Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:18, 5. 11. 2018.

| Politika

Narodna stranka tvrdi da su vranjski funkcioneri brutalno pretučeni

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
Djordje Ristic miroslav Aleksic i Dragan Pavlovic narodna stranka vranje foto i.m.
Narodnjaci optužuju naprednjake za napad; foto: I.M.

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić danas je na konferenciji za novinare rekao da su njihovi funkcioneri, predsednik i potpredsednik stranke u Vranju Đorđe Ristić i Dragan Pavlović, brutalno napadnuti od strane članova Srpske napredne stranke.

On je dodao i da je skandalozno što se vrši zamena teza, nakon što je, kako je rekao, načelnik Gradske uprave izjavio da su zapravo narodnjaci napali članove SNS-a.

Onda kada ponestane političkih argmenata, oni posežu za pesnicama i fizički nasrću na ljude. To je način vladavine SNS-a. Ključ je u video-snimku za koji sam čuo da postoji, jer zgrada preko puta ima kamere. Taj snimak će pokazati ko su žrtve, a ko nasilnici - rekao je Miroslav Aleksić.

On je posebno istakao da ga je frapiralo saopštenje načelnika Gradske uprave, koji je i funkcioner Srpske napredne stranke, a koji je "komentarisao incident nastao između članova dve različite političke organizacije".

Nedopustivo je da se neko ko predstavlja sve građane Vranja oglašava i to tako što kaže da su žrtve u stvari nasilnici. Reč je o klasičnoj zameni teza, što je manir vladajućeg režima – rekao je Aleksić.

Aleksić kaže i da je načelnik Gradske uprave funkcionere njihove stranke nazvao predstavnicima "Saveza za silovanje i vešanje" koji su napali predsednika biračkog odbora na biračkom mestu u Vranju, gde su bili u toku izbori za Nacionalne savete nacionalnih manjina.

U nedelju uveče član RIK-a, pak, izjavio je da nema informaciju da se bilo kakav incident dogodio na tom biračkom mestu u Vranju. Sa druge strane, napad se dogodio ispred naših prostorija. Oni su zaobišli ogradu, došli ispred stranke i napali naše funkcionere, o čemu će posvedočiti snimak – tvrdi Aleksić.

Potpredsednik Narodne stranke u Vranju je naglasio da će njihova stranka "zaštititi svakog svog člana i funkcionera u Srbiji", te da će stranka podneti krivične prijave protiv napadača.

Inače, povodom jučerašnjeg incidenta u Vranju, SNS se nije oglasio, ako izuzmemo saopštenje koje nije dostavljeno našoj redakciji u kome načelnik Gradske uprave Dušan Aritonović tvrdi da je pretučen predsednik biračkog odbora Božidar Popović.

Ovaj napad osudili su juče saopštenjem Demokratska stranka, Pokret slobodnih građana i danas Socijaldemokratska stranka. Svi su u načelu saglasni da se ovakvi napadi ne mogu tolerisati.

*Tekst je neznatno izmenjen nakon što se saopštenjem oglasila vranjska policija.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Овца за шишање

    19:22 // 5. 11. 2018.

    "Падај сило и неправдо,
    народ ти је судит зван.
    Беж'те од нас ноћне тмине,
    Свануо је и наш дан.

    Право наше уграбљено,
    ‘ајмо натраг дајте нам!
    Не дате ли, не молимо,
    узет ће га народ сам!"

  • Овца за шишање

    16:33 // 5. 11. 2018.

    "Kada su nacisti došli po komuniste,
    ja sam ćutao;
    jer nisam bio komunista.

    Kada su zatvorili socijaldemokrate,
    ja sam ćutao;
    jer nisam bio socijaldemokrata.

    Kada su došli po sindikalce,
    ja se nisam pobunio;
    jer nisam bio sindikalac.

    Kada su došli po mene,
    nije preostao niko da se pobuni."

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: