Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:06, 9. 9. 2021.

| Politika

Nema tajanstvenog investitora, poručuje gradonačelnica na zahtev Dveri da tužilaštvo ispita njene izjave

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
Sotirovski
Sotirovski sada kaže da nema tajanstvenog investitora; foto: B. Lj.

Da izjave gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski o tajanstvenom investitoru ukazuju na trgovinu uticajem tvrde iz niškog pokreta Dveri, pa od nje traže da konačno otkrije građanima ko je misteriozni investitor, a od tužilaštva da slučaj ispita. Gradonačelnica poručuje da će predstavnici opozicije ove tvrdnje morati da dokazuju na sudu i da tajanstvenog investitora nema, već je reč o više zainteresovanih kompanija.

Predsednica Gradske organizacije ovog pokreta Tamara Milenković Kerković kaže da će sami predstavnici Dveri pokrenuti postupak protiv Sotirovski ako Tužilaštvo to ne učini, zbog sumnje na koruptivne radnje.

Ako vas neko treće lice iz Niša, za koje gradonačelnica kaže da je investitor, spoji sa budućim investitorom u vreme kada vi donosite strateški dokument - ja ne znam kvalitetniju definiciju koruptivnih radnji. Zbog toga, ako Tužilaštvo ne pokrene postupak u dogledno vreme, to ćemo učiniti mi. Pokrenućemo i postupak pred Agencijom za borbu protiv korupcije, da bi se istražio osnov za pokretanje takozvanog postupka protiv javnog funkcionera - objašnjava Milenković Kerković.

Iz Dveri tvrde da se generalni urbanistički plan Niša menja za unapred poznatog investitora i da se time ugrožavaju interesi građana.

Međutim, gradonačelnica Dragana Sotirovski kaže da nema nikakve trgovine uticajem i poručuje da će tužiti svakog ko iznosi neistine o njoj.

Svakome ko iznosi neistine poručujem da ću da tužim sudu. Svakoga, bilo da on pripada opoziciji ili bilo kome drugom. To su jako velike optužbe. Ja sam domaćin ovoga grada. Vrata Gradske kuće otvorena su svima i šta god ko želi da pita može da dođe, a to će morati neko da dokaže na sudu - kaže Sotirovski.

Podsećamo, Sotirovski je krajem maja izjavila da postoji dogovor da se ime investitora ne obelodanjuje, da je veoma važan i poznat i da je pikirao više lokacija u Nišu koje su uglavnom privatno vlasništvo.

Danas kaže da tajanstvenog investitora nema i da ne razume zašto se stvara fama oko toga.

Nema tajanstvenog investitora. Ima više zainteresovanih investitora koji žele da investiraju u Niš. Ima više kompanija koje žele da svoj kapital ulože u Niš. Pre svega, to su veliki privredni subjekti, austrijski, nemački, izraelski, ruski... Ne razumem zašto se fama stvara oko toga da je to neko tajanstven - navodi Sotirovski.

Kaže da su investitori bitni za grad jer otvaranje pogona i fabrika donosi nova radna mesta, kao i da je izgradnja stambenih objekata i naselja važna jer svaki stan ulazi u poresku administraciju i od tog novca, kako navodi, moći će da se napravi škola u Panteleju za 800 đaka, kao i vrtići.

Podsetimo, Sotirovski je investitora koji će “graditi gradove u gradu” najavila pre više od tri meseca, a u utorak je kazala da to nije kompanija braće Karić, koja je u proteklom periodu u javnosti dovođena u vezu sa ovom temom.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vesna

    18:42 // 25. 10. 2021.

    Pa šta i da su Karići, samo neka su stručni.
    Ja bih baš volela da Karići grade u mom gradu. Ako su mogli u Rusiji zašto ne bi mogli kod nas.

  • Golub iz Dobrujevac

    10:30 // 11. 9. 2021.

    Gago naši iz selo se počeše odricaju od tebe i da vikaju da neste rod.

  • Ivan Dimic

    09:01 // 11. 9. 2021.

    Dveri i Tamara Milenkovic Kerkovic nisu opozicija. Sve rade u dogovoru sa Boskom koji ima dil sa naprednjacima. Uskoro ce i Tamara na kanabe kod gradonacelnice kao sto je Bosko kod AV.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: