Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:55, 11. 4. 2022.

| Politika

Nepravilnosti na izborima u Beloj Palanci zabeležene prigovorima i snimcima, odgovora još nema

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
glasanje
Niz nepravilnosti u Beloj Palanci, ali opozicija kaže još bez odgovora; foto: A. K.

Glasanje na ulici i van paravana, članovi biračkog odobra koji ubacuju listiće u kutije umesto građana - samo su neke od nepravilnosti koji su obeležile izborni dan u opštini Bela Palanka, a za šta su predstavnici koalicije "Moramo" uložili prigovore. Odgovora iz Republičke izborne komisije još nema, a ukoliko ih ne usvoji, kažu da će se žaliti Upravnom sudu.

Prošlo je nedelju dana od parlamentarnih i predsedničkih izbora, a kako su naveli građani, u Beloj Palanci su protekli uz niz nepravilnosti, što je zabeleženo i kamerom, a na snimke je javnost burno reagovala.

Međutim, iz CRTE navode da postoje primeri i da je samo javnost obaveštena o neregularnostima na izborima, a ne i Lokalna izborna komisija, pa ističu da mora da se ispoštuje procedura. izbori Glasanje na ulici; foto: M. V.

Tu proceduru su, navode iz "Moramo", ispoštovali i uložili prigovore.

Mi smo u roku poslali sve. Međutim, Opštinska izborna komisija nije znala da oni prvo treba da odlučuju, oni su direktno poslali RIK-u prigovore, pa je on njima vratio i rekao im da nisu postupili kako trebe. Kad su oni odlučili i odbili naše prigovore, jer imaju većinu, oni su ih prosledili RIK-u i mi sad čekamo njihovu odluku - kaže Marija Vasić ispred "Moramo".

Po struci je advokatica, pa ističe da nepravilnosti koje su zabeležene u toj Opštini da predstavljaju povredu Ustavom zagarantovana prava.

Ustavom je predviđeno da glasanje mora da bude tajno, oni su prekrišili Ustav. Ukoliko RIK ne usvoji naše prigovore, mi ćemo da pišemo žalbe Upravnom sudu - navodi Vasićeva.

izbo Javno glasanje; foto: M. V. Da li su nešto preduzeli zbog nepravilnosti na koje ukazuju građani, kao i kako je proteklo glasanje na ostalim biračkim mestima, iz Opštinske izborne komisije ni posle nedelju dana nema odgovora na pitanja Južnih vesti.

Podsetimo, u Beloj Palanci se glasalo na 37 biračkih mesta, a Vasićeva je ukazivala i na zloupotrebu i pritiske članova SNS-a.

Građani i predstavnici opozicionih stranaka su na dan izbora takođe navodili niz nepravilnosti na jugu Srbije.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Luznicanin

    19:49 // 11. 4. 2022.

    Mi volemo vucka,on je nase dete,to majka jednom radja,tito pa on,da nam je ziv i zdravi da dobijemo opet po 100 jevreja.

  • Miloš

    18:40 // 11. 4. 2022.

    Ne znam šta kaže Zakon, ali mislim da nije zabranjeno da javno glasa ko to hoće, tj. da staviš glasački listić na sto i da svi vide za koga si glasao...

    • Zoran

      21:28 // 11. 4. 2022.

      Dali je kaznjivo kupovina glasova...pa to zna cela Palanka zasto ne ispitaju drzavni organi to pa to je jedan dan posao trista čoveka to ima da potvrde.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: