // 3. 7. 2019.

    Cekaj, cekaj, kolko vidim one dve prelepe jele su predvidjene za secenje. Bravo arhitekto, urbanisto, planeru, genije.
    Dajte ime i prezime projektanta pa da mu se dugo, dugo zahvaljujemo na ukusu, kad god ga sretnemo.

  • Filpzofi su manje filozofirali

    10:43 // 3. 7. 2019.

    To je sad resenje pitanja na udruzenju tajnog udruzenja Pitagorejaca u Nisu. Oni bi jos pre nove ere po ceo dan sedeli na trgu proucavali kretanje Sunca desavanja u prirodi ne bi se vozili starim autobusima bez klime filozofirali bi tj.tragali za istinom i resili trg a uz to jos pre n.e. pitanje kanaliz.je bilo reseno, tako da je njima bilo mnogo bolje ziveti u to vreme nego nama danas.

  • mirjana

    10:46 // 3. 7. 2019.

    a mi zitelji delnicke ulice u vrtiste na sest kilometra od grada nemamo vodosnabdevanje deca piju bunarsku vodu punu arsena i bakterija nema kanalizaciju put struja slab napon a sve nam je ispred izbora kad su im trebali sigurni glasovi obecao bulatovic i milutinovic a od toga nista ali idu izbori

    • Delnice

      13:01 // 3. 7. 2019.

      Sve će opet biti isto,opet će da obećavaju,a ti ćeš u prvom redu opet da aplaudiraš istim likovima.

  • Dolina spomenika

    11:44 // 3. 7. 2019.

    Iskonska postojbina starih Nislija gde zivot tece isto onako kao i pre sto godina i nista se ne menja. Sad trg treba promeniti, ubaciti klupe za sedenje i hladovinu da bi stanovnici mogli da uzivaju u lepoti svog trga posmatraju mrke kamene kule koje se pruzaju visoko ka prostranom nebeskom svodu.

  • Rada

    13:02 // 3. 7. 2019.

    Kakva manipulacija.Ko onda da im veruje kada iznose ovakve neistine.Pa vise od 60% gradjana Nisa zivi u stambenim zgradama i soliterima koji imaju kanalizaciju.Trg treba ulepsati i on je na dobrobit svih gradjana Nisa. Slazem se da treba sto vise zelenila na trgu i obavezno sacuvati one prelepe jelke na trgu. Ne moze grad da stane i da se nista ne gradi zato sto neko nema kanalizaciju.Besmisleno.

    • Miroslav

      13:16 // 3. 7. 2019.

      Ako neko selo pripada nekoj gradskoj opstini onda je ono automatski deo grada Nisa.

  • Zoki car

    13:03 // 3. 7. 2019.

    A el će i dalje da trešti seljaćka muzika vikendom do 5 ujutru iz teodore i procesa po tom vašem lepom trgu?

  • ponosni nislija

    13:14 // 3. 7. 2019.

    Kakva demagogija. Ceo grad i sve ulice u gradu imaju kanalizaciju i to je opste poznato sem mozda nekih udaljenih sela koje pripadaju gradu ali to ne moze da bude razlog i opravdanje da se grad ne ulepsava. Jedva cekam da se trg zavrsi jer ce biti zaista nesto prelepo sa cim ce svaki nislija da se ponosi. Ne valja opoziciji kada se nista ne radi i gradi i kritikuju sada ne valja kada se gradi?!

  • budite malo realni

    13:26 // 3. 7. 2019.

    Ako bi ovako "prizemno" razmisljali grad treba da gradi samo kanalizaciju i vrtice. Podatak da 62% grada nema kanalizaciju je smesan i neozbiljan i ne treba ga komentarisati.Centralni gradski trg se radi jednom u 100-200 godina i treba na nesto da lici. Dobro je sto ce se izbaciti one behaton ploce jer one ne prilice jednom centralnom gradskom trgu i prestavljaju ruglo i kiceraj u centru grada.

    • Smuk

      19:27 // 3. 7. 2019.

      @bu.m.real :
      Jeste , trg se gradi jednom u 100-200 godina a u Nišu ga gradi svaka nova vlast !!!!!????? U Nišu je normalno SVE...što nije normalno !

  • marković

    07:00 // 4. 7. 2019.

    Izgleda da ovim našim arhitektama "talentovanim" i svinja liči na antilopu, dal je neko od njih uopšte bio i video trg sv.Marka

  • Pametna investicija

    16:03 // 4. 7. 2019.

    Preskupo ce da bude placen ljudskim zivotima koji nemaju ili nisu imali dovoljno kulture i dostojanstva da uzivaju u lepoti preuredjenog trga,bojama fontana i hranjenju golubova nadomak tvrdjave sa hladovinom i vecom i lepsom zelenom povrsine. Koliko ce njih samo da podeli novac kad samo jedna bista kosta nekad milion eura.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: