Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:14, 24. 7. 2013.

| Politika

“Nepredvidiva plaćanja” omela državu

Autor:Miodrag StankovićIzvor:Južne vesti
Ivana-Dinic-SPS-3.JPG
Ivana Dinić, narodni poslanik SPS iz Niša

Morali smo najpre da gledamo da država ne bankrotira, a ona će pomoći lokalnim samoupravama koje nemaju para, kaže Ivana Dinić, narodni poslanik SPS iz Niša.

Podršku poslanika vladajućih stranaka iz Niša izmenama poreskih zakona, uprkos upozorenjima Fiskalnog saveta da će zbog toga lokalne samouprave izgubiti puno para, Ivana Dinić, poslanik socijalista iz Niša, koja je i član skupštinskog Odbora za privredu i regionalni prazvoj, objašnjava nužnošću da se sačuva državana kasa. 

- Republički budžet je onaj koji mora da ima neka sredstva da bi mogli mi svi da funkcionišemo! Znači, da bi mogli da imamo uopšte i zdravstveno osiguranje, pa sve nadalje! Kada jaka država postoji iza vas, lokalna samouprava koja ima problem, naravno da će dobiti pomoć od države. Država koja je propala, sa dva ili tri grada koji imaju dobar budžet, ništa ne može da uradi! - kaže Dinić.

Ivana Dinić (SPS) u studiju Južnih vesti Ivana Dinić (SPS) u studiju Južnih vestiDodaje da “niko neće da ostavi lokalnu samoupravu da bude bez plate ili bilo čega" i ocenjuje da je “država počela mnogo bolje da posluje u odnosu na prethodnu godinu.”

- Što se tiče izvoza u prvih pet meseci, on je rastao do 21 %. Mi možemo na osnovu izvoza dosta da osnažimo i državu i budžet, bruto nacionalni dohodak je takođe rastao do 2,1 % u prvom kvartalu ove godine. Problem jedini je što smo imali neke nepredvidive stvari koje smo morali da platimo, kako bi vlada realizovala sve ono što je zacrtala - kaže Dinićeva.

O svom radu u parlamentu, neiskustvu u svom prvom poslaničkom mandatu i kako je počela da ga stiče, kao i tome da li niški poslanici, bez obzira na stranačku pripadnost, zajednički rade i za čiji interes, Ivana Dinić priča u emisiji “15 minuta”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • sssss

    21:56 // 17. 11. 2013.

    Ne razumem zasto ljdi koji bi svoje zadnjice (da ne upotrebljavam drugi izraz) dali da su na njenom mestu i da rade posao koji radi ona, ovako pljuju po njoj i najgore vredjaju.
    Sramota.

  • miroslav

    07:51 // 1. 8. 2013.

    Priča prazne priče kao i banana a sama zna da konkretno nemože ništa da uradi.

  • Johnny

    01:58 // 28. 7. 2013.

    I da, jos jedan komentar od mene... Ne zove se firma "Dzonson elektronik" vec "Dzonson elektrik". Malo je smesno kad ih navodi kao veliki uspeh svoje partije a pritom ne zna kako se zovu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: