Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:35, 5. 2. 2018.

| Politika

Nenad Stanković budući pomoćnik gradonačelnika Niša?

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
Nenad Stankovic foto Aleksandar Kostic JUZNE VESTI
Da li Stanković ide na novu funkciju?; foto: JV/A.K.

Na poslednjoj sednici Gradskog odbora SNS diskutovalo se o mogućim novim pomoćnicima gradonačelnika, potvrdio je poverenik te stranke Zvezdan Milovanović, a jedna od opcija je i zamenik direktora Direkcije za javni prevoz Nenad Stanković. Međutim, iz Kabineta gradonačelnika poručuju da se “tako nešto ne razmatra”.

Nakon što su 2 pomoćnika gradonačelnika, Igor Vučić i Dragoslav Pavlović, prebačeni na funkcije v.d. direktora Vodovoda i Mediane pre 3 meseca, gradonačelnik Darko Bulatović “spao” je na 3 pomoćnika od dozvoljenih mu 5. Niški naprednjaci razmatrali su na sednici Gradskog odbora u petak ko bi mogao da nasledi Vučića i Pavlovića, ali, kako kaže prvi čovek gradskog SNS Zvezdan Milovanović nisu zvanično predložili nikog još uvek.

To je unutarstranačka stvar, o tome se diskutovalo kao o mogućnosti ako dođe do pokretanja takvog postupka za imenovanje pomoćnika, ali nije izglasan niko, jednostavno se pričalo o tome, nije to nikakav zvaničan stav - kaže Milovanović.

Ipak, Milovanović je potvrdio da je Stanković jedan od predloga.

Ali odluka je na gradonačelniku, on bira svoj kabinet, a stranka je tu koja će da preporuči - dodaje Milovanović.

Aktuelni drugi čovek niške Direkcije za javni prevoz i većnik u Svrljigu Nenad Stanković kaže da “nije razmišljao” da li bi prihvatio ovu funkciju, jer još nije ništa odlučeno.

To je stvar stranke, stranka odlučuje, gde vas stranka pošalje vi idete da radite - rekao je Stanković.

Podsetimo, Nenad Stanković član je SNS, u političkoj karijeri promenio je nekoliko stranaka, bio je i zamenik predsednika Skupštine grada Niša, a i pomoćnik predsednika Opštine Svrljig. Agencija za borbu protiv korupcije opomenula ga je jer nije prijavio imovinu, a njegov glas čuo se i na snimcima iz 2014, kada je na Gradskom veću dogovaran tender za nabavku novih autobusa.

Opširniju biografiju Stankovića pročitajte u rubrici "Ko je Ko?".


Bulatović ne razmatra novog pomoćnika

Prema nezvaničnim informacijama, sam gradonačelnik Darko Bulatović nije prisustvovao sednici Gradskog odbora SNS, gde se diskutovalo o njegovim potencijalnim pomoćnicima. Iz Kabineta gradonačelnika objašnjavaju da, po Zakonu o lokalnoj samoupravi, gradonačelnik može imati najviše 5 pomoćnika, ali i “da ne mora da popuni sva ta mesta”.

Ukoliko za rukovođenje Gradom u narednom periodu bude bilo potrebe za imenovanjem novih pomoćnika, javnost će o tome blagovremeno biti obaveštena. U ovom momentu, tako nešto se ne razmatra - saopštili su iz Kabineta.

Inače, Igor Vučič bio je Bulatovićev pomoćnik za finansije i ekonomiju, a Dragoslav Pavlović za privredu i investicije. Ta mesta su sada upražnjena, a ostali pomoćnici su Nebojša Ranđelović zadužen za obrazovanje, Goran Đorđević za nauku i naprednu tehnologiju, a novinar TV PINK Zoran Radenković je od avgusta 2017, pomoćnik za turizam i komunikaciju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milan Petrovic

    09:51 // 23. 2. 2018.

    Jednom grozna osoba

  • maxis

    17:59 // 6. 2. 2018.

    I can't belive , this is horrible

  • Djidji

    16:22 // 6. 2. 2018.

    Tu se sprema izgleda politika, jek-udaranje, duj-padanje.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: