Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:35, 16. 3. 2019.

| Politika

Nastavljaju se protesti na jugu Srbije, prvi put i u Svrljigu

Autor:RedakcijaIzvor:Južne vesti
Protest-Leksovac,-januar-2019,-foto-Bojana-Antic
Nova subotnja okupljanja nezadovoljnih građana, Foto: Bojana Antić

Nezadovoljni građani i ove subote, 16. marta nastavljaju sa protestima. U šetnje će krenuti građani Pirota, Babušnice, Prokuplja, Lebana i Vlasotinca, a okupljanje je u svim mestima najavljeno za 18 sati. Prvi put će protestovati i Svrljižani, ali prema rečima organizatora, oni nisu deo protesta “1 od 5 miliona”.

Sedmi put zaredom ispred skupštinske zgrade protiv režima protestovaće Vlasotinčani, a i ovog puta će se okupiti u 18 sati.

U protestnu šetnju izaći će i Lebančani, koji će se okupiti na platou ispred Doma kulture “Radan”, a prema najavama organizatora, na protestu će govoriti potpredesnik Demokratske stranke Saša Paunović.

Piroćanci će se 14. put okupiti na trgu ispred Doma kulture, odakle će krenuti u protestnu šetnju centralnom pešačkom zonom.

U Babušnici će se protestvovati po 3. put, a nezadovoljni građani će se u 18 sati okupiti na platou ispred Doma kulture. Zasad nema informacije ko će govoriti na protestu, ni da li će građani nakon okupljanja prošetati ulicama grada.

Prokupčani će se ove subote okupiti na Trgu topličkih junaka u 18 sati, a građanima će se, prema najavama organizatora, obratiti narodna poslanica Demokratske stranke Aleksandra Jerkov, nakon čega će krenuti u protestnu šetnju.


Prvi protest u Svrljigu

Ove subote prvi put će protest biti održan i u Svrljigu, a prema rečima organizatora, ovaj protest "nema nikakve veze sa opozicijom, niti pozicijom", kao ni sa protestima "1 od 5 miliona".

Organizatori na protest “Za spas Svrljiga” građane pozivaju preko društvenih mreža.

Ovaj protest ima veze samo sa zdravim razumom i željom da ovaj naš Svrljig opstane i da u njemu ostanemo i mi i naša deca. Sugrađani, nema razloga za strah i podele kada je budućnost našeg grada u pitanju - navode organizatori.

Protest počinje u 18 sati u gradskom parku.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milojko Pantic

    17:54 // 16. 3. 2019.

    Poruka botovima: Mozete vi da pisete i da se podsmevate broju setaca ali reci cu vam samo ovo, ja sam jedan od onih koji ne setaju a ima nas mnoooogooo takvih sto ne znaci da smo zadovoljni situacijom vec jednostavno cekamo izbore gde cemo lepo da izadjemo i glasamo i srusimo vas (nepismene botove) i da promenimo ceo sistem. Nadam se da cemo naci nekog ko zeli da menja sistem a ne da se vrate zuti

  • Ljubisa Kockalone

    15:05 // 16. 3. 2019.

    Kad se i moj Svljig pobunio, znaci dosao im je kraj! Bravo lepotani! Idemo u juriš!

    • milojko

      17:18 // 16. 3. 2019.

      Napred je provalija, ne bre u juris... ma idi bre....odose lepotani lipicaneri....

  • Gaga

    13:33 // 16. 3. 2019.

    Gradjani moraju da oteraju ovo zlo od vlasti.Protesti če biti još masovniji.Do pobede!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: