Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:04, 26. 4. 2021.

| Politika

Narodna stranka Niš: U Gradskoj upravi sve više šikaniranja, radnicima nudimo besplatne pravne savete

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
narodna stranka nis
Pravni saveti za zaposlene u javnom sektoru; foto: FB strana Narodna

Degradiranje u funkcijama, fizičko i mentalno zlostavljanje, osvetoljubivost i šikaniranje radnika koji imaju svoj stav – postalo je “modus operandi” mnogih rukovodilaca niške Gradske urave postavljenih od strane vladajuće stranke, kažu u Narodnoj stranci. Zato iz stranke Vuka Jeremića pozivaju sve zaposlene koji se osećaju obespravljeno da im se jave za besplatan pravni savet.

Pod pretnjom otkazom, mnogi od zaposlenih prinuđeni su na ćutanje, a na poslu, u javnom sektoru, kako kažu u Narodnoj, trpe pravu golgotu.

Degradiranje u funkcijama, fizičko i mentalno zlostavljanje, osvetoljubivost i šikaniranje radnika koji imaju svoj stav – postalo je “modus operandi” mnogih rukovodilaca postavljenih od strane vladajuće stranke, koji na ovaj način prikrivaju sopstvenu nesposobnost - piše u saopštenju.

Nešto slično se, kako kažu, dešavalo u Turističkoj organizaciji Niša, pa je jedan broj radnika tužio ustanovu, a direktorka je ubrzo nakon toga podnela ostavku.

Primer iz TON-a dokaz da je zaposleni imaju svoja prava i da je pravda ipak dostižna. Narodna stranka u Nišu ovim putem ohrabruje sve obespravljene radnike iz javnog sektora, koji imaju slične probleme, da se bore za svoja prava. Zaposlenima koji smatraju da su im prava ugrožena od strane nadređenih i poslodavaca, Gradski odbor Narodne stranke stavlja na raspolaganje svoj pravni tim, koji će im pružiti pravne savete - piše u saopštenju.

Uz podsećanje da radnici imaju svoja zakonom garantovana prava, sve zianteresovane i obespravljene upućuju na njihov mejl [email protected].

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nemojte da ćutite!

    22:16 // 27. 4. 2021.

    Ljudi presavijte tabak i sve prijavite Ministrima i Predsedniku
    koji nema nikakve informacije šta se radi sa radnicima
    za ovu bahatost to je
    JEDINO REŠENJE.

  • JA

    06:08 // 27. 4. 2021.

    A KAD SU TI RADNICI NEKAD RADILI? PA I NA SALTWRIMA NEKAD SE RADILO A SAD SU ZAKAZIVANJA I CEKANJE NA DOKUMENTA PO NEDELJU DVE. DOVELI SU SVOJE STRANAČKE BABE U PEDESET I PET GODINA KOJE SAD PRVI PUT ZAPOŠLJAVAJU I BODU JEDNIM PRSTOM U KOMPJUTERSKU TASTATURU. MI KOJIMA SU PRODALI FIRME U BESCENJE KRIMINALCIMA A KOJI NASTAVLJAJU DA VRSLJAJU I DRŽE PONEKOG RADNIKA NEPRIJAVLJENOG NISMO POTREBNI NIKOM

  • Zorica

    22:29 // 26. 4. 2021.

    Ma vazi,a koji ste vi?Koja je to stranka?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: