Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:30, 18. 4. 2017.

| Politika

"Neposlušni" odbornici koje su imenovali za većnike smenjeni i sa nove funkcije

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
skupstina prokuplje foto lj.m.
"Uskršnji većnici" sada su ostali i bez odborničkih mandata u Skupštini; foto: Lj.M.

Iako praktično nisu ni zadužili fotelju, niti potpisali Rešenje o imenovanju, dva člana Opštinskog veća Prokuplja iz SNS-a, izabrana bez sopstvene saglasnosti na sednici poslednjeg radnog dana pre Uskrsa, danas su smenjeni sa tih funkcija na redovnoj sednici.

Ovako su Miloš Cvetković i Slobodan Mitić proveli na jednoj od najvažnijih funkcija u gradu tek nekoliko sati, ne računajući neradne dane tokom uskršnjeg praznika, a ranija tvrdnja odbornika opozicije, kao i Cvetkovića i Mitića da se radi o fiktivnom postavljenju zbog smene i oduzimanja odborničkih mandata se obistinila, pa su njih dvojica ostali i bez odborničkih mesta.

Slobodan Mitić je inače jedan od odbornika sa najdužim stažom u prokupačkoj Skupštini i tvrdi da još ne zna razlog, kome se zamerio i zašto mu je na ovako očigledan način oduzet mandat.

Kaže da se neće pomiriti sa odlukom većine i svoja prava zatražiće pred nadležnim sudom.

Niko nije hteo ni da mi objasni koji je razlog i zašto su me ovako potcenili. Da su tražili mandat, ja bih im ga dao jer sam odbornik u gotovo svim sazivima lokalnog parlamenta već 27 godina – rekao je Mitić nakon smene.

I njegov nesuđeni kolega većnik Miloš Cvetković pravdu će potražiti na sudu zbog oduzimanja odborničkog mandata.

Odmah nakon postavljenja sam pretpostavio o čemu se radi. I tada sam rekao da većina može da me skine sa funkcije, ali bez moje saglasnosti ne i da me postavi. Ja sam već duže vreme na bolničkom lečenju, trenutno sam u dnevnoj bolnici i čim se moje zdravstveno stanje popravi, podneću tužbu sudu – kratko je prokomentarisao Cvetković.

I šef Odborničkog kluba opozicione Demokratske stranke Gordana Kostić tvrdi da je ovakav slučaj nezapamćen u lokalnom parlamentu.

Ovo je klasična zloupotreba vlasti jer se ovako ne vodi ni klub navijača, a ne lokalna vlast. Oni mogu da rade šta hoće, ali moraju da budu svesni da ne mogu dokle hoće. Neko će nekada preispitati sve ove njihove odluke – rekla je Kostićeva.


Predsednik Opštine odgovara samo SMS-om

Za razliku od pre samo nekoliko dana kada je u SMS poruci predsednik Opštine Aleksandar Simonović, ne želeći da komentariše imenovanje većnika protiv njihove volje, tvrdio da se radi o kompetentnim ljudima iz oblasti sporta i rada sa omladinom, on se danas nije javljao na telefonske pozive, a u novoj SMS poruci koju je poslao novinaru Južnih vesti, nije želeo da komentariše razloge za ekspresnu smenu.

Simonović je napisao da će se tokom sutrašnjeg dana informisati kod nadležnih službi u Opštini za odgovor na pitanje hoće li sada već bivši članovi Opštinskog veća Cvetković i Mitić primati funkcionerski dodatak narednih 6 meseci, odnosno 30 odsto od oko 70.000 dinara kolika je plata većnika, iako su, ako ne računamo neradne dane tokom Uskrsa, na ovoj funkciji i protiv svoje volje, proveli tek nekoliko sati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: