Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:16, 9. 2. 2022.

| Politika

Narodna stranka: Režim zloupotrebio službe bezbednosti u slučaju predsednika niškog odbora

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
Đorđe Stanković
Znaju mu sve o rodteljima iako je on osumnjičen za prekršaj; foto: T. R.

Ko su mu roditelji, koje automobile voze, šta i gde rade, njihovo političko opredeljenje - sve je to bilo u dosijeu Đorđa Stankovića koji je pred Prekršajnim sudom jer je označen kao jedan od organizatora ekoloških protesta u Nišu. U Narodnoj stranci kažu da je to gruba zloupotreba službi bezbednosti.

Stanković je bio učesnik portesta 4. decembra. To nije krio i o tome je i javno govorio u emisiji Južnih vesti.

Ipak, kako kažu njegovi advokati, u Prekršajnom sudu je označen kao jedan od organizatora, a pritom su u njegovom predmetu i iscrpni podaci o njegovim roditeljima.

U spisima predmeta koji se vodi pred Prekršajnim sudom u Nišu policija je navela podatke koji apsolutno nisu ni od kakvog od značaja za vođenje predmetnog postupka protiv Stankovića. Pored Stankovićevih ličnih podataka, navedeno je i ko su mu roditelji, koje automobile voze, kao i da su vlasnici privatnih vrtića u Nišu, te da su aktivni članovi političke stranke - navodi se u saopštenju Narodne stranke.

Narodna stranka je upitala zašto je važno ko su Stankovićevi roditelji, kada je on punoletan, samostalan i nezavisan građanin, kao i zašto je bitno njihovo političko opredeljenje i čime se bave.

Ovakvi operativni podaci o Stankoviću i njegovoj porodici u predmetu jasno pokazuju da su te podatke sakupljale službe bezbednosti i to na nezakoniti način. Ovi podaci se dostavljaju sudu isključivo ako je okrivljeni terorista ili ugrožava bezbednost države - piše u saopštenju.

Stankovićevi advokati su pregledali predmet i, kako kažu, potvrdili sumnje da je reč o političkom progonu.

Svakako se iz dokaza ni na jedan način ne može zaključiti da je Stanković organizovao, pripremao i pozivao na protest, nego je po političkom nalogu označen kao organizator jer je prisustvovao protestu - zaključuje se u saopštenju.

Podsetimo, zbog protesta 4. decembra 2020. koji je bio neprijavljen, ali je bio jedan od najmasovnijih poslednjih godina, prijave su stigle brojnim građanima širom Srbije.

Među njima je i liderka Stranke slobode i pravde u Nišu Jelena Milošević koja je danas saslušana u Prekršajnom sudu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • VAR tehnolog

    16:41 // 10. 2. 2022.

    Ovakva sudjenja je nepotrebno komentarisati, jer su losa,politicka namestaljka i i kao takva, dobar advokat ih obara!
    Meni je ova slika Suda u glavi, pa se pitam, dal bi se u Beogradu dozvolilo da ovakva institucija bude useljena u zgradu, koja je ruglo, nezavrsene fasade, blatnjavog prilaza, strokavog dvorista... A, da ,to je jos jedno lazno obecanje o rokovima zavrsetka ! Provincija na delu!

  • Branko

    10:24 // 10. 2. 2022.

    Ono, kada se mladi buržuji, deca buržuja, deca onih koji su se grebali od svake vlasti, deca preletača, sada zabrinu za narod i ekologiju. Providno, lažno, licemerno!

    • Tajanstveni Alan

      16:34 // 10. 2. 2022.

      Verovatno si u pravu ! A, ko tebi brani da budes aktivista opozicione stranke i postanes funkcioner, pa ako ti ne daju, uz vredan i posten rad, ti kritikuj i napusti je !

  • Veljko

    20:09 // 9. 2. 2022.

    još jedan dokaz da se sistem plaši i da se uskoro trajno menja vlast

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: