Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:10, 29. 9. 2020.

| Politika

Neki od problema građana dočekali i četvrtog gradonačelnika, još čekaju rešenje

Autor:N. MitićIzvor:Južne vesti
Razgovor sa gradonacelnicom 1, septembar 2020; foto: N. M
Neki građani sa istim problemima došli kod nove gradonačelnice; foto: JV/N. Mitić

Priliku da nadležnima ukažu na probleme, zatraže pomoć i predlože ideje imali su građani na današnjem prijemu u Gradskoj kući pred gradonačelnicom Niša Draganom Sotirovski, njenom zamenicom, resornim članovima Veća i pomoćnicom. Ukazivali su na komunalne probleme i teške uslove života, a neki od građana kažu da im je zamereno što su o svojim problemima govorili i za medije. Na ove tvrdnje, iz kabineta gradonačelnice kažu da je reč o neistinama.

Kako već 15 godina u ulici Momčila Milovanovića nemaju izgrađen vodovod i kanalizaciju, ali ni dovršen asfaltni put, ukazuju iz grupe građana naselja Čalije. Po rešenje su opet došli u Gradsku kuću, dobili obećanja, a i dalje se nadaju da će dobiti i rešenje. Razgovor sa gradonacelnicom 2, septembar 2020; foto: N. M Neki građani sa istim problemima došli kod nove gradonačelnice; foto: JV/N. Mitić

Ovo je četvrti gradonačelnik koji nas prima, a pitanje još nije rešeno. Kuće su legalno izgrađene sa plaćenim komunalijama i dozvolama, rađena su skloništa jer je Grad tako tražio, a sada 12 kuća ne mogu da se usele jer nema vode i kanalizacije. 21. vek! Asfaltirano je pola ulice, a druga polovina nije. Do sada su bila samo obećanja, a sada ćemo da vidimo. Kako ono kažu “Obećanje ludom radovanje” - kažu iz grupe građana.

Razgovor sa gradonacelnicom 5, septembar 2020; foto: N. M Neki građani sa istim problemima došli kod nove gradonačelnice; foto: JV/N. Mitić Kažu i da su se obraćali vrhu države, da je pre 2 godine poslato i naređenje nadležnima u Nišu da reše ovaj problem, ali nije.

Nisu ispoštovali svog šefa - zaključuju iz grupe građana.

Na prijemu, osim ove grupe, bili su i pojedinci. Radoslav Petrović koji kaže da je ostao bez voćnjaka, nadležnima u gradu rekao je da su višnje i orasi na placu u Opštini Pantelej posečeni bez njegovog znanja i na tom mestu postavljen je mobilijar.

Angažovali su JKP Medianu i digli mi sve višnje, svu drvnu masu, sve odneli, raščistili i napravili dečji mobilijar. To je bilo 4. septembra, a mi smo za to saznali tek 11. septembra. To je moja parcela odvajkada, još od vremena Turaka. Najlepše mesto što postoji u Panteleju - kaže Petrović.

Razgovor sa gradonacelnicom, septembar 2020; foto: N. M Neki građani sa istim problemima došli kod nove gradonačelnice; foto: JV/N. Mitić Posle sastanka sa nadležnima, Petrović kaže da su ga poslali u Katastar.

Na sastancima su građani ukazivali i na socijalne probleme, tražili pomoć pri zaposlenju i ukazivali na teške uslove u kojima žive.

Završio sam fakultet, bio na ratištu i na vojnima vežbama. Pijem 7 lekova, imam zakazanu operaciju koju vučem 5-6 godina. Stanujem privatno, na ulici sam 5-6 godina, štrajkujem, ležim ovde po mesec-dva, prođe dva meseca oni mi daju 10.000 - 20.000 da mi zamažu oči. Nemam kuću, živim bez struje i vode. Ko će da da posao bolesnom čoveku, uzeo sam kredit koji ne mogu da otplaćujem, a kamata raste - navodi Nišlija Srđan Nikolić.

Nakon prijema, dodaje Nikolić, rečeno mu je da će problem rešiti. Razgovor sa gradonacelnicom 4, septembar 2020; foto: N. M Neki građani sa istim problemima došli kod nove gradonačelnice; foto: JV/N. Mitić

Problemi mnogih su sada zapisani, svedoče građani nakon sastanka.

Nisam bila na razgovoru kod gradonačelnice, nego kod većnika. Saslušali su me, a kao odgovor sam dobila da ću biti pozvana i da će razgovarati o mojoj problematici. Zapisivali su sve što je bitno i spremni su da saslušaju - kaže građanka.

Zato što su o svojim problemima govorili pre ulaska u Gradsku kuću i za medije, kako tvrde neki od građana, na prijemu su dobili i zamerke.

Ove navode iz Kabineta gradonačelnice označili su kao neistine,tvrde da takvih nije bilo i da niko nije davao izjave pre sastanka.


Sotirovski: Obećanja nema i ne sme da ih bude, već konkretni potezi

Da obećanja nema i da ne sme da ih bude, već samo konkretnih poteza za probleme koje su pred nadležne izneli građani na 5 punktova i u roku od 15 minuta kojiko im je dato, kaže gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski. Razgovor sa gradonacelnicom 3, septembar 2020; foto: N. M Neki građani sa istim problemima došli kod nove gradonačelnice; foto: JV/N. Mitić

Nema mnogo žalbi, ima više zahteva i oni su različiti - od finansijske pomoći do kanalizacije, vodovoda, osvetljenja. Ima dosta ideja šta treba uraditi i na koji način rešavati neke stvari koje su u Gradu započete - dodaje Sotirovski.

Na današnjem sastanku građani su mogli da iznesu socijalne i komunalne probleme, kao i zahteve prema komunalnim preduzećima i da se obrate načelniku Gradske uprave i gradonačelnici Niša, objašnjava Sotirovski i najavljuje redovne prijeme građana, bar 2 dana u mesecu.

Najavom redovnih prijema građana svoj mandat je započeo i prethodni gradonačelnik Darko Bulatović, ali ta praksa nije zaživela.

Podataka o rešenim problemima nema, a posle nekoliko meseci nije bilo ni masovnih redovnih prijema.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • niko

    07:46 // 23. 10. 2020.

    Rupe u Trupalu vec 5god. niko nije pipnuo,treba nam buldozer da bi dosli do kuce,polomismo i noge i automobile.

  • Nišlija

    21:45 // 30. 9. 2020.

    Mazanje ociju. Da se pokaze vodji da radi nesto i da je sa narodom. Sjahao bulatovic, sad je Sotirovski uzjahala. Cujem da je pocela da smenjuje ljude i postavlja svoje. Cak uklanja i ljude iz ES-EN-ES. Vidi se na fotografijama ko joj je drustvo na prijemu.
    Nece nam biti bolje.
    Treba kao Crnogorci, masovno na izbore i da sns izgubi.

  • Ouzo

    22:59 // 29. 9. 2020.

    Ma, bice svega , dok se zaukce !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: