Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:08, 4. 5. 2016.

| Politika

Ne zna se kad se ponavljaju izbori u Beloj Palanci

Autor:B. J. Izvor:Južne vesti
490x370-Izbori-Bela-Palanka-Vanja-Keser
Datum ponavljanja izbora još uvek nepoznat; foto: Vanja Keser

Zbog toga što je Izborna komisija donela Rešenje o nedonošenju rešenja o raspisivanju ponovnih izbora, opozicija u ovog gradu traži uvođenje privremenog organa. Iz vladajuće SDS zbog poništavanja izbora na 37 mesta kažu da je “ubijena demokratija u Srbiji”.

Na sednici OIK koja je odžana 3. maja, doneta je odluka o neraspisivanju izbora jer 9 članova nije imalo stav, 8 je bilo za, 1 uzdržan i 1 protiv. Iako još uvek nije poznato kada će se ponoviti izbori, Rade Mitrović iz SPS-a kaže da sve ovo govori o “kompletnoj nekompetentnosti predsednika i članova komisije”.

Danas smo dobili Rešenje o nedonošenju rešenja. Ovo je bezizlazna situacija i tražićemo raspuštanje OIK, uvođenje privremenog organa i zakazivanje izbora i njihovo normalno sprovođenje jer ovo ovako ne može da se završi - kaže Mitrović.

Advokat SPS-a iz Bele Palanke kaže da ovakvo rešenje “još niko nije video”.

Čuo sam se sa brojnim kolegama, svi se krste jer ovakav obrazac rešenja još niko nije video. Ovo je totalno van pameti - kaže advokat.

resenje Rešenje o nedonošenju rešenja; foto: SPS Bela PalankaGoran Miljković, predsednik Opštinskog odbora SDS-a smatra da se ovakvim odlukama pojedinih članova komisije krši izborna volja građana.

Pošto većinu u Opštinskoj izbornoj komisiji čine predstavnici poraženih stranaka, izvršena je opstrukcija rezulata izbora nadglasavanjem u nameri da se stvori atmosfera neregularnosti izbora- kaže Miljković.

Miljković kaže da je SDS uputio dopise međunarodnim institucijama, OEBS-u i svim posmatračima jer je “neophodno da zaštitimo volju građana u vremenu kada ne postoji vladavina prava”.

U izbornoj komisiji kažu da je krajnji rok za održavanje izbora ponedeljak, ali da će najverovatnije biti zakazani u nedelju jer je iz tehničkih razloga to prihvatljivije. Konačna odluka biće doneta do kraja dana.

Inače. više od 60 prigovora na izborni proces podneli su SPS, SNS, SRS, koalicija Pokreta socijalista i SDP-a, Crnogorska partija i grupa građana. Oni tvrde da je odbor SDS-a u ovom mestu “krojio rezultate po svojoj meri”.

Podsetimo, zbog brojnih nepravilnosti na izborima za Skupštinu Opštine, OIK je poništila izbore na svim biračkim mestima u Beloj Palanci. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • NEKO KO ZNA

    19:26 // 5. 5. 2016.

    Вишак листића нигде није био. У ниједном записнику нема ниједне примедбе. Напротив. Све регуларно и потврђено од представника свих странака након пребројавања гласова и потписивања записника од истих. И онда се неко досетио да улаже приговоре. По овоме, ко има већину у изборној комисији, а није задовољан резултатима, може да обара изборе кад год пожели. Људи моји, ово је нешто најсрамније

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: