Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:38, 9. 2. 2024.

| Politika

Narodni pokret Srbije traži javnu raspravu o poklanjanju zemljišta u Niškoj Banji državi

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
institut radon
Pribojavaju se, kažu, da je odluka predizborni trik i da uopšte neće doprineti razvoju Banje; ilustracija; foto: JV / Tamara Radovanović

Građane adekvatno informisati i održati javnu raspravu - zahtevi su Narodnog pokreta Srbije povodom nove odluke Gradskog veća da deo zemljišta ispod Instituta “Niška Banja” da državi bez naknade. Kažu da je odluka u redu ako će biti u interesu Banje i njenih stanovnika, ali da se boje da je to još jedan predizborni trik.

Rešenje koje je juče usvojeno na sednici Gradskog veća podrazumeva da se deo zemljišta od 5.760 kvadrata da državi neposrednom pogodbom, uz obrazloženje da će tako biti moguća značajnija ulaganja u Nišku Banju.

Iz Opštinskog odbora NPS-a kažu da ne žele da kritikuju pravni model odluke ako će to zaista povećati ulaganja, ali traže javnu raspravu i garanciju za to, kao i da takva rešenja budu transparentna.

Nažalost, pribojavamo se da je to samo još jedan predizborni trik koji treba da građanima zamaže oči, jer ukoliko bi neko imao ozbiljne namere i ukoliko bi mu Niška Banja bila ispred sebičnih interesa, taj neko bi otvorio politički prostor za razmenu mišljenja i zajedničku viziju budućnosti Niške Banje o kojoj, pre svih, treba da odlučuju njeni žitelji - navode iz opozicije.

Smatraju da se vlasti Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije decenijama “nedomaćniski” odnose prema Niškoj Banji i dodaju da je ona izgubila status banje, kao i da je zaboravljeno da se napravi isključenje sa auto-puta na kome piše njen naziv.

Većina infrastrukturnih radova ili nije realizovana ili je to urađeno katastrofalno lošeg kvaliteta i višestruko preplaćeno, kao na primer biciklistička staza ili sada već čuveni akva-park - kažu iz NPS-a.

Ističu da bi trebalo uvesti lokalne referendume, kako bi poslednju reč o takvim odlukama imali građani i da je netransparentno bilo i poklanjanje niškog aerodroma, pošto nije bilo javne rasprave i pošto “niko nije pitao Nišlije šta misle”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Smuk II

    22:27 // 9. 2. 2024.

    @Torpedo : ... "megafon vlasti" me uopšte ne dotiče ! Ako si pratio moje tzv. komentare - vlast je čist tutumrak. Narod, k'o narod ... nema pojma i zato sam tako napisao a tako ne mislim , jer još brižljivo čuvam empatiju prema pravim ljudima.A da nisam takav bio bih gori od SNS-ovaca a to ne mogu sebi da dozvolim.
    Srećno !

  • Torpedo

    17:46 // 9. 2. 2024.

    @ Smuk II - za pametnog, normalnog, koji misli svojom glavom,gradjanski orijentisanog, ne pali se na megafone vlasti i komarac je muzika ! Nema se sta dodati ! Ziv bio !

  • Smuk II

    15:22 // 9. 2. 2024.

    Možete da pišete kako hoćete... "narod" je rekao /za 3.000 din/ svoje historijsko DA !
    I zato svima "podigoše" a i meni ... "sada kad mi vreme nije" - prodje Sv. Sava! Gde su bili pre 40.god pa da ima se "zahvaljujem do Boga miloga"!
    Ne bih da ih devastiram ali videli su s' kim imaju posla i mozak im ne teží a "narod" ima li ili nema jednu gangliju - savršeno me ne interesuje !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: