Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:00, 8. 2. 2023.

| Politika

Nebojša Stefanović - nekada “neprijatelj broj 1”, danas zadužen za naprednjake juga Srbije

Autor:Milan Zirojević, Jovana StojanovićIzvor:Južne vesti
VAK-0151
Nebojša STefanović SNS; foto: Vanja Keser

“Razvlačen” po pro-režimskim tabloidima, označavan kao neprijatelj Aleksandra Vučića, zaverenik, saradnik kriminogenih struktura, Nebojša Stefanović pao je u nemilost predsednika SNS i Srbije, a naprednjaci širom Srbije, kao po komandi, glasali su u odborima protiv njega. Bivši ministar izgubio je portfelj, ali je dobio da koordiniše upravo one koji su glasali protiv njega - naprednjake s juga Srbije.

Danas je na meti “Vučićevog besa” po ko zna koji put SPS i Ivica Dačić, ali pre samo par godina bio je i Nebojša Stefanović. U oktobru 2022. izabrana je nova Vlada Srbije, a Stefanović je “kažnjen” tako što nije dobio nijedan resor. Ipak, dobio je, ili sam preuzeo, novo zaduženje - jug Srbije i južne naprednjake. Stefanović na sastanaku u Nišu, 26. januar 2023; foto: FB Nebojša Stefanovic Da li je i zvanično koordinator naprednjaka za čitav jug - i dalje nema potvrde; foto: FB Nebojša Stefanović

Upravo one koji su, redom, glasali njemu nepoverenje ili pozive za isključenje.

Prema nezvaničnim informacijama iz nekoliko naprednjačkih izvora, Stefanović je sada “neka vrsta krovnog koordinatora” za jug Srbije. Kako navode, Bojan Bajagić je i dalje koordinator za Nišavski i Pirotski okrug.

Stefanović se mesecima hvali na društvenim mrežama krstarenjem jugom Srbije - bio je u Vranju dva puta, u Vladičinom Hanu, obišao je Pirotski okrug, kao i odbor u Prokuplju, a bio je i u Lebanu i Leskovcu, kao i u Vlasotincu, Crnoj travi i Bojniku, kao i kod stranačkih kolega u Kuršumliji.

A pretprošle nedelje i u Nišu. Stefanović na sastanaku u Nišu 2, 26. januar 2023; foto: FB Nebojša Stefanovic Da li je i zvanično koordinator naprednjaka za čitav jug - i dalje nema potvrde; foto: FB Nebojša Stefanović

Kakva im je saradnja sa onim protiv koga su glasali, niški naprednjaci nisu odgovorili - gradonačelnica Dragana Sotirovski i direktor UKC Zoran Perišić koji su sedeli pored Stefanovića na sastanku 26. januara, kao ni oni koji su bili u sali - Nenad Stanković, Bratimir Vasiljević, ali ni aktuelni koordinator naprednjaka za Nišavski i Pirotski okrug Bojan Bajagić.

Iz centrale SNS, takođe, nema odgovora da li je Stefanović i zvanično “kažnjen” ili “nagrađen” jugom.


Brnabić hvali Stefanovićev rad na jugu

Nije ni premijerka Ana Brnabić danas u Nišu precizirala formalna “južna zaduženja” Stefanovića, ali ga je pohvalila što radi u stranci i nakon smene u Vladi.

Odlično ako je do te mere aktivan i obilazi sve te odbore. Nebojša Stefanović je član Srpske napredne stranke i svakako je dobro da pokažemo da imamo dobru komunikaciju sa članstvom, da je važno da radimo sa lokalnim odborima i to je nešto što bi svaki član stranke u principu trebao da radi. I ne, to ne znači da se spremamo za izbore, to znači da smo stranka kojoj je stalo do članstva i stalo do toga da znamo kako rade naši lokalni odbori i šta dodatno možemo da uradimo da bi poboljšali njihov rad i da bi poboljšali njihove kapacitete da komuniciraju sa članstvom i sa simpatizerima, ali i generalno sa građanima - navela je premijerka.

brnabić2 Pohvalila svog bivšeg potpredsednika; Foto: JV Pohvalila je Stefanovića što je ostao u stranci i onda kada je ostao bez funkcija u Vladi, ali nije jasno rekla da li jeste ili nije i zvanično koordinator naprednjaka za čitav jug.

Za svaku pohvalu je to što je neko nekada bio ministar i potpredsednik Vlade, nije imao problem sa tim da nema više funkciju zato što su svi zamenljivi. I na kraju krajeva, neko danas ima funkciju sutra nema, ali ostaje u stranci i radi u stranci, mislim da je to za svaku pohvalu i svaka čast - zaključila je.

Novinari su i Stefanovića preko zvaničnih naloga pitali u kom formalnom svojstvu je obilazio sve ove odbore na jugu i kakva je saradnja sa stranačkim kolegama koji su ranije glasali protiv njega.

Za to vreme, opštinski odbori širom juga šalju saopštenja o podršci Vučiću, njegovoj politici oko KiM, a stavljali su i vukove kao znak lojalnosti predsedniku svoje stranke. O mogućim vanrednim izborima ipak zna samo Vučić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan Petrovic

    07:58 // 15. 2. 2023.

    Katastrofa od vlasti,tako i clanova naopake sekte...do juce drzavni neprijatelj,prisluskuje njegovu visost,a danas poslusno jagnje sa novom starletom obilazi jug Srbije...lepo je biti koristan idiot,pa makar i kompletan...nazalost,i pored spinova,obrtanja rotacija rejting pada,cak i ovaj smuseni jug pocinje da progledava...da je makar neka tv,na prenosima iz skupstine se mnogo videlo za par dana

  • Zanobetalo

    09:58 // 12. 2. 2023.

    Poslali Nebojsu na Jug iz dva razloga: Prvo, na jugu nema vojne industrije,niti afera poput "Krusika", pa nema ni nezgodnoh pitanjaa.
    Drugo, tamo su samo rezimski mediji koji ce verno da prenesu sliku sa skupova

  • Krivuljan

    20:30 // 11. 2. 2023.

    Da Veliki šef u pomoć Nebojši iz Beograda pošalje i onog lakiranog, kako beše ? da disciplinuje ove sa te pozicije.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: