Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:01, 9. 10. 2019.

| Politika

Nebojši Arsiću još jedan mandat na čelu Opštine Medveđa

Autor:Bojana StamenkovićIzvor:Južne vesti
nebojša arsić predsednik opštine medveđa
Za Arsića glasao 21 odbornik, foto: B. S.

I u naredne 4 godine Medveđom će upravljati dosadašnji predsednik Nebojša Arsić, kadar Srpske napredne stranke. Iako je ostao na čelu Opštine, izgubio je mesto predsednika Opštinskog odbora SNS koji je do sada vodio. Na čelu stranke zameniće ga Goran Ivanović koji će i u sadašnjem sazivu biti na mestu Arsićevog zamenika i koga je Arsić lično predložio.

Na konstitutivnoj sednici odbornici su izglasali Arsića, a on je dobio podršku 21 odbornika. Arsić kaže da je zadovoljan produžetkom mandata i generalno izborima u Medveđi.

Ja i moj zamenik smo imali jedan težak period u radu, ali rezultati su pokazali da smo dobar tim. Zahvaljujem građanima na velikoj izlaznosti i podršci listi "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Medveđu". Nastavićemo da radimo u korist svih građana Medveđe - kaže Arsić.

Zamenik predsednika Opštine i u novom sazivu biće Goran Ivanović, koga je lično Arsić, kako kaže, predložio za poverenika Srpske napredne stranke u Medveđi.

Nama rešenja još nisu stigla, ali generalno je dogovor bio da se te dve funkcije razdvoje zbog velikog obima posla. Ne mogu reći da su me smenili, jer to nije tačno. U pitanju je dogovor i ja sam lično predložio mog najbližeg saradnika za poverenika. Osim Ivanovića, strankom će u našem kraju rukovoditi i Dragan Kulić - kaže Arsić.

Inače, Arsić je magistar medicinskih nauka, a kako je obrazloženo na današnjoj sednici, Opštinom rukovodi od 2015. godine, najpre kao deo privremenog organa, a potom je i izabran na vanrednim izborima.

Predsednik lokalnog Parlamenta ostao je Milan Stevanović, kadar Socijalističke partije Srbije, za koga su glasala 22 od 24 prisutna odbornika.

Trudiću se da u budućem radu prema svima budem jednak. Svima su moja vrata otvorena, za sva pitanja i predloge koje imaju. Mi ćemo da nastavimo da radimo u interesu građana - rekao je Stevanović.

Za Stevanovićevog zamenika izglasana je Gorana Bajović, strukovni ekonomista i dugogodišnja odbornica sa liste Srpske napredne stranke. Sekretar Skupštine Opštine Medveđe ostao je diplomirani pravnik Vladica Đokić.

Najviše mandata na ovim izborima - 18 od 25, osvojila je lista “Aleksandar Vučić - Zato što volimo Medveđu”, po 2 mandata osvojili su Srpska radikalna stranka, Koalicija za promene i Demokratska partija Bujanovca.

U Parlamentu je i stranka Miše Vacića, Srpska desnica, koja ima jednog predstavnika, isto koliko i PUPS i Partija za demokratsko delovanje.

Podsetimo, vanredni izbori u Medveđi održani su 8. septembra. Građani su tvrdili da su džipovi bez tablica kružili mestom tog dana, što je i potvrdio narodni poslanik Šormaz koji je rekao da je reč o funkcionerima SNS koji rade kao mašina i zato "melju opoziciju".

Policija je rekla da je tokom izbornog dana zaustavila jedno vozilo bez tablica koje je imalo probne oznake unutar automobila.

Zbog toga što je lider Srpske desnice Miša Vacić tokom izborne kampanje na društvenim mrežama postavio video u kojem pokazuje spisak onih koji u Medveđi primaju socijalnu pomoć, poverenik za zaštitu podataka o ličnosti Milan Marinović pokrenuo je postupak protiv Crvenog krsta.

Na snimanje spiska reagovao je i Pokret slobodnih građana koji je podneo krivične prijave protiv zaposlenih u Crvenom krstu u Medveđi.

Deo opozicije ukazivao je na izborne neregularnosti i tražio poništavanje izbora, ali je Izborna komisija zaključila da je sve prošlo u najboljem redu.

Medveđu je pred izbore posetio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je najavio investitore i veliki novac za infrastrukturu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • pera perić

    19:58 // 9. 10. 2019.

    s obzirom da sam iz tog kraja i poznajem lično te individue..mogu reći da je to katastrofa i više od toga...preletači i prevrtači...

  • Овца за шишање

    16:08 // 9. 10. 2019.

    И, од сутра ће у Медвеђи све бити лепше и лакше, кад би се зезали. Никако ми није јасно, како то да је јачина подршке владајућим упропаститељима директно пропорционална величини кризе коју су они проузроковали?!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: