Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:39, 25. 10. 2020.

| Politika

Nema Nišlija u novoj Vladi Srbije, Milovanović bez najavljene funkcije

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
Milovanović i Žarić Kovačević
Milovanović kaže da je astav Vlade je u potpunosti usaglašen sa predizbornim obećanjima pobedničke koalicije Aleksandra Vučićafoto: arhiva JV

Više od tri i po meseca od parlamentarnih izbora u Srbiji objavljen je sastav nove Vlade , ali među 21 ministrom neće biti Nišlija, iako su iz SNS-a ranije najavili da će ministar biti poverenik niških naprednjaka Zvezdan Miovanović. Spekulisalo se da će u Vladu i poslanica Jelena Žarić Kovačević, ali među uglavnom poznatim imenima, njenog nema.

Poverenik niških naprednjaka Zvezdan Milovanović, jedan od dva SNS funkcionera kojima je najavljivano mesto u Vladi, kaže za Južne vesti da ima čime da se bavi i bez državnih funkcija i poslova.

Sastav Vlade je u potpunosti usaglašen sa predizbornim obećanjima pobedničke koalicije Aleksandra Vučića i postizbornim objavljenim ciljevima u 6 tačaka. Ja ostajem na političkoj funkciji poverenika GrO SNS Niš. 28 godina sam u sopstvenom privatnom biznisu tako da imam čime da se bavim i bez državnih funkcija i poslova - kaže Milovanović.

Iako se govorilo da bi poslanica sa juga Srbije Jelena Žarić Kovačević mogla da nasledi Nelu Kuburović u Ministarstvu pravde, to mesto je pripalo Maji Popović.

Neki su samo zamenili resore, odbranu i policiju Aleksandar Vulin i Nebojša Stefanović, dosadašnja ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović će u novoj Vladi biti na čelu resora rudarstva i energetike.

Finansijama i zdravstvom će i dalje upravljati Siniša Mali i Zlatibor Lončar, Ministarstvom omladine i sporta Vanja Udovičić, a Dačića u diplomatiji menja Nikola Selaković.

U Vladu ulazi i dosadašnja predsednica parlamenta Maja Gojković, kao ministarka kulture i informisanja, kao i zamenica direktora Instituta Milan Jovanović “Batut” i član Kriznog štaba za suzbijanje kovida Darija Kisić Tepavčević kao ministarka za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja.

Svoj resor dobila je i Gordana Čomić, nekadašnja funkcionerka opozicione Demokratske stranke, kao ministarka jednog od tri nova Ministarstva - ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

Na čelu još jednog novog Ministarstva za brigu o selu biće Milan Krkobabić.

Takođe novo Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju vodiće Ratko Dmitrović.

Socijalistima je pripalo jedno mesto u Vladi - Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a ime ministra koji će biti na čelu ovog resora će biti naknadno saopšteno.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ZoRan

    10:30 // 29. 10. 2020.

    Kakvi su visoki kriterijumi bili čudo da i Milija Miletić iz Svrljiga nije postavljen za nekog od ministara!

  • Mile

    22:40 // 26. 10. 2020.

    Izvini Zveki da te pitam jesi ti ozbiljno ocekivao ministarsko mesto.?
    Mislim daj ne zezaj odradili su te da se malo primiris oko cimanja za Gra i to je bila prica nisi valjda toliko bio naivan ???

  • Hadži Džokanović

    19:30 // 26. 10. 2020.

    Posle Petkovića iz Kragujevca i direktora pijace , zemunca Bajagića, stanje u SNS u Nišu srediće Ćomićka. Ako i ona ne uspe tu je Živković ili Šutanovac.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: