Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:22, 19. 6. 2017.

| Politika

Nenad Stanković izabran za većnika u Svrljigu

Autor:A. KostićIzvor:Južne vesti
Nenad Stankovic foto Aleksandar Kostic JUZNE VESTI
Stanković ponovo ređa funkcije; foto: JV/A.K.

Jedan od niških političara koji je promenio najviše stranaka ponovo je, sada ispred SNS-a, izabran na novu funkciju u Svrljigu, ovog puta kao opštinski većnik, nakon što je ranije obavljao funkciju pomoćnika predsednika te opštine.

Svrljiški odbornici su tajnim glasanjem na poslednjoj sednici Skupštine, na predlog predsednice Opštine Jelene Trifunović, izabrali još dva nova člana Opštinskog veća, obojicu iz SNS-a. To su upravo Nenad Stanković iz Niša i Milan Mihajlović iz Svrljiga, diplomirani ekonomista, master menadžer koji se trenutno nalazi na doktorskim studijama, inače član ekonomskog saveta Okružnog odbora SNS-a u Nišu.

Trifunovićeva tvrdi da Stanković kao većnik neće primati platu, već dnevnice, ali i da nije zasnovao radni odnos.

Kod nas većnici imaju po 2.200 dinara dnevnicu za zasedanje. Oni nemaju ništa, nemaju plate, nemaju paušale i nisu prijavljeni. Platimo samo na tu dnevnicu redovne doprinose za poreze. Imamo jednu do dve sednice mesečno i imamo telefonske koje se ne plaćaju. Dakle, u Svrljigu, većnici ne zasnivaju radni odnos. Zbog toga Opštini ostaje više para - kazala je Trifunovićeva.

Inače, za razliku od novoizabranog Mihajlovića, koji se prvi put našao na nekoj funkciji, Stanković je, pored brojnih drugih funkcija u Nišu, već bio savetnik i pomoćnik predsednika Opštine Svrljig, najpre dok je na njenom čelu bio Milija Miletić, a potom i Jelena Trifunović, u periodu od 2010. do 2014. godine.

Podsetimo, upravo ga je Trifunovićeva smenila sa te funkcije u decembru 2014. godine, ne obrazlažući razloge, a Agencija za borbu protiv korupcije je sredinom septembra 2014. pokrenula postupak kako bi proverila da li je Stanković prekršio zakon jer nije zatražio saglasnost za obavljanje funkcije u Svrljigu.

U to vreme Nenad Stanković je paralelno obavljao tri funkcije - pomoćnik predsednika Opštine Svrljig, zamenik predsednika Skupštine Grada Niša i izvršni direktor niške Direkcije za javni prevoz.

Sa novom funkcijom u Svrljigu, gde apsolutnu vlast ima koalicija koju čine Ujedinjena seljačka stranka i Srpska napredna stranka, Stanković sada ponovo obavlja 3 funkcije, pa se, pored opštinskog većnika, nalazi i na mestu pomoćnika direktora niške Direkcije za javni prevoz i na čelu Nadzornog odbora Instituta "Niška Banja" gde je imenovan aprila ove godine umesto Dragana Čorbića.

Detaljniju biografiju Nenada Stankovića možete pogledati u rubrici "Ko je ko?" - ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Gojko Čelar

    14:33 // 20. 6. 2017.

    Čuo sam da biljke i životinje imaju parazite, ali da gradovi imaju parazite to još nisam čuo!!! I to parazitira na dva grada! Kad bio mogao da se zakači na neko ministarstvo pa da parazitira na celoj Republici, uh, to bi bio uspeh! Živeo Nenad Stanković, ćčovek o kome će još dugo pisati niške novine!!

  • Nišlija

    10:28 // 20. 6. 2017.

    Svrljižani, molim vas, kada dođe na neku sednicu (a doći će zbog te dnevnice) zadržite ga i nemoj da nam ga vraćate. Mi ako ga se uželimo, doći ćemo u Svrljig da ga obiđemo. :)

  • Cobi

    08:44 // 20. 6. 2017.

    Možete komentarisati šta hoćete,ali se mora priznati da on ispade pametniji od svih niških političara.On je profesor politike,naročito za luja bahatog,a za glupavog novosadskog rođaka je Ajnštajn.
    Bravo za Nešu gusku,pod prozor mogu da mu pljunu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: