Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:19, 20. 4. 2021.

| Politika

Narodna stranka: Grad Niš ne sme da promoviše kladionice kroz dečiji sport

Autor:T. T.Izvor:Južne vesti
Kosarka lopta KOSTA
Iz Narodne stranke kažu da Grad ne sme da promoviše kladionice kroz dečiji sport; foto: A. K.

Prošlog vikenda je u Nišu počela Besplatna škola sporta za decu, a iz odbora Narodne stranke zameraju što takav projekat, umesto Grada ili Ministarstva omladine i sporta, organizuje i finansira lanac kladionica. Napominju i da Grad i nadležne institucije ne treba afirmativno gledaju na promociju kladionice kroz dečiji sport.

Iz odbora Narodne stranke u tom gradu smatraju da je organizacija škole sporta posao nadležnih instiucija, a ne privatnih kompanija.

Narodna stranka Niš promociju sporta i zdravih stilova života kod dece smatra jednim od prioriteta, međutim nedopustivo je da posao ministarstva, i gradske Uprave za omladinu i sport, preuzima privatna kompanija čija je osnovna delatnost kockanje i klađenje - navode u saopštenju.

Dodaju da je pozitivno što privatna kompanija želi da posluje u skladu sa načelima društvene odgovornosti, ali da ne bi trebalo da to koriste kao svoju promociju.

S druge strane, bez obzira na materijalni doprinos kompanije "Mocart" dobrobiti zajednice (na primeru uređenja sportskih igrališta), smatramo da grad Niš i nadležne instutucije ne bi smele da afirmativno gledaju na promociju kompanije koja se bavi klađenjem kroz dečiji sport - piše u saopštenju.

Ukazuju da je sport u Nišu u finansijskoj krizi, te podsećaju da klubovi u ovoj godini nisu dobili ni dinara iz gradskog budžeta.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • LudiMilojko

    00:38 // 30. 4. 2021.

    U nis vise kladionica ima i advokata nego bilo sta drugo.

  • nisliski mohikanac

    15:57 // 20. 4. 2021.

    Kocka se teze leci od droge. Stotine porodica su upropastene od kockara samo u Nisu. Kladionice su blizu toga i ne bi smele da imaju veze sa decom

  • Oblak

    14:03 // 20. 4. 2021.

    Prvenstveno bravo za Narodnu stranku što ukazuje na probleme.Ne poštuje se osnovno načelo Zakona o sportu da su prioriteti u finasiranju iz budzeta sport dece i omladine, zena, invalida i školski sport.Ne prepoznaje se licemerje kladionica da na mala vrata uvlače decu u svet kockanja.Sport u gradu vode potpuni diletanti.Šta zna Kostić o sportu?Sportski stručnjak je lice koje je diplomiralo na FSFV

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: