Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:02, 19. 4. 2015.

| Politika

Narodni pokret Srbije i ZZS u Nišu potpisali sporazum

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
zzs
Sporazum potpisan u sali Simfonijskog orketsra; Foto: E. M.

Okupljanje opozicionog bloka, kako su rekli lideri Narodnog pokreta i Zajedno za Srbiju Miroljub Aleksić i Dušan Petrović, počelo je iz Niša.

U sali Simfonijskog orkestra najviši funkcioneri ovih stranaka potpisali su Sporazum o strateškoj saradnji.

- Kao zajednički politički ciljevi definisani su: stvaranje ekonomski jake Srbije, ostvarenje pune slobode uz insistiranje na jačanju prava i sloboda građana, uspostavljanje suštinske samouprave, punopravno članstvo u EU i formulisanje nove odbrambeno-bezbednosne politike - stoji u saopštenju ZZS i NPS.

Kako su istakli i jedni i drugi ovo je početak grupisanja opozicije na političkoj sceni Srbije.

- Mi sa svim proevropskim političkim strankama, pokretima, entitetima, ali isto tako i pojedincima, nevladinim organizacijama tražimo način i prostor da se dogovorimo oko zajedničke politike. To smo uspeli da uradimo sa Narodnim pokretom Srbije na zajedničkim tačkama politike hoćemo da gradimo akciono jedinstvo, to smo danas ovde pokazali - rekao je prvi čovek ZZS Dušan Petrović.

Petrović je dodao da se ozbiljni pregovori vode i sa Demokratskom strankom i da do najavljenog mitinga demokrata 25. aprila, treba očekivati "vrlo interesantne, dobre i značajne pomake" u pregovorima.

sala Sala prepuna, najviši funkcioneri stranaka u prvim redovima; Foto: E. M.Podsetimo, Zajedno za Srbiju je nastala odlascima iz Demokratske stranke, a formirali su je Dušan Petrović i Nišlija Boško Ristić.

Narodni pokret Srbije oformljen je početkom godine uglavnom od nekadašnjih članova Ujedinjenih regiona Srbije, među kojima je i Branislav Jovanović.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Otporas

    10:03 // 20. 4. 2015.

    Malo im bilo 15 god vlasti...sve ono sto je preživelo onakve sankcije od privrede-sa bankama i zaposlenima otišlo zajedno sa njima u zaborav. Opet isto sa istima...? To li je boljitak?

  • Mladen

    08:53 // 20. 4. 2015.

    Vidim sns botovi rade sve u šesnaest, hvata ih panika. Samo, ovoga puta ta prevara sa belim listićima i to "svi su isti" neće da prođe, za crnog đavola ću da glasam samo leđa da vam vidim!!!

    • iskorišćeni aktivista SNS-a

      14:14 // 20. 4. 2015.

      Botovi i aktivisti ili omladina u punoj snazi koja je na birou a nema nikog nigde da je zaposli se uveliko ponovo iskorišćava za sendvič, a onda zaposle nečiju treću švalerku, ti izvisiš

  • Александар Миладиновић

    07:09 // 20. 4. 2015.

    Bez SRS-a ovakve opozicije su lazne opozicije ! Pricaju o pravosudju a sns-u su omogucili mandate koji nisi bili po ustavu, vec su posle izvesnog vremena promenili zakon i tako navodno zeznuli SRS !!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: