Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:22, 19. 9. 2022.

| Politika

Narodnoj poslanici SSP-a iz Niša zabranjeno prisustvo na sednici prokupačke Skupštine

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
grad Prokuplje
Napeta sednica Skupštine sutra u Prokuplju; Foto: Lj. M.

Niz izmena odluka o pijacama, održavanju čistoće, javnom vodovodu i parkiralištima, izmene Statuta i Pravilnika JKP Hammeuma, kao i novoformiranog JP Gradski vodovod, uz odobravanje godišnjeg programa beogradskoj firmi Demetra, koja je kao koncesionar preuzela određene komunalne delatnosti, samo su neke od tačaka koje će se naći na 27. Skupštini Prokuplja koja je zakazana u utorak. Iako je zvanično poslala zahtev da prisustvuje sednici, narodnoj poslanici SSP-a Jeleni Milošević to nije dozvoljeno.

Miloševićeva smatra da predsednik Skupštine Dejan Lazić nakaradno tumači Poslovnik i kaže da će, bez obzira na to, sutra biti u odborničkim klupama u Prokuplju na sednici važnoj za sudbinu radnika Hmmeuma i svih građana. jelena milošević SSP Poslanica SSP Jelena Milošević najavljuje prisustvo na sednici i pored zabrane; Foto: Lj. M.

Kao narodna poslanica izabrana od svih građana na parlamentarnim izborima na teritoriji Srbije na jednoj izbornoj jedinici, imam puno pravo da prisustvujem sednici lokalne Skupštine. Tumačenje poslovnika predsednika Skupštine je nakaradno, skandalozno i ne može da mi zabrani da prisustvujem javnom zasedanju lokalnog parlamenta. Njegovim citiranjem poslovnika stoji da zainteresovana lica mogu da prisustvuju, a ja kao predstavnik svih građana jesam zainteresovana za sudbinu ljudi koji će nakon najavljene likvidacije Hammeuma ostati bez posla - rekla je Miloševićeva.

Naglašava da se zabrana predsednika Skupštine nje ne tiče i da će prisustvovati sednici jer smatra da ima zakonsko pravo na to. odgovor Odgovor zašto se ne dozvoljava prisustvo na Skupštini; Foto: Lj. M.

Ja ću sutra da uđem u salu, a kako će oni reagovati to je njihova stvar - dodaje Miloševićeva.

Sa druge strane, Dejan Lazić kaže da član 60 Poslovnika doslovce precizira ko se poziva i ima pravo prisustva na sednicama gradske Skupštine i da bi svaka druga odluka bila njegovo kršenje. Sednica SO Prokuplje Sednica Skupštine na kojoj će biti donete važne odluke za Hammeum; Foto: Lj. M.

Članom 60 Poslovnika Skupštine grada Prokuplja propisano je da se na sednicu pored odbornika, pozivaju, između ostalih, gradonačelnik grada, članovi Gradskog veća, načelnik Gradske uprave, rukovodioci organizacionih jedinica Gradske uprave, direktori javnih preduzeća i ustanova, narodni poslanici Narodne skupštine Republike Srbije koji imaju prebivalište na teritoriji grada Prokuplja i druga lica koja predsednik Skupštine pozove ili čije prisustvovanje na njihov zahtev odobri - kaže se u odgovoru koji je Lazić poslao odbornici Milošević.

Dodaje da, je imajući u vidu citirane propise, Miloševićeva na vreme obaveštena da nisu ispunjeni uslovi za njeno prisustvo.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Gojko

    20:08 // 22. 9. 2022.

    U Nišu ti je sve potaman,sve probleme gradjanki i gradjana Niša rešila si ili rešavaš,pa da ne sediš dokona držiš mitinge u Prokuplju.
    Činiš veliku medvedju uslugu svojim istomišljenicima u Prokuplju .

  • Steva n

    11:20 // 21. 9. 2022.

    Kude toj mož', a osim toga i kude mož' toj?

  • Stojko

    19:48 // 20. 9. 2022.

    Kad Frigo primenjuje poslovnik...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: