Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:37, 27. 7. 2023.

| Politika

"Neko je ukrao auto-put"- Stranka slobode i pravde podnela krivičnu prijavu

Autor:Lj. M. Izvor:Južne vesti
autoput
Vučić se autobusom provozao na deonici za koju se tvrdi da je auto-put; Foto: M. S.

Slučaj "otvaranja auto-puta" dobio je neočekivani i nesvakidašnji politički nastavak - Stranka slobode i pravde podneće krivičnu prijavu protiv nepoznatog počinioca, zbog, kako tvrde, krađe 5,5 kilometara auto puta koje je u sredu svečano otvorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kažu da sumnjaju da je neko u prethodna dva dana ukrao pola auto-puta jer to što je najavljeno i ono što je Vučić uz prisustvo svojih pristalica, ministara i predsravnika EU otvorio, nije isto.

Pošto je predsednik Republike jasno rekao da se otvara 5,5 kilometara auto-puta koji će se zvati “Auto-put mira”, pošto su se trasom provozali i on i ambasador Žofre i mnogi državni funkcioneri, kao i desetine novinara i ama baš niko nije rekao da nije u pitanju auto-put već običan magistralni put, mi u Stranci slobode i pravde smo zaključili da je jedino objašnjenje da je neko u ova dva dana ukrao pola auto-puta. Zato ćemo podneti prijavu da se sve istraži i da narod ne bi sumnjao u reči predsednika - kažu u SSP.

Milomir Andrić, predsednik Gradskog odbora Stranke slobode i pravde u Prokuplju pojašnjava da bi drugo objašnjenje bilo da su predsednik i svi prisutni svesno lagali, a mediji svesno tu laž preneli građanima Srbije.

Postavlja se pitanje šta je Vučić uz veliku pompu i najavu svih medija pod kontrolom režima otvorio, ali ovo nije auto-put. Radi se o običnoj saobraćajnici, koja je da sve bude još strašnije tu već postojala i put je bio u dobrom stanju. Oni su za godinu i po dana pridodali jos samo jednu traku i to građanima Srbije ali i cele Evrope predstavili kao auto-put. Postavlja se pitanje gde su i u čije džepove završile ogromne pare koje su date za navodni auto-put, a dobili smo ono što smo manje više već imali, saobraćajnicu koja je taze ofarbana i presvučena slojem asfalta - rekao je Andrić.

Inače, nakon više od godinu i po dana radova na tom delu već postojeće saobraćajnice, završena je prva deonica od 5,5 kilometara kako su ga nazvali "poluprofilnog auto-puta" od Merošine do Merošine 1, a koju je svečano otvorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Jedino što je potpuno novo urađeno je petlja "Merošina istok”, kao i dva mosta i dva nadvožnjaka, ukupne dužine oko 285 metara na ulazu u Merošinu iz pravca Niša.

Otvorena deonica je prva od 4 koliko je planirano do Beloljina u dužini od 32,65 kilometara, a osim već pomenuta, gradiće se druga deonica od Merošine 1 do Prokuplja istok duga 8,8 km, deonica 3 od Prokuplja Istok do Prokuplja Zapad duga 12,8 km, dok je poslednja deonica od Prokuplja Zapad do Beloljina, duga 5,6 km.I

Finansiranje auto-puta Niš-Beloljin koštaće oko 225,6 miliona evra, a novac je obezbeđen kroz Investicioni grant WBIF u iznosu od 40,6 miliona evra i zajam od EBRD i EIB u iznosu od 185 miliona evra.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milan Milojkovic

    19:07 // 28. 7. 2023.

    Kakav mir i sloboda takav i "auto put".

  • Poltron

    12:01 // 28. 7. 2023.

    Niko nije spomenuo da je svečanoj loži busa bila i dotična gradonačelnica sigurno i ona ima neki doprinos. ....

  • Neki Peca

    09:56 // 28. 7. 2023.

    Važno je da predsednik otvara bilo koju deonicu jednog puta, makar koliko kratka bila, a da njegovi zaludjenici to prihvataju kao još jedan novi put. Režimski mediji to tako i objavljuju pa bi čovek koji čita te vesti mogao pomisliti da je Srbija umrežena novim puteva gušće nego mobilnim mrežama. Njega nije sram da laže, on ni ne zna šta je istina.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: