Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:34, 30. 6. 2020.

| Politika

Narodna stranka traži smenu Štaba u Leskovcu - ćutali o koroni dok je gradonačelnik održavao mitinge

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
leskovac-slavlje2-foto-ba
Štab se nije oglašavao dok je komandant organizovao mitinge i izborna okupljanja; foto: B. A.

Leskovački Štab za vanredne situacije nije se sastao punih 38 dana i ignorisao je sve kritične i po živote građana rizične izborne radnje, stranačke mitinge i skupove na čelu sa komandantom i gradonačelnikom Goranom Cvetanovićem, napominju u Narodnoj stranci. Zato traže raspuštanje Štaba, smenu i pokretanje odgovornosti svih članova.

U Leskovcu je prethodne nedelje otkriveno 97 novoobolelih od virusa korona, a zbog povećanja broja obolelih zasedao je Gradski štab za vanredne situacije i doneo obavezne mere.

Ipak, iz Gradskog odbora Narodne stranke ukazuju na to da se Štab nije sastajao punih 38 dana, bez obzira na to što se zdravstvena situacija u gradu pogoršavala iz dana u dan.

I dok se oni nisu sastajali, njihov komandant i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović bio je na političkim mitinzima, koje je nazvao "mikro mitinzima", iako je i sam potvrdio da je u njima učestvovalo više hiljada ljudi.

Zabrinjavajuće je što se takvoj gradonačelnikovoj odluci nije usprotivio niko od članova Štaba, već su ćutke pristali na ignorisanje i zataškavanje podataka o zaraženima i umrlima, koji su direktna posledica masovnih stranačkih okupljanja. Ili su članovi postali saučesnici u odluci svoga komandanta da su lažni lokalni izbori važniji od zdravlja građana ili su svi oni žrtve čudnovate obmane koja svakako eliminiše njihovu stručnost i dostojanstvo - navode u Narodnoj stranci.

Takođe napominju da su 5 nedelja ignorisali sve kritične i po živote građana rizične izborne radnje, stranačke mitinge i skupove na čelu sa Cvetanovićem, na kojima je bilo okupljeno na stotine izmanipulisanih i nezaštićenih građana Leskovca i Jablaničkog okruga.

Da zlo bude veće, počev od gradonačelnika, u Štabu figurišu sve sami doktori nauka, lekari, inžinjeri, profesionalci i ekspreti, rečju struka, te je nemoguće da nisu znali kakve će biti posledice izlaganjem građana zdravstvenom riziku velikih razmera - dodaju.

Zato smatraju da je Štab izgubio svoju svrhu i autoritet i da je sam sebe diskreditovao. Sve mere i odluke koje ubuduće budu usvojene, makar one bile dobre, kažu u Narodnoj stranci, biće u debeloj senci skandaloznog ponašanja Štaba i njegovog komandanta za vreme besmislene izborne kampanje.

Sve su to razlozi, napominju, za njihov zahtev da se Štab smeni i pokrenu postupci protiv odgovornih.

Zar su politički poeni, jurnjava za procentima, glasovima i mandatima na nedemokratskim izborima važniji od zdravlja i života ljudi!? Zar je cena za osećaj moći nekolicine lokalnih političara toliko velika da mora da se plaća rasplamsavanjem bolesti i ljudskim životima!? Gradski odbor Narodne stranke u Leskovcu zahteva raspuštanje Gradskog štaba za vanredne situacije, smenu i pokretanje odgovornosti svih članova Štaba - navode u saopštenju.

Gradski odbor stranke Vuka Jeremića smatra da su građani sada prepušteni sami sebi, poniženi i izmanipulisani od strane nadležnih koji nisu dorasli ozbiljnosti situacije i zato apeluju na građane da se čuvaju i ozbiljno shvate tešku zdravstvenu situaciju. Savetuju im i da se pridržavaju preporuka nekompromitovanih stručnjaka, ali ne i kojih.

Jedino ćemo na taj način preživeti ovu pošast i smoći snage da sahranimo nakaradnu politiku koja nam je svesno ugrožavala zdravlje i živote - zaključuju.

Podsetimo, epidemiološka situacija na jugu Srbije je nestabilna, ali su samo u Leskovcu donete obavezne mere. Dok u Nišu nadležni ćute, u Vranju je uvedena vanredna situacija, ali bez novih mera, dok u Pirotu smatraju da za novim pravilima nema potrebe.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • BOT

    17:06 // 3. 7. 2020.

    Uvek se nadje neko ko nece prvo da pogleda u svoje dvoriste nego odmah pocne sa optuzbama...virus jeste bio prisutan ali ljudi..nismo deca umemo da razmisljamo i znali smo da moramo da nosimo maske..ko to nije radio radio je na sopstven rizik..nekom se obilo o glavu nekom nije ali nemojte da krivite nekog sto vi niste zeleli da se stitite....

  • AnaS

    13:05 // 2. 7. 2020.

    Stab je radio sve sto je u njihovoj moći,mere su donete na nivou države i na osnovu toga radjeno je sve u skladu sa merama.Tribine su se održavale na otvorenom,postojalo je rastojanje između ljudi.Veca je šansa da se ljudi zaraze na privatnim proslavama sto je i najčešće bio slučaj.

  • Đurđica

    12:49 // 1. 7. 2020.

    Gospodo iz Narodne stranke, narod je rekao svoje na izborima 21 juna. Rezultati izbora govore o tome kako je radio tim gradonačelnika .

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: