Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:17, 17. 5. 2022.

| Politika

Nastavlja se vladavina Međarca - još 4 godine na čelu Opštine Doljevac

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
goran ljubic međarac
Međarac od 2004. godine na čelu Opštine Doljevac; ilustracija; foto: JV

Svoj maratonski politički staž nastavio je Goran Ljubić Međarac - po 6. put izabran je na mesto predsednika Opštine Doljevac, a na toj funkciji se nalazi još od 2004. godine. Većih promena nema ni u ostalim organima Opštine, dva od sedam većnika je zamenjeno u odnosu na prethodni mandat, a Doljevac je dobio i novog zamenika predsednika Skupštine.

Na konstitutivnoj sednici u toj opštini, održanoj 9. maja, potvrđeni su mandati odbornicima, a izabrano je i novo-staro rukovodstvo.

Za predsednika je većinom glasova reizabran Ljubić i ako politički izdrži do kraja novog predsedničkog mandata, on će više od dve decenije biti na čelu Doljevca.

Za njegovog zamenika je ponovo izabran Miloš Vukotić, magistar ekonomije, dok je predsednik Skupštine opet Dejan Smiljković, diplomirani ekonomista iz Pukovca.

Jedina promena je na mestu zamenika predsednika Skupštine gde će, umesto Miloša Mitrovića, u naredne četiri godine biti diplomirani ekonomista Saša Grozdanović. On je do sada bio na čelu Centra za socijalni rad, a od 2016. godine do 2020. bio je član Veća.

Na sednici su imenovani i članovi Opštinskog veća koje će činiti Gorica Jovanović i Saša Kulić iz Orljana, Saša Miljković iz Belotinca, Miša Ilić iz Rusne, Dragan Stanojević iz Malošišta, Slaviša Živković i Aleksandar Tošić iz Pukovca. U Opštinskom veću došlo je do dve promene, a svoja mesta u odnosu na prethodni mandat izgubili su Bratislav Kitanović i Petković Borisav.

Slađana Jovanović imenovana je za sekretara Skupštine, a na sednici su potvrđeni i mandati odbornika.

Podsetimo, na izborima 3. aprila Srpska napredna stranka osvojila je 30 mandata, Socijalistička partija i Jedinstvena Srbija po 3, a Srpska radikalna stranka jedan mandat.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Kikirez

    15:24 // 18. 5. 2022.

    Jaooo,još 4 godine se mora patim,ne smem da oblačim tesne majce bez rukavi,žena štikle zbog blato,misleo sam bar u selo da budem glavni,ću pokušam opet na poso nekog da sapletem možda uspe

  • stojiljkovic zoran

    10:44 // 18. 5. 2022.

    gospdine predsednice cestitam vam na pobedi i nadam se da cete u ovom mandatu uspeti da u selu capljincu uvedete vodu i kanalizaciju. lep pozdrav

    • Torpedo

      18:27 // 19. 5. 2022.

      Ma, mani cestitanje ,zovi ga cast i mast ! Da te ima u vidu ,jer vi ste GOSPODA.

  • Čole

    00:57 // 18. 5. 2022.

    To bre onaj što ne zna rupe po Niš da zkrpi....kao da ih krpe plastelinom deca.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: