Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:55, 5. 2. 2024.

| Politika

Narodni pokret Srbije: Ukidanje avio-linija iz Niša moglo da se spreči

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
Wizz air
Od aprila nema letova do Beča i Dortmunda; ilustracija; foto: Vanja Keser

Dok se letovi kompanije Wizz Air sa Aerodroma “Konstantin Veliki” u Nišu do Beča i Dortmunda obustavljaju, avioni kompanije Air Serbia svakako lete, puni ili prazni, kažu iz Gradskog odbora Narodnog pokreta Srbije. Smatraju da je ukidanje atraktivnih linija moglo da se spreči i da se angažuje još jedan prevoznik, ali da se to nije desilo zbog odsustva sistema i plana.

Kako su ranije obrazložili sa Aerodroma “Konstantin Veliki”, razlog obustave je inspekcija motora na avionima Wizz Air-a, ali iz Narodnog pokreta Srbije kažu da će putnici umesto široke i povoljne ponude dobiti “gubitaša koji se hrani parama svih građana”.

Linija do Beča, kao i inače sve do sada ukinute linije niskotarifnih kompanija, bile su skoro uvek više od 90% popunjene. Ali eto, ukidaju se. Ono što nije ukinuto, već je produženo na još 2 ili 4 godine je saobraćaj Air Serbia kompanije, čiji avioni lete puni ili prazni, nebitno, svakako lete. Zašto? Pa zato što ih plaćamo mi, da lete - navode iz Narodnog pokreta Srbije.

Pitaju zašto aerodrom u Nišu za sezonu 2024/2025 nema pregovore za nove letove sa još nekim osim sa kompanijom Air Serbia.

Javite nam do koje brojke treba Air Serbia da popuni kvote za letenje sa niškog aerodroma, da ne bi bile prekršene klauzule ugovora države Srbije sa Francuzima. Do tada će da brojimo putnike i da se slikamo za 500.000 putnika, a po kojim cenama karata i kojim udarom po džepu građana, to ne znamo. Svakako većom od cene transfera do Sofije i korišćenja usluga svih ostalih kompanije iz Bugarske - kažu iz NPS.

Ryanair još leti za Beč, ali iz Narodnog pokreta Srbije navode da je upitno do kada će.

Na kraju, zaključak je da smo još jednom svedoci odsustva sistema i plana i da (ne)opravdano ukidanje i te kako atraktivnih linija iz Niša nije moglo da se predupredi i angažuje još jedan prevoznik i generalno da se uvede još linija. Dakle, umesto široke, tražene i povoljne ponude imamo gubitaša kojeg hrane parama svih građana - navode iz Narodnog pokreta Srbije.

Dodaju da se zalažu za vraćanje aerodroma u lokalnu nadležnost i za uvođenje referenduma kada je reč o odlukama od značaja za građane.

Podsetimo, mađarska kompanija je krajem decembra već redukovala neke svoje letove, pa je tada smanjen broj letova ka Bazelu, dok je privremeno bila ukinuta linija ka nemačkom gradu, koja je novom odlukom sada produžena.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • branislav

    11:24 // 6. 2. 2024.

    Da nebi ste možda vi iz Niša da dobrim letovima predjete granicu od milion putnika godišnje pa da Srbija plaća penale po koncesiji ugovora za Vinci,N.Tesla Bgd aerodrom?
    Vi ste gradjani drugog reda!

  • Niko

    05:50 // 6. 2. 2024.

    Glasali ste gledajte!
    Jos jedna u nizu mahinacija i prevara sns kartela. Oteli aerodrom "da bi gradjanima Nisa bilo bolje"
    Hvala Bogu pa zivim van vec dugo godina,ali znam samo da su do pre 3,4 godine svi aviona iz Nisa bili pa skoro dupke puni za bilo koju destinaciju. Ukljucujuci i avion za Cirih Swiss Airlines!
    U gradu nije bilo slobodnih soba maltene ,a grad pun turista ,pretezno mladih!

  • miki

    01:27 // 6. 2. 2024.

    mi južnjaci koji smo u francuskoj moramo do skoplja ili sofije.... sramota

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: