Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:13, 14. 6. 2021.

| Politika

Narodna stranka: Obeležavanje jubileja manastira Prohor Pčinjski pretvoreno u SNS miting

Autor:M. DejanovićIzvor:Južne vesti
Vučić - Prohor Pčinjski
Crkva se, navode iz Narodne stranke, ne sme mešati u politiku i deliti vernike na naprednjake, narodnjake, socijaliste, a Vučić je skup pretvorio u miting SNS-a; foto: Grad Vranje

Da je mnogim vernicima bilo zabranjeno da prisustvuju jučerašnjoj proslavi povodom 950 godina manastira Prohor Pčinjski, te da su udaljeni iz manastirske porte samo zato što su članovi Narodne stranke ili neke druge političke opcije koja ne odgovara predsedniku Aleksandru Vučiću, tvrde iz Opštinskog odbora Narodne stranke u Bujanovcu.

Crkva se, navode, ne sme mešati u politiku i deliti vernike na naprednjake, narodnjake, socijaliste, te ističu da je Vučić skup pretvorio u miting SNS-a.

Ne želimo da nas građani shvate pogrešno, ali smatramo da na ovaj veliki praznik svaki vernik ima podjednako pravo po Isusu da uđe u manastirsku portu da se pomoli bogu i zapali sveću. Da je Vučić došao kao vernik, zapalio sveću i pomolio se bogu niko se ne bi ljutio, ali da ovaj skup pretvori u miting SNS je u najmanju ruku sramota za njega, a i za organizatore. Držati politički govor na ovakvoj proslavi i govoriti o fabrikama gde ljudi, po njegovoj priči, imaju prosečnu platu od 700 evra, govoriti o otvaranju novih fabrika i radnih mesta i očuvanju srpstva u Bujanovcu nike bilo potrebno jer su građani sve to čuli od njega i pre 2 godine ali se ništa nije promenilo - navode iz Narodne stranke.

Iz Narodne stranke zameraju predsedniku i to što nije spomenuo da se u selu Klinovac, kod Bujanovca, sprema iskopavanje litijuma, a to će, navode, značiti ekološku katastrofu za celu opštinu i iseljavanje to malo Srba u Kleničkom kraju.

Podsetimo, jubilej - 950 godina manastira Prohor Pčinjski, kao i 700 godina od upokojenja drugog ktitora manastira, kralja Milutina, obeležen je juče, a na svečanosti je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koji je pokrovitelj proslave, episkop vranjski Pahomije uručio orden "Prepodobni Prohor Pčinjski”.

Proslavi je prisustvovao i poglavar Srpske pravoslavne crkve patrijarh Porfirije, koji je u besedi nakon liturgije pozvao sve “na jedinstvo u Hristu”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Razbibriga

    19:19 // 15. 6. 2021.

    Sta je ovde cudno, zar se ocekivalo drugojacije ?

  • Mali Perica

    12:15 // 15. 6. 2021.

    Što ne udari neko nevreme i poneki grom.

  • Ljuba

    20:40 // 14. 6. 2021.

    Svi su oni SNSovci veliki vernici.Veruju i klanjaju se onome koji im omogućava da se obogate, kradu, da rade samo u svoju korist uništavajući Srbiju.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: