Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:26, 21. 2. 2019.

| Politika

Narodna stranka: Razgraničenjem se odričemo dela naše državne teritorije

Autor:B. A.Izvor:Južne vesti
narodna stranka leskovac
Protive se razgraničenju, foto: Jugpress

Da se pitanje Kosova i Metohije treba rešiti razgraničenjem, koje niko od zvaničnika nije objasnio, ne podržavaju članovi leskovačkog odbora Narodne stranke koji ovakav čin vide kao amputaciju dela sopstvene države.

U ovom odboru smatraju da Kosovo i Metohija nije i ne može biti stranačko pitanje i da se ne može imati demokratija i odbrana ljudskih prava bez svoje države, koju čini i južna srpska pokrajina.

Sama srpska vlast zalaže se za amputaciju dela sopstvene države. Protivimo se bilo kakvom aktu koji bi za posledicu imao međunarodnu afirmaciju Kosova kao države - kažu u Narodnoj stranci.

Umesto da u godini jubileja, kada je je pre 800 godina Srpska pravoslavna crkva stekla autokefalnost, slavimo i dičimo se nečim čime retko koja zemlja može da se pohvali, kažu u Narodnoj stranci, predsednik Vučić nas ubeđuje da smo dosta slavili mitove i poraze.

Kažu nam da je vreme da krenemo napred tako što ćemo se dobrovoljno odreći najsvetije srpske zemlje. Zamislite kako bi izgledali Grci koji bi se danas rugali Leonidi i njegovim junačkim Spartancima - navode u saopštenju.

Dodaju i da budući status pokrajine mora biti u skladu sa Ustavom Republike Srbije i Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Podsetimo, pre nekoliko dana ministar spoljnih poslova Ivica Dačić najavio je da će razgraničenje, bez jasnih granica i objašnjenja, kao rešenje ponuditi Prištini. To bi, prema rečima sagovornika Južnih vesti, značilo da će Preševo, Bujanovac i Medveđa pripasti Kosovu, što je za Albance “prava stvar”, dok Srbi ne očekuje da će ovo doprineti miru.

Dokumenti za preuzimanje

  1. Saopštenje Narodne stranke (preuzmi) - 418.37 KB
Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nisam bot niti imam veze sa SNS

    22:32 // 21. 2. 2019.

    G.din Jeremić da priča nešto o Kosovu nakon debakla na medj.sudu, nema pravo. To je trijumf neprofesionaliza u odabiru poteza diplomatije, čak je i sudija iz prijateljskog Brazila glasao protiv nas.
    Jedino što ga može opravdati je ono na šta neko vreme sumnjam, a to je da je 1999 potpisan neki tajni ali obavezujući papir izmedju zapada i Srbije koji je predvideo šta se kada mora desiti na dalje.

  • Saralaza

    12:13 // 21. 2. 2019.

    Gospodine Vuce, zasto niste resili to pitanje pre 10 godina da Kosovo bude nase vec su proglasili nezavisnost?

    Sta mislite o tome sto je Djindjic kao jedino resenje video razgranicenje tako da to nije ideja ni Vucica ni Dacica?

    I posto 20 godina nemamo dogovor, kako mislite da resite ovaj problem ili ce ovo postati rak rana sa nasim komsijama?

    I ako je Kosovo nase zasto ne zivite tamo?

  • Ivan Milojević

    10:54 // 21. 2. 2019.

    Podrška predsedniku. Moramo biti politički odgovorni i doneti možda i teške odluke kako ne bi ostavili konflikt našoj deci.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: