Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:57, 15. 11. 2018.

| Politika

Narodna stranka podnela prijave zbog napada na funkcionere u Vranju

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
narodna stranka vranje foto i.m
Zbog nereagovanja policije podneli prijave; foto: I.M.

Advokat Đorđe Garčević iz advokatske kancelarije Borivoja Borovića, podneo je danas u ime Narodne stranke krivične prijave protiv četiri osobe, od kojih je dvojici poznat identitet, zbog napada na Đorđa Ristića, predsednika Gradskog odbora ove stranke u Vranju i potpredsednika Dragana Pavlovića.

Advokat je naglasio da su prijave podnete protiv osoba koje su 4. novembra napali oštećene i naneli im povrede koje su okvalifikovane kao lake.

Potreba za podnošenjem ove krivične prijave pojavila se upravo zbog inertnosti nadležnih organa, prvenstveno ova primedba se odnosi na policiju. Apelujemo na tužilaštvo i policiju da postupaju u skladu sa Ustavom i zakonom i vinovnike ovog događaja privedu pravdi – rekao je Garčević.

Vladimir Dobrosavljević, predsednik Izvršnog odbora Narodne stranke, napravio je osvrt na, kako je rekao, "medijsku fabriku laži" u Srbiji.

Narodna stranka svojim pristupom ovom događaju vrlo jasno pokazuje da neće dozvoliti da njeni članovi budu izloženi nikakvom nasilju i teroru, kao što nećemo dozvoliti da građani Srbije budu žrtve – rekao je Dobrosavljević.

Jedan od napadnutih Đorđe Ristić rekao je da je napad na njih samo još jedan dokaz da Srpska napredna stranka ne trpi kritiku.

Mi se nismo uplašili. Ova situacija nam je dala još jači podstrek da se borimo protiv ove nesposobne, bahate i nasilničke vlasti – rekao je Ristić.

On je apelovao na Osnovno javno tužilaštvo da "u cilju pravične istrage" zatraži od Narodnog univerziteta snimke radi utvrđivanja činjeničnog stanja, jer su snimci oni koji su ključni za ovaj postupak.

Podsetimo, Narodna stranka optužila je članove Srpske napredne stranke da su u Vranju fizički nasrnuli na funkcionere Gradskog odbora te partije Đorđa Ristića i Dragana Pavlovića. Ipak, to isto tvrde i iz SNS-a, da su oni napadnuti, nakon saopštenja policije u kome je rečeno da su incident prijavile obe strane, ali do danas nije saopšteno da li je slučaj rešen.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: