Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:58, 14. 2. 2020.

| Politika

Nastavlja se osipanje pirotskih socijalista

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
članske karte
Izvor iz SPS-a kaže da je broj članova znatno manji nego što Panajotović predstavlja

Skoro 100 članskih kartica vratili su doskorašnji članovi Socijalističke partije Srbije u Pirotu, jer, kako kažu neki od njih, ne žele da budu u stranci kojom rukovodi Vidojko Panajatović koji je na čelu odbora od 2014. godine.

Nezadovoljni Panajotovićevim radom u pirotskom odboru, neki socijalisti održali su krajem prošle godine protestnu šetnju, a tada se krenulo i sa vraćanjem članskih knjižica.

Ovog puta to je učinilo više od 90 članova, kaže izvor iz SPS-a koji je takođe nezadovoljan, ali ne želi da napusti stranku.

Ja sam stariji član, nemam nameru da napustim stranku, ali mi je krivo i teško što se do ovde došlo nesavesnim i nestručnim radom aktuelnog predsednika Vidojka. Situacija u našem odboru je veoma loša - kaže izvor iz SPS-a.

On tvrdi da je realno stanje da lokalni odbor nema više od 600 do 700 članova, iako je Panajotović za Južne vesti rekao da trenutno u Pirotu ima 1.500 članova. Članske karte SPS Članske karte se masovno vraćaju; foto: čitalac

Među preostalim članstvom se oseća veoma veliko nezadovoljstvo trenutnim stanjem, a najviše nedoličnim i bahatim ponašanjem Vidojka Panajotovića. Jedina podrška su mu desetak koristoljubivih saradnika bez političkog iskustva koji ga jedini i podržavaju - kaže socijalista.

Panajotović je, odgovarajući na optužbe pobunjenih socijalista, tada za Južne vesti rekao da nije istina da se broj članova drastično smanjuje, ali neke od njegovih ranijih izjava ga demantuju.

U razgovoru sa jedan od lokalnih medija oktobra 2016. godine on je izjavio da SPS u Pirotu ima 2.500 članova, a pre mesec dana je rekao da je ta brojka oko 1.500 što je za 1.000 članova manje. printskrin SPS 2016. godine kazao da ih ima 2500; foto: printskrin

On sam sebe obmanjuje rečima da nema osipanja. Doći će do izbornog kolapsa na predstojećim lokalnim izborima - kaže izvor iz SPS-a.

Na proteste pojedinih članova SPS-a reagovao je i Novica Tončev, koordinator socijalista za jug Srbije, koji je pružio podršku Panajotoviću.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Stojan

    19:35 // 14. 2. 2020.

    Pa ne osipaju se samo u Pirotu.Recite jos gde se osipamo ? Mi ako nismo fumkcijoneri znamo sta se desava ovde na Jugu.Klanovi gleda se biznis licni.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: